Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
WD 500GB sorun yaşıyorum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD 500GB sorun yaşıyorum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Gandolfini
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

6 Temmuz 2008; 16:27:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yeni aldığım 500GB WD My Book Essential (7200 Rpm, 16MB, USB 2) Harici Diskimi bir türlü adam gibi kullanamıyorum.

Şimdi durum biraz karışık ama basitçe anlatmaya çalışacağım.

Klavye, Fare ve Gamepad'i Usb lerden sorunsuz kullanırken Kingston 8GB ve WD 500 GB'ı neredeyse tesadüf kullanıyorum hatta tesadüfen görebiliyorum.

Anakartım USB 2 destekliyor. Şu anda 8 tane USB girişim var. BIOS dan da USB 1.1'i etkin hale getirip USB 2.0'ı Enable yaptım.
USB Legacy nin ne olduğunu bilmiyorum ama onu da enable yaptım. Ayrıca USB 2 Hi Speed seçili

Sorunum şu : Sisteme Harici diski takıp NTFS olarak biçimlendirdim. 50GB veriyi sorunsuzca yükledim hatta STALKER kurup harici disk üzerinden oynadım terbiyesizce :D

Yalnız şöyle bir hata yaptım : Harici hardiski güvenle kaldırıp bilgisayarı kapattım fakat usb kablosunu usb girişinden çıkartmadan bilgisayarı tekrar açtım. Şimdi WD i sistem görüyor ama çok geç tanıyor ve Hard disk çok yavaş çalışıyor. Mesela 500 Mb'ı dakikalarca kopyalayamıyor bende iptal ediyorum. HDTUNE programı ile hız testi yaoınca kararsız çalıştığını farkettim:
Normalde Min 29-30 MB/S, Max 31 olurken şimdi Min 0.9 Max 31. Yani arasıra USB 1.1 hızına düşüyor.

İşin kötü yanı diğer USB girişlerine takınca iyice sapıtıyor. Verilerin yarısı görülmüyo, bazen My Book olarak değilde Genel birim olarak görüyo hatta bazen S olarak görüyo bilgisayarımda.

Aynısı Kington içinde geçerli. Daha kötüsü şimdi Kingstona Kingston olarak hiç ulaşamıyorum genel birim falan diyo ama eski verileri de göremiyorum yeni birşey atmama da izin verimiyor.İşin daha ilginçi Kingston'u PLEOMAX klavyem üstündeki USB 1.1 girişine takarsam Kingston olarak sorunsuz kullanabiliyorum tabi USB 1.1 hızında.

Şimdi Jumper free özelliğini kullanıp biosu kendine getirecem. Sanırım düzelecek ama bu nasıl iştir hiç aklım hayalim ermedi.

Yardım edenlere çok teşekkür ediyorum şimdiden. Nasıl iştir bi açıklayın Allah rızası için kafayı kıracam.

(Bu arada ne WD in ne Kingston'un sürücüsü var. Tak çalıştır olarak kullanılan aletler)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD 500GB sorun yaşıyorum Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
MSI Wind Netbook (U100)
MSI Wind; Intel ATOMdan güç alan cep herkülü!
Football Manager Live video ön inceleme
En iyi menajer benim demek,hiç kolay değil!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar