Arkadaşlar iphone 'un kamerası hakkında fikir sahibi olmak için iphone ile çekilmiş fotoğrafları incelemek istiyorum ama ne forumda ne de internette bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbian9.1 -- 7 Temmuz 2008; 1:06:36 >
Ben açayım bir tane en kısa zamanda (ilk önce fotoları upload edeyimde) Fotoğraf kalitesi iyi iphone nun (Telefon fotoğrafı olarak iyi demek istiyorum)
Aslında diğer telefonların kalitesiyle aynı.Tabi 5 piksel ve karanlık çekimlerde ışığı olanlarla mukayese etmiyorum.Fotoğraf makinası ışık ister.Bu ışığı kameran ve lensin iyi değilse çamur gibi bir fotoğraf yakalaman kaçınılmazdır.Dış çekimlerde ve ışığı iyi olan alanlarda fotoğraflar gayet güzel çıkmaktadır.Bunun dışında fazlasını beklemek zaten inandırıcı olmaz.Çünkü o bir fotoğraf makinası değil bir telefondur.Acil ihtiyaçlarda bir kare yakalayabilmek ve o anı hatırlamak amacıyla,sırf yok denilmesin diye konulmuştur. Ama genelde ışığı iyi olan ortamlarda çok güzel fotoğraf kareleri oluşturabilir siniz.Tabi ki fotoğraf çekme kurallarına da riayet ederseniz 2mp üzerinde olmasa da bir fotoğraf makinasından beklenenin üzerinde bir fotoğraf yakalamanız mümkündür.Işığı arkanıza alacaksınız.Çekeceğiniz nesne gölgede arka aydınlık olmamalıdır. Sallantı olmamasına dikkat etmelisiniz.
İlgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ederim, nedeni sanırım anladım.
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing
Ben açayım bir tane en kısa zamanda (ilk önce fotoları upload edeyimde) Fotoğraf kalitesi iyi iphone nun (Telefon fotoğrafı olarak iyi demek istiyorum)
@ Vipracing; Açarsanız çok iyi olur, bir eksiliği tamamlamış olursunuz, çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbian9.1 -- 7 Temmuz 2008; 10:25:34 >