Geçen hafta LCD'tv de PC oyun oynayabilmek için kablosuz klavye-mouse tavsiyesi varmı diye sormuştum. Sağolsun kimse ilgi göstermedi. Ardından kendi araştırmalarım sonucunda pc oyunu oynayacağım için kablosuz klavye-mouselarda tam performans alamayacağım şüphesiyle kablolu klavye + mouse + ARA KABLO alternatifine karar verdim.
Mavi Bilgisayarda haftasonu gezerken şans eseri Microsoft Comfort Curve 2000 Klavye'ye rast geldim. ~29 YTL fiyatına göre kaliteli bir klavye. Laptop klavyeleri gibi sessiz tuşları var, ıslanmalara dayanıklı özellikte, USB. tavsiye ederim. Çok hoşuma gitti.
Mouse olarak da, A4 Tech X-750BF USB Mouse aldım.
Bunlara uzatma kablosu olarak da (Çok uzun ara kablo almaktan çekinerek, toplamda metreyi geçmemeye özen gösterdim) 2 adet 3 metre S-link marka USB ara kablo aldım. Daha pahalı altın kaplama 5 metrelik olanları da vardı ancak 3 metrelik ara kablo zaten bana yetiyordu ve toplamda 5m + klavye veya mouse kablosu uzunluğu çok fazla uzun olup sinyaller zayıflayabilir diye almadım.
Sonuç olarak Oyun performansında problem yaşamadan LCD TV de uzaktan oyun oynayabiliyorum. Benzer fikirleri olanlar için örnek olsun diye paylaşayım istedim.
Benzer bir sorun bende de var. Bugünlerde bir pc alıyorum, lcd tv ye bağlayıp etinden sütünden faydalanacağım. İki kişi eşanlı oyun oynayacağız, makineden uzak olacağımız için cordless gamepad aliim dedim önce ama baktım ki pahalılar. Kablolu iki gamepad alıp usb uzatma kablosuyla bu işi çözeriz diye düşünüyorum.
Ama şimdi de klavye ve mouse nereye koyacağız onu kestiremedim. Bir duvarda koltuk, karşı duvarda tv ve arası 3 metre kadar var. Koltuğun önüne sehpa koyup onun üzerinden mi kullansam..?