Şimdi Ara

## Intel'in Larrabee Projesiyle İlgili Yeni İddialar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'in Larrabee Projesiyle İlgili Yeni İddialar ##


     ## Intel'in Larrabee Projesiyle İlgili Yeni İddialar ##


    Yarı iletken dünyasının lider ismi olan ayrıca global işlemci pazarının %75'den fazlasını kontrol eden Intel'in harici ekran kartı dünyasına yeniden (Intel 90'ların sonunda Lockheed Martin'den aldığı Real3D firması tarafından tasarlanan i740 - Intel740- ile ilk ciddi denemesini yapmıştı) girmeyi planladığı ve bu konuda çalışmalar yapmaya başladığı 2 yıldan bu yana sık sık konuşulmakta. Hazırladığı entegre grafik işlemci (IGP: Integrated Graphic Processor) çözümleriyle performans anlamında olmasa bile pazar payı ve kullanım yaygınlığı açısından AMD-ATi ve Nvidia ile rekabet etmekte olan firma önümüzdeki yıla dönük olarak yeni grafik işlemci mimarisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde Larrabee projesinde görevlendirilmek üzere konusunda deneyimli pek çok mühendisi kadrosuna dahil eden Intel'in günümüzde ATi ve Nvidia'nın takip ettiği grafik işlemci mimarilerinden daha farklı yapılanma üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. Firmanın üst düzey yöneticilerinden Pat Gelsinger daha önce yaptığı açıklamasında programcıların CUDA veya herhangi bir yeni dili öğrenecek vakti olmadığını ancak hazırlamakta oldukları Larrabee kod adlı yeni mimarinin x86 tabanlı olması nedeniyle görsel işlem dünyasına yeni bir soluk getireceğini ve programcıların yeni mimariye çok çabuk adapte olacaklarını iddia etmişti. 18 Temmuz'da 40. yılını kutlayacak olan Intel'in Larrabee projesine dair yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Intel'den Justin Rattner'ın Dresden'de gerçekleştirilen Supercomputing konferasındaki açıklamalarına dayandırılarak yapılan habere göre Intel'in yeni grafik işlemci mimarisi çok sayıda çekirdekten (many core*) oluşacak. Ayrıca Larrabee üzerinde Intel'in 1994 yılında hazırladığı X86 tabanlı Pentium P54C tasarımını esas alan modernize ve modifiye edilmiş 64-bit destekli 32x (daha önceki sunum dosyalarında 16-24 çekirdekten bahsediliyordu muhtemelen çekirdek sayısı Larrabee tabanlı ürünlerin hitap edeceği segmente göre değişkenlik gösterecek) çekirdek yer alacağı iddia ediliyor. 45nm üretim teknolojisinin gündeme geleceği ve 512-Bit SIMD desteğinin sunulacağı yeni mimari çerçevesinde 2GHz'lik 32x çekirdeğin 2 TeraFLOP civarında - ATi'nin önümüzdeki günlerde duyuracağı çift (2x RV770XT) grafik işlemcili R700'e yakın - işlem gücüne sahip olması bekleniyor. Ayrıca Intel'in yeni grafik işlemcisinin 300 watt'lık (GeForce GTX 280'den 64 watt daha fazla) ısıl güç tasarımına sahip olabileceği de ortaya çıkan yeni haberler çerçevesinde gündeme geliyor. DirectX ve OpenGL desteği sunacağı da belirtilen Intel'in yeni grafik işlemci mimarisi için meraklı bekleyiş devam ediyor.

     ## Intel'in Larrabee Projesiyle İlgili Yeni İddialar ##


    * Multi Core: 2-8 çekirdek
    * Many Core: 8 çekirdekten daha fazlası

    Haberin kaynağı:http://www.heise.de/ct/08/15/022/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Gelsin .Grafik kart rekabetine intelde karışsın .3 lü rekabet daha fazla hizmeti daha ucuza almamız demektir.
    İlk etapta çok büyük bir beklenti olmayabilir ama başlangıç için güzel bir kart ile geliceklerdir.yada beklentilerinin üstünde olup ati-nvidia ya şok etkisde yaşatılabilir.Dört gözle bekliyoruz
  • Anlaşılan İntelin Larrabee projesi ekran kartı fiyatlarını daha da aşağı çekecek. 2 teraflop, 32 çekirdek hayli iddialı rakamlar. İntel NVİDİA ya kafayı takmış mı desek yoksa işlemcilerden daha sık güncellenen (Hem satış hem de gelişim) ekran kartı piyasasında ciddi bir gelir olduğunu yeni mi farketti..!
  • İntel nvidia'ya fena takmış durumda.Nvidia ayıya dayı demeyi unutalı zor günler yaşıyor yaşıyacaktırda.Kimler silinmediki bu alemde?
  • 300 watt????????? hey maşallah bee.
  • 2 GHz de 300W TDP var ise, çok ilginç diyorum şu an. Bakalım fiyasko mu olacak, hakkını verecek mi? O wattın ve maliyetinin hakkını veremezse yazık olur, sonraki dönem iyileştirilmesine bakılır artık, tabi sonraki dönemi olursa. O yüzden yeni ve kritik bir adım. Tutmazsa mali zarar büyük olur. AMD'nin Fusion'dan ilk etapta çok farklı olacağa benziyor bu Larrabee. AMD'nin hedefinde ucuz ve ultra mobil cihazlar da var, gpu almadan kullanılabilecek performansı iyi sistemler...
  • ilginç olan noktalardan birtanesi gpu 'yu x86 formunda üretecek olmaları.. yani ati ve nvidia nın gpu ların apayrı bir mimaride olacak demektir.. bir ikincisi eğer x86 formunda olacaksa bir çok program gpu yu kullanabilecek demektir.. yani işlemci ile aynı anda gpu yu kullanabileceğimiz bir dönem olabilir.. böyle bir özellik kullanıcıların intel seçmesi için bile yeterli olabilir.. piyasa acayip bir şekilde kızışacak demektir.. umalımda kısa bir süre içerisinde intelde bu rekabete girsin...
  • AMD de Intel de taşlarının rengini iyice belli etmeye başladılar.Nvidia bu kulvarda biraz pasif kalabilir.Intel bu projede ortalama bir başarı yakalarsa ki yakalayacak gibi Nvidia nın hareketi ne olacak onu çok merak ediyorum alternatif getirmesi gerekir.Tegralarla Fiziklerle uğraşacağına kavgayı ilk sen başlattın, sen ne yapacaksın onu görelim.Burada yine şu ortaya çıkıyor tek başına bir kulvara girersen bu kulvarda yarışan diğer firmaları iplemezsen sonunun ne olacağı hiç belli olmaz.AMD Fusion ve Intel Larrabe projeleriyle daha ağır basıyor şu an için.Burada Nvidia bu iki firmadan birisiyle ortak çalışabilseydi CUDA platformuyla belkide daha verimli projelere imza atılabilirdi.Yalnız Intel in anlamadığım yanı adamlar her projelerinde yukarılara oynamak istiyorlar hayır önce alttan yavaş yavaş başlasan AMD Fusion da olduğu gibi sonra yavaş yavaş üste gitmeye çalışsan olmazmı.nedir bu lider olabilme hırsı?
  • bence güzel gelişme ve intel bu ekran kartı piyasasına girerse bak işte o zaman gerçek performanslı ürünler cıkar
  • iddaalar gerçek olursa piyasa çok karışır...
  • x86 tipi GPU diye bir tanım olmaz, neden derseniz, adının x86 olmasının sebebi, ilk çıkan işlemcilerin kodlarında bunun bulunmasıydı. Çalıştırdığı komutsetleriyle ilgili bir durum. Bir süre sonra diğer komutsetleri de eklendi ama isim aynı kaldı.

    GPU mantığı tamamen farklı, komutsetleri de farklı, sürekli de değişiyor, yenileri geliyor, yeni oyunlar da onları istiyor. Hatta bazı oyunlar desteği yok diye açılmıyor bile, mesela en azından SM 3.0 desteği arıyor.

    Intel'in yaptığı, cpu ve gpu aynı zar altında birleştirmek, yine mimari değişiklikler yapılıyor bunları bir arada çalıştırmak için. Ama x86 tipi gpu denemez. O işlemciye aslında x86 da denemez. x86 ve sonraki komutsetleriyle beraber pixel vertex shader komutsetlerini de taşıyan işlemci denebilir.
  • beyler bayanlar alt kulvarlardan bide S3 geliyor Aman Allah'ım Ati/Nvidia/S3/intel önümüzdeki yıllar çok sıcak geçecek
  • İntele işlemciden ettiği karlar yetmiyor galiba bide ekran kartı üretilecek giriş olarak 2 teraflop hesaplama ile girmek baya büyük bir cesaret tabi bu bide tek grafik işlemcilidir yani mevcut tüm kartlardan daha iyi olduğunu göstermeye yeter sanırsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqqickkkk -- 6 Temmuz 2008; 21:28:07 >
  • İntel gibi bir devin gelmesi lazımdı bu şekilde.
  • Aslında bunu yaparlar ve iyi de tutarsa, iyi bi mobil workstation da olabilir.
  • 4870x2 zaten 2 teraflopu geçecek zaten
  • işte bunu seviyorum rekabeti

    bu arada intel cpu ve gpu yu beraber kullanacak mış kartta bence bunu nvidianın cudasına karşı bir hamle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 6 Temmuz 2008; 21:56:02 >
  • intel iyi iş çıkaracaksa piyasada vaar olsun yoksa ismini bu işe karıştırmasa sadece cpu üretse en ii sini yapmış olur
  • daha cikmamis cikacakkkk,
    2Teraflop olacakkk ki bunu 32 çekirdekler anca sağlayacakkkkk
    300W güc tüketecekkkk....

    eğer doğruysa firmalar simdiden kiciyla gülmeye baslamistir.... Daha cok sey değişir bu projede..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.