Arkadaşlar sistemim q6600, asus maximus formula, ocz 1066 4gb, msi 8800 gtx..
Herhangi bir oyuna girdikten yaklaşık 15-20 dk sonra inanılmaz bir kasılma oluo oyunlarda... Bazende siyah ekranda kitlenip kalıo pc ve reset atmak zorunda kalıorm...
Bu sorunu yaz başından beri yaşıyorum, kışın böyle bir sorun yoktu.Bu da benim ekran kartı sıcaklık değerleriyle ilgili bir problem yaşadığım hakkında şüphelenme mi sağladı.Bunun üzerine ekran kartı fan hızını %100 e çıkardım fakat önceden 5 dk sonra kasılma başlarken şimdi bu süre 15dk civarında .... Kartım boştayken 60 derece civarında.... oyuna girdiğim zaman ise bu değer 75 - 80 civarında...(msi ın kendi programı olan dual core center deki değerler) CPU sıcaklığıda 35 in üstüne çıkmıyor hiç, bu nedenle cpu ile ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum...
Kasam nzxt lexa blackline... Havalandırma ile ilgili başarılı bir kasa ve bu nedenle hava akımı ile ilgili bi sorun olduğunu düşünmüyordum... Yinede kasanın yan kapağını açarak kullandım fakat sonuç değişmedi...
İşin içinden bir türlü çıkamıyorum... Yardımlarınızı bekliyorum....
kasa içi soğutmayı biraz arttır derim yazın böyle sorunlar olması normal diye umuyorum 120 lik bi kaç tane fan alıp birini ekran kartının tam önüne diğerlerinide kasanın içine yararsan sorun çözülür
Isınmadan yapıyor. Sistemde OC varsa biosa girip pci ex fsb sine bak. 100 MHz den büyükse 100 yap. Sistemde OC varsa iptal et. ntune programını kur-- google da bul. Fan hızını % 100 yap ve kaydet. Hep öyle kalsın. Klimalı oda varsa pc yi oraya taşı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 7 Temmuz 2008; 6:09:03 >
Ekran kartının sıcaklık değerleri normal. Ben ASUS'a mail atarak sormuştum kartın dayanabileceği ısı kaç derece diye yanılmıyorsam 110 dereceye kadar problem yok demişlerdi. 8800gtx lerin güç çekişi fazla olduğu için ısınması normal. Sürücü güncellemesi ve her ihtimale karşı ekran kartına ekstra bir soğutma sağlayabilirsen iyi olur. (bir kasa fanıyla ekran kartına ilave hava akışı sağlama gibi)