GeForce 9800GTX+ için geri sayım başladı. Nvidia'nın 55nm üretim teknolojisine geçiş konusundaki ilk somut hamlesi olacak GeForce 9800GTX+ rakip AMD-ATi'nin Radeon HD 4850 modeliyle de sıkı bir mücadeleye girişecek. Nvidia'ya göre Radeon HD 4850'den ortalama %22 daha hızlı olacağı ifade edilen GeForce 9800GTX+ için üreticilerin son hazırlıkları da devam ediyor. Nvidia'nın önde gelen partnerlerinden biri olan ayrıca AMP! serisi yüksek performanslı ekran kartlarıyla ülkemizde de popüler olan ZOTAC'ın GeForce 9800GTX+ modeli de hazır. Önümüzdeki günlerde yeni kartını pazara sunacak olan ZOTAC'ın GeForce 9800GTX+ modeli Nvidia'nın refarans tasarımını esas alıyor ve standart saat hızlarıyla geliyor. 256-bit bellek veri yoluna ve 128x paralel işlem birimine sahip olan kart 512MB GDDR3 bellek ile donatılmış durumda. Çift slot tasarıma sahip olan PCIe 2.0 uyumlu ekran kartının grafik işlemcisi 738MHz'de, paralel işlem birimleri 1836MHz'de ve bellekleri de 2200MHz'de görev yapıyor. Çoklu ekran kartı kullanımı için SLI ve Triple SLI desteği de sunan ZOTAC GeForce 9800GTX+, PureVideo HD teknolojisi sayesinde yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. CUDA ve PhysX teknolojilerine de destek veren kartın kutu içeriğine XIII Century Death or Glory oyunu da ilave edilmiş. Kartın fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Söylenildiği gibi 4850 den %22 hızlı olur, fyatta 4850 ile yakın seviyede olursa, 4850 nin işi zora girebilir.
BU MEMLEKET BİZİM Dört nala gelip uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, Dişler kenetli, Ayaklar çıplak, Ve ipek bir halıya benzeyen toprak Bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, Bir daha açılmasın, Yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim Nazım Hikmet
foreverkobe
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 2 günü kaldı.
7 Temmuz 2008; 10:46:05
quote:
Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri
Söylenildiği gibi 4850 den %22 hızlı olur, fyatta 4850 ile yakın seviyede olursa, 4850 nin işi zora girebilir.
Eğer öyle olursa ortalık daha da kızışır ve indirimler daha güzel olur.
Yahu ne %22 si arkadaşlar. Geçin bu işleri. Nvidia'nın klasik sallamasyon reklamı işte. HD4850 yi %22 geçtiğin zaman GTX260 i da geçtin demektir. Biraz yavaş sallasın nvidia..
Yahu ne %22 si arkadaşlar. Geçin bu işleri. Nvidia'nın klasik sallamasyon reklamı işte. HD4850 yi %22 geçtiğin zaman GTX260 i da geçtin demektir. Biraz yavaş sallasın nvidia..
nvidia ufak atsında fanatiklerinin boğazında kalmasın
ya arkadaşlar anlıyoum amd tarafındasınız ama bu kadarda üzerine gitmeyin nvidia nın tamam benimde gönlümde amd-ati var ama açıkçası ben parama bakarım. bu model umarım 4850 den performanslı olur ve fiyatı 4850 ile eş olur. eğer boyle olursa 4850 fiyatı düşer , bizimde işimize gelir.ama diğer yandan , 4850 almak veya 9800gtx+ + psu almamız gerekebilir. bu durumda yine amd önde olur.
nvidia ufak atsında fanatiklerinin boğazında kalmasın
4850ye o kadar fark atarsa ve fiatıda 220-240 dolar arası olursa nvidia çosar Ama zotac bu daha pahalıya satacaktır kesinlikle ama 55nm ile uretilmiş olması cok iyi oldu 4850yi tokatlar ama ne kadar gecer orasını bilemeyiz işte
ya arkadaşlar anlıyoum amd tarafındasınız ama bu kadarda üzerine gitmeyin nvidia nın tamam benimde gönlümde amd-ati var ama açıkçası ben parama bakarım. bu model umarım 4850 den performanslı olur ve fiyatı 4850 ile eş olur. eğer boyle olursa 4850 fiyatı düşer , bizimde işimize gelir.ama diğer yandan , 4850 almak veya 9800gtx+ + psu almamız gerekebilir. bu durumda yine amd önde olur.
psu olayı nerden cıktı ki??? 55 nm az tüketiyor diye biliyorum. amd 4850 ile başabaş olacaktır herşeyiyle. fiyat performans :(nvidia tabanlı oyunlarda...) ve güc tüketiminde.
Çok doğru GTX260 içinde öyle söylemişlerdi %22 daha hızlı olucak diye eğer öyle olursa GTX260=9800GTX+ Eee ne anlaşılıcak bu işten.Aynı hızlarda niye 2 farklı kart üretiyo ki o zaman NVIDIA İşler çok karıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saddamx -- 7 Temmuz 2008; 12:46:46 >
ya bu nvidia çalışanlarının kafasında sorunmu var yoksa benmi bu işlerden anlamıyorum yaw karşıdanki düşman gözüyle baktığın şirket uçuk performanslarıyla ezmiyor seni hatta sen öndesin senin kartların araba fiyatında kim alacak böyle bir fiyat politikasıyla sen kartlarını çıkart ama makul fiyatlara çıkar zaten o zaman satacaksın 1200 ytl ye kartımı olur isterse uçsun ütü yapsın crysiste 150 fps versin indirim yap kartlarını ucuzlat benim gibi nvidiacıyı atici yapacak bu adamlar bu yaştan sonra nvidiaaa
walla doğru işin şu dün akşam 9800 GTX+ TEST SONUÇLARI siteyi inceledim hiçde yüzde 22lik fark yok bence sitedeki sonuçlar fake değil.3-4 fps için çok gereksiz kart bu
O şunu % 20 geçmiş, öbürü diğerini % de bilmem kaç geçmiş bence hiç önemli değil, neticede burda ekran kartı yarışması yapmıyoruz, min. 30 fps nin üstünün hiç bir esprisi yok. 9600 gt ile crysis hariç her oyunu oynuyorum. Crysis de zaten 280 serisi sli ile dahi full detay oynanmıyor. Demekki sorun Crysis de.Bence 9600 gt ve üzeri ekran kartı olanlar beklesin, şu an değiştirmek gereksiz para harcamak olur. % 20 performasn farkı sadece 70-80 fps aldığın oyunda 80-90 fps almana yarar başka da bir işe yaramaz. Oynayamadığın oyunu yine oynayamazsın. Misal; 20 fps alıyorsan 25 alırsın ki bu oyunun çok zor oynanacağını gösterir.
O şunu % 20 geçmiş, öbürü diğerini % de bilmem kaç geçmiş bence hiç önemli değil, neticede burda ekran kartı yarışması yapmıyoruz, min. 30 fps nin üstünün hiç bir esprisi yok. 9600 gt ile crysis hariç her oyunu oynuyorum. Crysis de zaten 280 serisi sli ile dahi full detay oynanmıyor.
280 SLi ile full Crysis oynayamamak biraz atmasyon olmuş. Hele "30 fps'nin üstünün hiçbir esprisi yok" diyen biri için.
Diğer Nick:ZvAnA Asus Maximus Formula + Core2Extreme QX9650@4,0Ghz with water cooling+Asus 9800GX2+2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200/5-5-5-15 + 2x1GB OCZ reaper PC8500@1200/5-5-5-15 + SAMSUNG 206BW LCD+Seagate 500+400+320+300 SATA2 NCQ+ 2X160GB RAID0+SAMSUNG 20x SATA DVD-RW+Creative X-fi Extreme Music + Elite Pro Konsol/Logitech Z5500+Logitech Cordless Wave+G7 Lazer Mouse+Extreme 3D Pro Joystick Swiftech Apogee GT cpu block+ Alpha Cool 8800GTX full block+Laing DC Pump+ Alpha Cool 360.rad.+XSPC Bay Reservoir