Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
nVidia GeForce Fx5200 Directx 3D Sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> nVidia GeForce Fx5200 Directx 3D Sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Ariakus

6 Temmuz 2008; 20:04:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar,başlıktan da anlaşılabileceği gibi ekran kartımda bir sorun var.
2003 yılında aldım kartı,128 mb belleği var.Beni uzun süre idare etti ancak son zamanlarda oyun sırasında donmaya(ya da takılma) başladı.Örnek vermek gerekirse;

RollerCoaster Tycoon (2D) oyununda sorunsuz çalışırken;

Counter Strike 1.6 oyununda sorun çıkarıyor.Daha önceden çalıştırdığı 3D oyunları da çalıştırmıyor.Format attım 10-15 kere(bu sayıya 2-3 yılda eriştim,bu süre zarfında bu sorunu çoğu kez yaşadım)

Sorun nedir?Nasıl çözümleyebilirim?

Konuyu açmadan önce yaptıklarım;
-Çalıştır'dan dxdiag yapıp 3d,directdraw vs. test ettim hepsi başarılı.
-Son sürüme güncelledim kartı.Bu sefer iyice azıttı.Donmakla kalmadı oyundan çıkıp nVidia4.dll türü bir hata verdi.Normal çalışmasını durdurdu diye.

Cevaplarınızı bekliyorum,teşekkürler.

ahmetkep

6 Temmuz 2008; 20:14:38 

büyük bir ihtimal kart çok ısınıyor.fan tozdan veya pislikten tam dönmüyo olabilir.Yapıcağınız fanı pinlerinden tırnaklarından kurtarıp güzelce bi temizlemek.daha sonra fanı kenarlarından ve önündeki etiketi hafif sıyırarak makine yağı ile yağlamak.Yada uygun sıfır bir fan almak.
yada 30-50 lira aralığında 256 mb bir ekran kartı alabilirsiniz.örn : nvidia 6200 agp , ati 9250 veya 9550 modelleri.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
Ariakus

6 Temmuz 2008; 20:18:06 

Hmmm.Evet,böyle bir sorunum olduğunu tahmin ediyordum.Bu yüzden çok kısa bir süre önce bu seçeneği denedim.Yağ kısmını tam hatırlamıyorum ancak verdiğiniz çözümü deneyeceğim.Ancak eminim ki işe yaramayacak.

Pir

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2008; 20:19:53 

Kasayı, ekran kartı fanını ve işlemci fanını güzel bir temizlemek lazım...

β€₤ǾЩ Ð€ΛŦҢ β€₤ǾЩ Ң€ΛV€Ŋ

Ariakus

6 Temmuz 2008; 20:22:31 

Tüm fanları temizledim.Elima yumuşak bir fırça alıp(küçük boy)girebildiğim ve zarar vermeyeceğim her yeri güzelce sildim.2 fanı + işlemci (ya da e. kartı olabilir)üzerindeki bakır telli soğutmanın aralarını ve üzerindeki fanı da sildim.Ancak bunlar da fayda etmedi.

ahmetkep

6 Temmuz 2008; 21:08:35 

sürücü güncellemesinde daha çabuk sorun vermesi power supply in tam randımanlı çalışmadığı şıkkınıda aklıma getirdi.çünkü sürücü güncellemesinde ekran kartına daha fazla güç gereksinimi yaptırabiliyor.power supply yılların kullanımıyla, kandastörlerin şişmesiyle iyice eskiyebiliyor.Eğer bu ihtimali biraz ortadan azaltmak istiyorsanız ,kullanmalık bir başka power supply denemenizi öneririm.birde fx serisinin eski bir sürücüsünü kurmanızı önerebilirim.mesela hala duruyorsa orjinal cd sindeki..
ayrıyetten ekran kartı soğutucusunun fanı temizliği ile tam çözüm getirmeyebilir.fanı eliniz ile döndürdüğünüzde hemen zınk diye duruyorsa fan ömrünü yitirmiştir.bir şekilde bir fan uydurmanız gerekir.
+ termal macun bulabilirseniz soğutucu ile chip arasına sürmenizde fayda var.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
Murjuk

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2008; 21:16:52 

Bellekler az ise ekran kartı tam randımanda çalışmayabilir...

Ariakus

6 Temmuz 2008; 22:32:31 

Öneriler için sağolun.Şimdi (yani yaklaşık 1 saat önce) kasanın yan tarafını açtım.Aradım,taradım ve ekran akrtımı buldum.Ne yazık ki kendisini baş aşağı takmışlar buda üzerindeki fanı göremememe neden olmuş.Kartı çıkarıp fanını temizledim.Sonra taktım pc yi açtım derken her şey hazır oldu.kart soğuk (PC 23.6 saat çalıştığı için kart hep sıcakmış) olduğu için girdiğim tüm 3D oyunlar mükemmel çalıştı.Kısacası sorun ısınmaymış.Ayrıca fan çalışıyor/çalışmıyor arası bir şey.Dönüyor ancak gıcırdıyor ve tökezliyor (yoksa tekliyor mu demelydim :) ) Yani fanı yağlayıp tekrar deneyeceğim.Sorun çözülmüştür.Ancak önerilerinizi bir yere not ettim.İlerde yine aynısı olursa deneyeceğim (ne de olsa uzman önerisi,uygulamaktan zarar gelmez :) )

Her şey için tekrar teşekkür ediyorum.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> nVidia GeForce Fx5200 Directx 3D Sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
PoV 8800GTS 320 EXO edition
PoV 8800GTS 320 Exo mercek altında
ASUS A6J dizüstü bilgisayar
Dizüstü bilgisayarda oyun oynanmaz diye kim demis :)

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar