Arkadaşlar firebal'dan kasa alacağım fiyat kısmı 150-250ytl arasında olan power'sız hazır modlu şıklığının yanında sessiz ve soğutmasi iyi kasa almak istiyorum. aşağıdaki 3 kasadan birini almayı düşünüyorum. tabi sizin farklı önerilerinizide beklerim.
4) thermaltake armor mx ----------> KDV Dahil :207,77 YTL -Pir Hocam'ın önerisi ile yeni eklendi-
Cooling System Front (intake) : 120 x 120 x 25 mm blue LED fan, 1300rpm, 17dBA Rear (exhaust) : 120 x 120 x 25 mm TurboFan, 1300rpm, 17dBA Side (intake) : 230 x 230 x 20 mm blue LED fan, 800rpm, 15dBA
şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 7 Temmuz 2008; 0:58:23 >
gökhan hocam teşekkürler. hem soğutma hem sessizlik konusunda iddialı fiyatıda çok iyi. yalıtım kitleri ile donatılmış kasa ayrıca hdd ve psu yuvasında silikon var. bazı resimler. http://www.nzxt.com/image/2/217 http://www.nzxt.com/image/2/211 Pir hocam thermaltake de sanırım piyasada pek fazla yok. sadece sanalmarketim de buldum. hepsiburada da bile yok. :S birde thermaltake armor mx'e 4870 sığarmı ¿ .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 7 Temmuz 2008; 0:24:26 >
recom'u firebal çok övüyor ama ben çok kıllandım bu recom'dan. sanırım raidmax isim değiştirmiş. smilodon'dan anlıyoruz. sayın @Pir; önemli olan ön ve arkadaki fanlar. öndeki ve arkadaki fanlar yeterince performanslı çalışıyor ve hava akışlarını engelleyen bir unsur yok ise kasanın içi çok serin olabilir. ben bu kasa işini hoparlör işine benzetiyorum. kasanın performansını etkileyen önemli faktörlerin fanlar olduğu kadar; kasanın dizaynı ve ısı yalıtımı'da önemlidir. çok fan çok soğuk demek değildir. hoparlör kabinlerinde de aynı durum vardır. gidersiniz arçelik, philips alırsınız, kocaman hoparlörler ve kocaman kabinler olur ancak bosenin tek hoparlörlü kabininin yanından bile geçemezler. aynı şekilde kasalarda da içerideki hava akışının yönü, etraftaki delikler vs bu performansta çok önemlidir. nzxt tanınmış, kaliteli ürünler sunan bir markadır. bu yüzden iç tasarımı daha profesyonel insanlar tarafından yapılmıştır diye nzxt önerdim. bendeki 30$'lık foxconn'a ikitane 12 cm fan, yana fan takmama rağmen bazı tek fanlı kaliteli kasaların performansını vermiyor. (tabi burda kullanılan fanlarında doğrudan etkisi var.) ben o 3 ürün arasından nzxt'yi öneririm. ama seçenek sayısı artırılırsa başka önerilerde sunulabilir.
evet raidmax ile recom'un kasaları aynı. ankara çözümde raidmax ın kasalarını getirmiş. sadece yeşil olan hoşuma gitmişti. firabalda da çok fazla kasa seçeneği yok. :S.
Zebani hocam kasa daha bugün itibariyle Tr'ye geldiği için çoğu yerde yok. Bir hafta içinde tüm mağazalrda görebilirsin kasayı.
Gokhanweb hocam dediklerin doğru ama benim demek istediğim, artık her kasanın önünde ve arkasında 12 ve 14 lük fanlar var, Nzxt'de soğutma konusunda iddalı olan şey nedir?
Bu arada Youtube'ta Nzxt'nin incelemesi var, o sessizleştirme kitinin pek işe yaramadığı ve kasayı extra ısıttığı söyleniyor.