Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kasa Tavsiyesi -recom vs nzxt-

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Kasa Tavsiyesi -recom vs nzxt- Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zebani

6 Temmuz 2008; 23:29:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar firebal'dan kasa alacağım fiyat kısmı 150-250ytl arasında olan power'sız hazır modlu şıklığının yanında sessiz ve soğutmasi iyi kasa almak istiyorum. aşağıdaki 3 kasadan birini almayı düşünüyorum. tabi sizin farklı önerilerinizide beklerim.

1)Recom X-Force Kasa Siyah -----------> Kdv dahil : 182,72 YTL
sistem 7/24 açık oldugundan yeşil'in "insanı" dinlendireceğini düşündüm. ve yeşil sevdiğim renkltir

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=1340341

2)Recom Zenith Kasa -----------> Kdv dahil : 138,87 YTL
Kaliteli hesaplı modding kasa

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=1340305

3) Nzxt Hush Kasa Siyah -----------> Kdv dahil : 138,87 YTL
soğutma konusunda çok iddalı.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GENZ-022B

4) thermaltake armor mx ----------> KDV Dahil :207,77 YTL
-Pir Hocam'ın önerisi ile yeni eklendi-

Cooling System
Front (intake) : 120 x 120 x 25 mm blue LED fan, 1300rpm, 17dBA
Rear (exhaust) : 120 x 120 x 25 mm TurboFan, 1300rpm, 17dBA
Side (intake) : 230 x 230 x 20 mm blue LED fan, 800rpm, 15dBA

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 7 Temmuz 2008; 0:58:23 >

gokhanweb

7 Temmuz 2008; 0:08:59 

eğer Nzxt Hush soğutma konusunda çok iddialıysa bence bunu al. Nzxt'nin malzeme kalitesi iyidir. görüntüde bence çok iyi.

e4300 + 965P DS3 r3.3 + 2x1G DDR2 667 + HD 4850 + 250G Seagate 16Mb 7200.10 + Antec Neo-Power 480W + SkyStar 2.6D + Logitech X530
Pir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 0:15:28 

Nzxt'de soğutma konusunda idaalı olacak bişey yokki... Önde ve arkada iki tane fan var okadar. Yan kapakta fan bile yok.

Şahsen Armor Mx öneririm hocam...

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

zebani

7 Temmuz 2008; 0:17:50 

gökhan hocam teşekkürler. hem soğutma hem sessizlik konusunda iddialı fiyatıda çok iyi. yalıtım kitleri ile donatılmış kasa ayrıca hdd ve psu yuvasında silikon var. bazı resimler.
http://www.nzxt.com/image/2/217
http://www.nzxt.com/image/2/211

Pir hocam thermaltake de sanırım piyasada pek fazla yok. sadece sanalmarketim de buldum. hepsiburada da bile yok. :S
birde thermaltake armor mx'e 4870 sığarmı ¿ .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 7 Temmuz 2008; 0:24:26 >

gokhanweb

7 Temmuz 2008; 0:35:14 

recom'u firebal çok övüyor ama ben çok kıllandım bu recom'dan. sanırım raidmax isim değiştirmiş. smilodon'dan anlıyoruz.
sayın @Pir;
önemli olan ön ve arkadaki fanlar. öndeki ve arkadaki fanlar yeterince performanslı çalışıyor ve hava akışlarını engelleyen bir unsur yok ise kasanın içi çok serin olabilir. ben bu kasa işini hoparlör işine benzetiyorum. kasanın performansını etkileyen önemli faktörlerin fanlar olduğu kadar; kasanın dizaynı ve ısı yalıtımı'da önemlidir. çok fan çok soğuk demek değildir. hoparlör kabinlerinde de aynı durum vardır. gidersiniz arçelik, philips alırsınız, kocaman hoparlörler ve kocaman kabinler olur ancak bosenin tek hoparlörlü kabininin yanından bile geçemezler. aynı şekilde kasalarda da içerideki hava akışının yönü, etraftaki delikler vs bu performansta çok önemlidir. nzxt tanınmış, kaliteli ürünler sunan bir markadır. bu yüzden iç tasarımı daha profesyonel insanlar tarafından yapılmıştır diye nzxt önerdim. bendeki 30$'lık foxconn'a ikitane 12 cm fan, yana fan takmama rağmen bazı tek fanlı kaliteli kasaların performansını vermiyor. (tabi burda kullanılan fanlarında doğrudan etkisi var.)
ben o 3 ürün arasından nzxt'yi öneririm. ama seçenek sayısı artırılırsa başka önerilerde sunulabilir.

e4300 + 965P DS3 r3.3 + 2x1G DDR2 667 + HD 4850 + 250G Seagate 16Mb 7200.10 + Antec Neo-Power 480W + SkyStar 2.6D + Logitech X530
zebani

7 Temmuz 2008; 0:39:25 

evet raidmax ile recom'un kasaları aynı. ankara çözümde raidmax ın kasalarını getirmiş. sadece yeşil olan hoşuma gitmişti. firabalda da çok fazla kasa seçeneği yok. :S.

Pir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 0:40:59 

Zebani hocam kasa daha bugün itibariyle Tr'ye geldiği için çoğu yerde yok. Bir hafta içinde tüm mağazalrda görebilirsin kasayı.

Gokhanweb hocam dediklerin doğru ama benim demek istediğim, artık her kasanın önünde ve arkasında 12 ve 14 lük fanlar var, Nzxt'de soğutma konusunda iddalı olan şey nedir?

Bu arada Youtube'ta Nzxt'nin incelemesi var, o sessizleştirme kitinin pek işe yaramadığı ve kasayı extra ısıttığı söyleniyor.

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

zebani

7 Temmuz 2008; 0:44:19 

pir hocam teşekkürler. düğmesi üstte olması benim çok işime yarar. ama 4870 takarken sıkıntı yaşarmıym. birdee distribütör'ü kim bu thermaltake in :)

Pir

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 0:48:02 

quote:

Orjinalden alıntı: zebani

pir hocam teşekkürler. düğmesi üstte olması benim çok işime yarar. ama 4870 takarken sıkıntı yaşarmıym. birdee distribütör'ü kim bu thermaltake in :)

Vectron Elektronik ve Vegateknomarket ithal ediyor diye biliyorum. Kasa sınıfının en büyük kasası olduğu için 4870 rahatlıkla sığacaktır...

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

zebani

7 Temmuz 2008; 1:00:41 

4. seçenek olarak ekledim ama gerçekten benimde hoşuma gitti kasa. zaten 1 hafta içinde alacağım.

Pir

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 8:31:33 

quote:

Orjinalden alıntı: zebani

4. seçenek olarak ekledim ama gerçekten benimde hoşuma gitti kasa. zaten 1 hafta içinde alacağım.

Ben bu hafta sonu almayı planlıyorum kasayı... Bu konuda kasa hakkındaki bilgilere sahip olabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_23904484/tm.htm

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

Tayff

7 Temmuz 2008; 8:58:29 

196 milyona CoolerMaster Stacker RC 810 aldım big tower.Eğer yer problemin yoksa

:)
gokhanweb

7 Temmuz 2008; 14:45:57