arkadaşlar gigabyte anakart kutularından kaçar adet sata-sata kablosu çıkıyor. örneğin gigabyte ep35-ds3r sormamın sebebi ilkönce aldığım anakartta hiç görmedim çünkü vatan bilgisayar birleştirdi kasamı. 2 adet kablo var kasamda. daha sonra sorun oldu gigabyte x48 chipsetli bir anakart aldım ondan hiç çıkmadı herhalde.çünkü kasamda aynı kablolar var.kutuda da kablo yok.bana bilgi verirseniz sevinirim çok önemli bir konu değil ama varsa ve servis alıyorsa bu işte bir sorun var demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemir301 -- 8 Temmuz 2008; 0:50:56 >
gigabyte x48-ds5/intel core 2 quad q9300 2.50 ghz/4 gb ddr 2 800 ocz vista upgrade/gigabyte 8800 gt 512 mb ddr3 turboforce type b/500 gb seagate 32 mb hard disk/cooler master c690 kasa 460 watt/samsung synmaster 732 n plus 17 inc lcd monitör/lg sata dvd-rw gebze/kocaeli
HEPSİ VAR SADECE SATA KABLOLAR YOK .bence 2. el değil bu tamamiyle vatan bilgisayarın işgüzarlığı. eğer düşündüğüm gibiyse vatan bilgisayar bilgisayarları toplarken işine yarayanı takıp diğerleri sümen altı yapıyor.artık orada çalışanlar mı yoksa bilemiyorum. belki de satıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemir301 -- 7 Temmuz 2008; 23:16:52 >
gigabyte x48-ds5/intel core 2 quad q9300 2.50 ghz/4 gb ddr 2 800 ocz vista upgrade/gigabyte 8800 gt 512 mb ddr3 turboforce type b/500 gb seagate 32 mb hard disk/cooler master c690 kasa 460 watt/samsung synmaster 732 n plus 17 inc lcd monitör/lg sata dvd-rw gebze/kocaeli
HEPSİ VAR SADECE SATA KABLOLAR YOK .bence 2. el değil bu tamamiyle vatan bilgisayarın işgüzarlığı. eğer düşündüğüm gibiyse vatan bilgisayar bilgisayarları toplarken işine yarayanı takıp diğerleri sümen altı yapıyor.artık orada çalışanlar mı yoksa bilemiyorum. belki de satıyorlar.
Kutu açılmışsa 2. eldir o anakartı başka birisine satmışlar beğenmeyip getirmiş yani alan adam anakartı iade ederken sata kablolarını koymayı unutmuş Şuan x38 - x48 anakart alıp sata kablosu olmayan bir tane anakart gösteremezsin Senin yerinde olsam iade ederim Resmen kullanılmış anakartı kakalamaya çalışıyorlar
BENCE 2. EL DEĞİL İÇERİSİNDE HER ŞEY VAR. AMA SATA KABLO POŞETİ YIRTIK. DİĞERLERİNDE HERHANGİ BİR SORUN YOK.BENCE TOPLAMA SIRASINDA KABLOLARI ALIYORLAR. SONRASINI SEN DÜŞÜN . E MAİL ÇEKTİM BAKALIM NE CEVAP VERECEKLER.
2 montajdada unutulabilir mi acaba?ben biraz bilgisayardan anlıyorum ya hiç anlamayanlar ne soracaklar servise. ikinci montajda hiç sata kablosuna gerek yoktu. bende yeni farkettim. ep35-ds3r satarken.ama poşet yırtılmış.bence arkadaşlar dikkat etsin bilgisayar malzemesi alırken. hele bostancıdan. belki çok önemli değil ücret yönünden. ama bu... anlamışşınızdır. vatan bilgisayarla sorunlatım .vatan bilgisayar teknik servisiyle bayağı sorunlarım oldu. bu konuda unutulup gidecek yakında. benim amacım sadece insanların kendi paralarıyla aldıkları malzemelere dikkat etmesdir. ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar amacına ulaşabiliriz. resimdeki ikinci anakartdan. hiç kabloya gerek yoktu .çünkü birinci anakartta zaten aynı kablolar kullanılıyordu.
çoğunlukla servis çalışanları, montaj yaptıkları zaman arta kalan ve kullanılmayacağını düşündükleri parçaları kullanıcıya teslim etmezler. bu nedenle bu konuda montajcıları uyarmak lazım. bizim işyerinde aldığımız donanımlarda montajı da satıcıya yaptıracaksak, baştan uyarıyorum, kutu içeriğini full gönderin diye. artık bazıları boş poşetlerini bile yolluyor. çaldıklarında ayıp etmiş oluyorlar, unuttuklarında veya ne de olsa gereksiz diye attıklarında ise sorumsuzluk/ihmalkarlık oluyor. yarın öbür gün ilave bir sata veya ide cihazı takmayacağınız ne malum?
yıllar önce forumun birinde bu konuda sabit topic bile vardı; montajı satıcı yapacaksa kutu içeriklerinden artanları isteyin diye.
bazı işe yarar parçaları aldıklarını biliyorum ancak sata/ide kablosu ekonomik değeri pek olmayan ve hemen her yerde bolca bulunabilecek parçalar ise çöpe gidiyor maalesef. gitme fırsatınız varsa gidin isteyin.
benim sata kablosuna tabiki ihtiyacım olabilir. işin parasında değilim. dünyanın parasını veriyorsunuz sonrasını anlayın. ileride hard disk takacaksınız kabloyu dışarıdan almanız lazım. ilk anakartın garantisini veren firmaya çektiğim mesajda ep35-ds3r nin 2 adet sata kablosu olduğunu belitmişler.ikisi kasamda ya yeni aldığım anakarttakiler.mersa sistem e teşekkürler. ikinci anakartın garantisini veren arena bilgisayar verdiği cevap şu:
Merhaba,
Konu ile ilgili ürünü almış olduğunuz firmadan destek alabilirsiniz. Son kullanicilarimiza dogrudan satışımız bulunmadığı için ürünler hakkında bilgi veremiyoruz. Saygılarımızla
yani sanki devlet sırrı arena bilgisayar
herkes uyanık olsun. benim kabloyla işim ileride olur. artık dışarıdan alcağım. bir daha vatan bilgisayarın hiçbir mağazasından alışveriş yapmayı düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdemir301 -- 8 Temmuz 2008; 14:29:57 >