Bugün normal kullanım sırasında sanki şarj cihazını fişten çekmişim gibi "dııt" yaptı, ekran parlaklığı azaldı. Elektrik fişinden olabileceğini düşünerek fişi tekrar çıkartıp taktığımda şarj işlemine başlayacak gibi "dııt" ediyor, ekran parlaklığı artıyor. Ama bir-iki sn. sonra tekrar bir dııt ve şarj işlemi başlamıyor.
Notebook'u iş amaçlı kullandığım için bu akşam gittigiyor'dan sipariş vermek istiyorum ama sorunun kesin olarak şarj cihazından kaynaklığından emin olmam lazım.
Deneyimi olan arkadaşlar fikrini paylaşabilir mi?
Model: IBM Thinkpad R50E
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 6 Temmuz 2008; 19:48:35 >
benzer bir sorun benimde basima gelmisti.. sarj cihazini fisten ve bilgisayardan cikarip tum parcalarini birbirinden ayirin.. daha sonra pili notebook uzerinden cikarin.. bilgisayar icerisinde daha sonra lazim olabilecek belgeler vs varsa harddiski sokun bir kenara ayirin.. daha sonra kalan butun parcalari en yakin cope atin ve kurtulun.. yardimci olabildiysem ne mutlu.. saygilar
benzer bir sorun benimde basima gelmisti.. sarj cihazini fisten ve bilgisayardan cikarip tum parcalarini birbirinden ayirin.. daha sonra pili notebook uzerinden cikarin.. bilgisayar icerisinde daha sonra lazim olabilecek belgeler vs varsa harddiski sokun bir kenara ayirin.. daha sonra kalan butun parcalari en yakin cope atin ve kurtulun.. yardimci olabildiysem ne mutlu.. saygilar
O yazdıkların hp için geçerli...
Gerçi bu mesajı da hp notebook'tan yazıyorum ama..hehe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 8 Temmuz 2008; 11:12:59 >
Sorun şarj cihazında değil başka bir parçadada olabilirdi. Bu problemi buradan çözmek zor yanıltıcı bilgiler verilebilir.
Bu durumda yapılması gereken size en yakın çözüm ortağına başvurmanız. Eğer arıza adaptörden kaynaklanıyorsa zaten arıza tespit veya hizmet bedeli alınmaksızın sadece adaptör fiyatını ödeyip cihazınızı teslim alabilirdiniz. Bunu bilgi amaçlı yazdım.Benzeri problemle karşılasanlar burada cevap aramaya çalışmak yerine çözüm ortağına başvurabilirler.