Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
antendeki elektrik

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> antendeki elektrik Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
atakan16

6 Temmuz 2008; 22:40:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

iyi günler.bilgisayarımın anteninde elimi karıncalandıran bir elektrik hissediyorum.bu durum bilgisayar kapalı iken oluyor.acaba bilgisayar ve televizyon gibi cihazlarda kapalı konumda olan elektrik topraktan mı geliyor ve bunun sebebi nedir?

samed2005

6 Temmuz 2008; 23:51:37 

Bilgisayarı pirizden çekip kontrol etmeni öneririm ayrıca bilgisayarımın anteni derken ne kastettiğini anlamadım biraz açarsan iyi olur ayrıca tv ve bilgisayarlar fişten çekilseler bile bünyelerindeki kondansatör ve transformatörlerinde enerji saklarlar hele tv tüpleri daha fena beni nerdeyse 7cm den çarptı hiçbirşey anlamadım sadece çıtırtı sesleri ve bir ışık gördüm sonrası malum

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
krm-iks

7 Temmuz 2008; 2:47:27 

quote:

Orjinalden alıntı: atakan16

iyi günler.bilgisayarımın anteninde elimi karıncalandıran bir elektrik hissediyorum.bu durum bilgisayar kapalı iken oluyor.acaba bilgisayar ve televizyon gibi cihazlarda kapalı konumda olan elektrik topraktan mı geliyor ve bunun sebebi nedir?

Aynı durum benim pc de de mevcut. Pc deki az miktardaki kaçak elektrik anten hattında gidiyor yani yopraklama vazifesi görüyor.

Korkulacak bişey yok

sezerkıran

7 Temmuz 2008; 15:00:36 

bilgisayarın topraklı bir prize mi bağlı kontrol edermisin

sezerkiran@hotmail.com adlı msn adresim malesef karaktersiz ve şerefsiz insanlar tarafından çalınmıştır eski ve yeni arkadaşlarım elektronizm@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirler...

sağlıcakla kalın
__EFENDİ__

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Temmuz 2008; 15:42:23 

Ayrıca ölçebilir misin?Ne kadar enerji sahibi merak ettim..

They tried to make me go to rehab, i said 'no, no, no,Yes i've been black but when i come back you'll know know know,I ain't got the time and if my daddy thinks i'm fine,He's tried to make me go to rehab, i won't go go go...
Yeniden bir sayfa açmak istesemde,öndeki sayfanın izi olarak kalıyorsun yenisinde. (__EFENDİ__)
Self Control

7 Temmuz 2008; 23:25:55 

arkadaşım hangi anten??? nereye bağlı?? kablosuz modemin at fln mı konuyu açarsanız sevinirim

atakan16

8 Temmuz 2008; 14:37:41 

arkadaşlar konuyu biraz açıyım madem ki.şimdi benim bi tane bilgisayarım var.bunun arkasından çıkan bir anten kablosu var çünkü ekran kartıylan tv izlemek için.ondan sonra cuma ben bigün bu kabloyu değiştiriyim diye bilgisayarı kapattığım halde elimlen dokundum bir karıncalanma oldu işte böyle.yani ben dokunmasam çarpmayacağına göre bilgisayar kapalı iken sadce eksi kutup mu var artı kutup mu?eğer ben dokunduysam benden artı geçmişse bilgisayardaki toprak hattından mı geliyo bunu öğrenemk istedim ben.şunu da ekliyim dokunmadan voltmetre ile ölçtüğümde hiç ibre oynamıyo.

Self Control

8 Temmuz 2008; 15:30:12 

bak şimdi dostum.. bilgisayar kapalı olsa da power suppy de enerji olur (fiş takılıysa) eğer pc nin fişindeki toprak ucu çalışmassa heryerden enerji kaçırır toprağı kontrol etmelisin. 3 lü priz fln kullanıyorsan kontrol et o da böyle konrol kalemini prize sok ışığı yanmalı diğer elinle toprak çentiğine dokun (priizin alt ve üstünde karşılıklı konektörler) şimdi daha parlak yanmalı şimdi topRak sağlam dır (elektrik çarpmaz endişelenme) belkide pc nin kablosu sorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hi-fi uğur -- 8 Temmuz 2008; 18:55:39 >

utopiautopia

10 Temmuz 2008; 0:12:35 

ya zaten kapalıyken elektrik olduğu gibi eğer açıkken digitalse 18 v diilse 12 v gibi bi elektriğin sürekli antenlere gittiğini biliyorum ben

receverların arka çıkışında genelde yazar

senolcu

11 Temmuz 2008; 22:41:46 

fişi cek sende bişi olmazzz yada cokmu prizlerin acma kapamaları var onalrı ayağının yanına koy ac kapa yap en iyisi bu merek etme capmazzz .))

?????????????????????senolcu???????????????????????
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> antendeki elektrik Sayfa: [1]
Buraya git: