Arkadaşlar konuyu araştırıyorum ama net bi cavap alamadım. Şimdi şöyle sorayım. Ben ve bi tanıdığımızın apartmanları karşı karşıya. Ben modemi cama koyucam. O da repeater özelliği olan bi access pointi cama kurucak. Onun access point direk benim modemden aldığı interneti onun evine dağıtacak. Arada kablo vs olmayacak. Bazıları modemden repeater a kabo çekmen lazım vs diyor. Durum bu. Airties te ki AP-300 gibi repeater cihazları sanki tek bi bilgisayara yayın yapabilir gibi bişey okudm yani onun evde tek bilgisayar bağlanabilir diyo birisi bu doğrumu? o evde 3 pc var üçününde bağlanması gerekiyor.
Daha öncede bu konuyla ilgili değişik bi konu açmıştım. Orada gerekli resim bilgi vs. var. Ama ordaki konu modemi access point olarak kullanıp kullanamayacağım yönündeydi. Yardımlarınızı bekliyorum
airties a brisey diyemeyecegim, ancak WDS sisteminde yapilan sey tek bir merkez AP ye tekrarlayici cihazlar eklemekten ibaret. Tekrarlayici cihaz kablosuz sinali alip kendi kapsama alani icine tekrarliyor. ben merkezde USR9111 ve uclarda DLink 2100AP ler ile bunu yapiyorum. Isin garip olan kismi dlink kendi urunleri ile bu hizmeti sorunsuz verebilecegini soylemesine ragmen 2100 ap leri kendi aralarinda tekrarlatmaya calistigimda tekrarlayici cihaz surekli olarak kendini reset etmeye basladi. Herneyse, istedigin olur, airties icin sorun yasadigini soyleyen bir yazi okudum.
Ayrica kablosuz AP yi istemci gibi kullanmak da mumkun , boylece Tek makine baglamis olursunuz, kopru modu da buna benzer bir mod. ancak ortada duzenli birsey yok, her marka kendine gore birseyler yapiyor.
Benim elimde USR 5455 bi accesspoint var aslında ama bunda tekrarlayıcı özelliği yok sanırım, kullanma kılavuzunda da yazmıyor. Birde ben bunun ayar bölümüne bi türlü giremedim. Hani adsl modemde adres satırına ip gibi bi numara yazıp ordan ayar yapıyoruz ya bunda o işlemi nasıl yapıcaz? Önce ethernetle bi adsl modeme mi bağlamamız gerekiyor?
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada sağolun
Söylenilen sistem yapılabilir. Ancak Access Point ile değil repeater ile yapılır. İkisi farklı şeyler....
Access Point = Erişim Noktası (Interneti kablo üzerinden alır ve kablosuz yayın yapr) Repeater = Tekrarlayıcı (Kablo gerekmeden ağın çekim alanını genişletir) Bridge = Köprü (Kablo ile pc,yazıcı vb.. cihazları kablosuz ağa bağlar)