Arkadaşlar, ben fotoğraf işinden çok anlayan bir insan değilim. Ancak yaptığım gezilerde bol bol fotoğraf çekiyorum ayrıca yakında bir çocuğum olacak ve özellikle kapalı ortamda onun da güzel fotoğraflarını çekebileceğim bir makine arıyorum. Hemen hemen her zaman auto ayarını kullanıyorum.
Daha önce Nikon Coolpix serisi bir makinem vardı son derece memnundum. Ancak İspanya'da uçakta bagajdan çalınması nedeniyle mecburen daha uygun maliyetli Casio Z serisi bir cihaz aldım. Nikon'dan sonra Casio Z hiç iyi gelmedi. Neredeyse açık kapalı tüm fotolar flu çıkıyor hiç memnun değilim.
Şimdi beni rahat ettirecek bir makine arıyorum. Yüksek pixel olması gerekmez 3mp üzeri foto pek çekmiyorum zaten ancak netlik ve özellikle videosu çok çok iyi olmalı. Biraz ön araştırmayla Canon İxus 960 IS aradığım makine gibi geldi, başka bir tavsiyesi olan var mı?
Hocam video daha önemli değil, tabii ki fotopraf için çok daha fazla kullanılacak. Bu fotoğraflardan seçme yapılıp basılacak aralıklarla. Ama video kalitesinin de iyi olması önemli çünkü foto için ayrı video için ayrı ürün almak istemiyorum ve video kamera yerine digital makinenin ergonomisi ve fotoğraf kalitesi daha iyi.
IXUS 960 çok yerinde bir tercih olabilir ama söylediğiniz üzere 3mp üzerinde fotoğraf çekmiyorsanız (canon için) ixus 75-85 olmadı 850 değil de neden 960 ilk tercihiniz oldu..tamam kesinlikle çok iyi bir modeldir ve istediklerinizi fazlasıyla yapabileceksiniz.benim söylemek istediğim 3mp fotoğraf çekimi size yeterliyken video kalitesinden ödün vermek istemiyorsanız neden daha uygun bi model deil?
Sizofren hocam, almışken uzun süre işimi görecek güzel bie makine olsun istiyorum. Teknik detaylardan çok anlamadığım için bilemiyorum ancak 960 ile 75-85 modelleri arasında yalnızca mp açısından değil resi kalitesi, netlik video açısından da farklar olması gerek yanılıyor muyum? Eğer öyleyse tabii ki daha ucuz bir makineyi tercih edebilirim. Bu konuda bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim, sonuçta arada ciddi fiyat farkı var.
Dostum tabi ki farklılıklar var,aynı özelliğe sahip olması mümkün değil :) 960 hakkında detaylıyı bilgi ve araştırmayı pininfanina arkadaşımızın bu başlığı altında bulabilirsiniz.. IXUS 960 IS
Ben sarfettiğim cümlelerin tamamını sizin belirttiğiniz kriterler doğrultusunda dile getirdim.Bahsettiğim başlık altında da göreceğiniz üzre 960 iso konusunda bayağı yol kat etmiş bir modeldir.teknik açıdan ihtiyacınız olmayan sadece auto modda fotoğraf çekimi yapılacaksa -ki bunlar belirttiğiniz özellikler- neden illa daha üst modeli demek istemiştim..isterseniz başlığı bir inceleyin sonra fikir alışverişine devam edelim :)
İXUS 960 dediğinize göre ,iyi bir bütçeye sahipsiniz, çok yakın bir farkla Fuji F100fd alabilirsiniz... Açık/Kapalı da gayet net ve kaliteli fotolar çekebilirsiniz..
Sayın Bisquit, ben yurtdışında yaşıyorum ve IXUS 75 ile IXUS 960 arasında yalnızca 110 Euro fiyat farkı var. Ben bu farka değeceğini düşündüm zira 960'ın video kalitesi birçok rakibine ve öncüllerine göre çok çok yüksek.
özgür,tabi o sizin kendi seçiminiz ama kompak kameralarla fazla video cekilmemesi tavsiye edilir,foto kalitesi açısından da fark olacagını düşünmüyorum. şimdiden güle güle kullanın