Merhaba herkese. Yarın yeni bir işlemci soğutucusu alacağım. 3 seçeneğim var.Scythe Ninja,Scythe Mugen,TT vx120.Amacım yüksek oc değil. sadece sessiz ve etkili soğutma. Belik yüzde 10'u geçmeyen bir oc yaparım.İşlemcim AMD 5200 (brisbane AM2). Bu soğutucuların kullanıcıları veya konu hakkında fikri olanlar. Yorumlarınızı bekliyorum.
ben herhangi bir tavsiyede bulunmayacağım çünkü scyteleri kullanmadım.ama şuan vx120yi kullanıyorum.o/cli işlemci(1.4v 3.6ghz)boşta 38-45 arası gidip geliyor yük altında 60 dereceyi geçmiyor.üzerinde fan kontrolü var zaten.en yüksek devirde ciddi anlamda uğultu yapıyor ama en düşük devirde kulağını dayasan sesini duyamazsın.ben şahsen memnunum ama dediğim gibi diğer soğutucular hakkında bilgim var ama tecrübem yok.
Üçünü de kullandım.. Mugen, çok ağır ve büyük. Kartın arkasına aparat takarsan ve kasan da yeteri kadar genişse olabilir. Ninja, hemen hemen Mugen kadar var. Üzerine fan takıldığında, fanın en çok verim alınacağı bölümler boşta kalıyor.. Ama BT veya yeni adı ile TT vx120, içlerinde en güzel olanı. (Bence) Sebepleri de şunlar: Hafif, anakarta yük bindirmiyor..Kasanın içini tamamen kaplamıyor.. En güzel tarafı da, fanın anakarta doğru üflemesi ki, bu da mosfetler, ramler ve Kuzey Köprüsü için çok iyi oluyor. Görselliği de cabası tabii. Sağlıcakla kal..
Farkında olmalı insan...Bir damlacık sudan yaratıldığını farketmeli....Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli....Henüz bebekken dünya benim dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu, ölürkende aynı avuçların "herşeyi bırakıp gidiyorum işte" dercesine apaçık olduğunu farketmeli... Ve ona göre yaşamalı ....
Öncelikle cevaplayanlara teşekkürler. TT VX 120'yi tercih ettim. CPUyu 60 lara çıkaran ve çok sesli çalışan stok fandan kurtuldum Vx 120nin fanı en düşük ayarda ve işlemci en fazla 42-43 oluyor yük altında. Masaüstü 32-33. Soğutucu hakkında tek hoşuma gitmeyen klipsi oldu. Biraz daha sağlama alınmalıymış bence. Neyse verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum.