Müzik setimi bilgisayara bağlicam 2 tane projem var--->>> evet arkadaşlar projeler aşağıda işte sorum hanfisinde daha kaliteli ses alırım kolanlar 150* 2 olduğundan sesin kalitesi önemli seste herhangi bi kayıp olsun istemiyorum
1.si 5.1 ses kartında ki yeşil girişe Audio Cable ı bağlayıp tek kabloyu sağ sol diye ayıracak ve bende müzik setinin aux in ine gircem...
ÜRÜN BUDUR
2.si ise daha karışık ses kartında ki yeşik siyah ve turuncu çıkışlara iki ucu aynı jack lı kablo takıcam sora bu kabloları bi dönüştürücüye bağlıycam orda kablolar sağ ve sol diye (kırmızı, beyaz) olarak dönüşecek ordanda ara kobloyla müzik setine girecek...
ikinci seçenekteki kutuyu nerden bulabilirim satınalınabileceğim biryer biliyormusunuz
Intel P4 2.4 Asus S533X Anakart 1GB Kingston ddr 400 Ram Inno GeForce 4 MX 440 128MB Ekran Kartı Maxtor 60GB IDE + Samsung 250GB IDE HDD LG 52X CD RW LG 16X DVDRW Samsung 20X DVD RW Skystar 2 2.6D Tv Kartı IEE1394 Fireware Kartı Creative Audıgy value 7.1 Ses Kartı Creative T7900 7.1 Ses Sistemi
Tabii ki 1. secenek. 2.'sinde once ses kartini 5 kanal ses vermeye ayarlayip sonra o kanallari 2 kanala toplamak gibi anlamsiz bir islem yapiyorsun. Bu arada kabloya para dokme altin kaplama filan hikaye, ucuz kabloyla ilk denemeyi yapip eger duyulur interferans varsa shieldingi olan 20-30YTL'lik bir kablo kullan. Kablo en cok kolay kazik atilan parcadir..
bağladım bağlamasınada hoparlörlerden (tizdenden) ince bi hışırtı (şşşşş) sesi gelio yanına gidince duyutosun doğal bişey midir acaba cihazn başına bişe gelmesinde bana doğal gibi geliyoda bide sizlere sorayım dedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scat_lift -- 10 Temmuz 2008; 18:49:14 >
kablo hikaye değildir 2. seçenek streoyu ayıtmak için tersi olursa dengesizlik olur öyle küçük birşeyle birleştirilmez ses kayıpları az olsun diyorsun zaten ilk seçenekteki olacak ve adam akıllı bir kablo altın kaplama ve manyetik koruma denildiği gibi bu kablolar çok aşırı parazit alır dandiği o yüzden çok önemli ben oto amfileri ile uğraşırken dandiklerini denemiştik bilmiyorken daha sonra değiştirdim seste düzeldi parazit gitti o hışş sesi parazit işte ya kabloldan yada amfinin dip sesi kabloları çıkar dene birde gene varsa sorun yok
kablo hikaye değildir 2. seçenek streoyu ayıtmak için tersi olursa dengesizlik olur öyle küçük birşeyle birleştirilmez ses kayıpları az olsun diyorsun zaten ilk seçenekteki olacak ve adam akıllı bir kablo altın kaplama ve manyetik koruma denildiği gibi bu kablolar çok aşırı parazit alır dandiği o yüzden çok önemli ben oto amfileri ile uğraşırken dandiklerini denemiştik bilmiyorken daha sonra değiştirdim seste düzeldi parazit gitti o hışş sesi parazit işte ya kabloldan yada amfinin dip sesi kabloları çıkar dene birde gene varsa sorun yok
mamo'nun dediine bir itirazim yok ama kabloya 700YTL verenler cikiyor o yuzden oyle konustum. denildigi gibi kullandiginiz kabloda parazit veya dip sesi veya bir gariplik olusuyor mu diye kendiniz test etmeniz lazim, boyle bir sorun yoksa kablo "upgrade" etmek ses kalitesini arttirmayacaktir. O yuzden once ucuz kabloyla deneme yapmayi onerdim, cunku sesi bozan faktorler disaridan kaynaklanir daha iyi bir kablo bunu engelleyebilir sadece. Eger olumsuz dis faktor yoksa pahali kabloya da gerek yok, mantigim bu..
sesi bozan dış etken değildir sadece oluşan kayıpları göz ardı etmemek gerekir belki çok önemsiz şeyler farkedilmeyecek kadarda olabilir ama önemlidir benim için 700 milyon kabloya verilmez burda zaten kimse 700 milyona kablo önermedi ama 50 milyon gayet yeterli seviyede bir fiyat ben bi ara pek iyi değildi ama mavibilgisayardan kablo almıştım parazit almıyordu bütçe kısıtlıysa öyle birşey lazım size yok değilse parazit önleyici özellikli altın kaplama güzel bir kablo alın
ben hem 5.1 i hemde müzik setini pc ye bağladım ikisindede aynı şeyi yapio 5.1 e herhangi bi kablo eklemedim zati set cd çalar modundada aynı şeyi yapio ses zati tweeterlardan gelio ama anca içine düşmelisin ki sesi duyasın bi zararı yoktur diye düşünüyorum aldığım kablo bu arada 5 metre ve 6,5 lira yalnız kablonun kalınlığı güzel uyducudan aldım jaklar altın sarısı bişe dandik mi değilmi anlayamadım bende vardı önceden gümüş rengindeydi inş dandik değildir