BMW yetkili satıcısından Haziran ayı içerisinde BMW araçlar için Türkiye haritasının geleceği söylenmişti. Ancak henüz yok. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
bmw kitapçığında dvd aracılığıyla çalıştırılacağı yazıyordu navigasyonun, peki gerekli donanım yüklümü arabada acaba yoksa bunun için servisemi gitmek gerekiyor hazır konu açılmışken burada sorayım dedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarycanary -- 12 Temmuz 2008; 1:52:12 >
_____________________________
İnsanların en hayırlısı, ahlakı en güzel olanıdır.
benim esas sorum su olacak; BMW'lerin hangi modellerinde Navigasyon donanimi hazir geliyor bilen var mi acaba? Turkiye'de kac tane bu tur urun vardir? Buna bakarak basarsoft olarak bir cozum gelistirmeye calisabiliriz.. cok yuksek bir ihtimal olmasa da bazi modeller icin bazi yazilimlara ara ceviriciler var diye biliyorum. bu konuyu arastirmadan once pazarda ne tur bir urun var, ne kadar var, talep ne olabilir bakmak istiyorum..
bir de kopyalanmamasi lazim tabiki... ati alan uskudari geciveriyor yoksa..
Saygilar.
Alim Kucukpehlivan
quote:
Orjinalden alıntı: garfitr
konuyla ilgili bilgisi olan var mı ? türkiye için dvd şu an mevcutmudur? nasıl temin edebiliriz?
benim esas sorum su olacak; BMW'lerin hangi modellerinde Navigasyon donanimi hazir geliyor bilen var mi acaba? Turkiye'de kac tane bu tur urun vardir? Buna bakarak basarsoft olarak bir cozum gelistirmeye calisabiliriz.. cok yuksek bir ihtimal olmasa da bazi modeller icin bazi yazilimlara ara ceviriciler var diye biliyorum. bu konuyu arastirmadan once pazarda ne tur bir urun var, ne kadar var, talep ne olabilir bakmak istiyorum..
bir de kopyalanmamasi lazim tabiki... ati alan uskudari geciveriyor yoksa..
Saygilar.
Alim Kucukpehlivan
quote:
Orjinalden alıntı: garfitr
konuyla ilgili bilgisi olan var mı ? türkiye için dvd şu an mevcutmudur? nasıl temin edebiliriz?
BMW'nin 7 serilerinde, X5'in bazılarında standart geliyor. X6'da da standarttır herhalde
3 serisinde, özellikle E90 serisinde navigasyonlular oldukça azdır, 10-20 civarı benim tahminim. E92 geldikten sonra 3 serisinde navigasyonlu araçlar sayısı gittikçe artıyor.
5 serisinde zaten standart büyük bir bilgi ekranı var, ama navigasyon için kullanılabilen bir ekran değil benim bildiğim, navigasyonluların ekranı 7 serisindeki gibi daha geniş ve büyük bir ekran. Oldukça az sayıda vardır benim tahminim
Eğer bir marka için özel navigasyon haritası geliştirecekseniz veya emulator ile sorunu aşacaksanız, o aracın ithalatçısı ile bir anlaşma yapıp, belli bir miktarda satışı garantileyip işe girişmenizi öneririm. İthalatçı da navigasyon olayını son kullanıcı için daha cazip hale getirebilmeli. Çünkü çoğu otomobilde olduğu gibi BMW'de de sonradan navigasyon uygulaması (5 serisi için monitor değişikliği, 3 serisi için ön konsolun üst kısmının komple değişimi gerektiğinden) zor ve maliyetli olmaktadır. Çoğu BMW sahibi aracı aldıktan sonra ilaveten bu masrafı yapmak istemez, (Almanya için fiyat vereyim, Navigasyon opsiyonu 2600 Euro civarındadır, sonradan monte edilmesi halinde bu maliyet 4000 Euroyu bulabilir)
Umarım Türkiye'deki tüm markalarda navigasyon opsiyonu olur...
Borusan la yaptığım konuşmada mevcut avrupa navigasyon dvd sinde türkiye nin bulunmadığını ve şimdilik böyle bir planlarının da olmadığını belirttiler.
navigasyon donanımına sahip arabalar gittikçe çoğalıyor bmw de. 6 serisi bir çok gördüğüm 5 serisi, x5 serisi, 7 serisinde navigasyon var. x6 da bildiğim kadarıyla bu standart olmuş. yeni kasa 3 serilerinde de isteğe bağlı fakat şu an üzerinde navigasyon bulunan e92,e93 ve e90 larda az değil. eminim ki her navigasyon donanımına sahip bmw kullanıcısı bu dvd den almak isteyecektir. sonuçta para verilip o donanım alınmış neden kullanmak istemesin?
@akucukpehlivan
eğer bir anlaşma yapmazsanız yinede bizim için bir çözüm getirebilirseniz (sadece ben olduğumu düşünmüyorum almak isteyen bir çok kişi çıkar) şimdiden her çözüme talip olduğumu belirtmek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfitr -- 23 Temmuz 2008; 1:57:20 >
Garfitr'ye katılıyorum. Ben aracımı alırken, 2008 Haziran ayı gibi TR DVD'sinin geleceği söylenmişti (Kosifler tarafından). Ancak görüldüğü üzere gelmedi. Gelecek diye kendi E92'me Navigasyon paketi koydurtmuştum. Ben de olabilecek her çözüme talip olduğumu belirtmek isterim....
2001 model e46 larda bile navigasyon bulabilirsiniz ama ne yazıkki DVD si olmadığı için navigasyon devre dışı kalıyor. Zaten navigasyon ekranı aynı zaman radio, teyp, cd calar, ve bazı bilgileri gosteren Board Monitor dedigimiz bir olay. Olmayan araçlarada 5000 YTL civarı masrafla takılabiliyor.