Z-5500 Decoder Yine bozuldu (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları

JeFFreY.JeY -> Z-5500 Decoder Yine bozuldu (6 Temmuz 2008; 15:40:45)

Slm arkadaşlar. Bundan bir sene önce başka bir şekilde bozulan z-5500 Decoder yine bozuldu. Daha önce açılıp hemen kapanıyordu garanti dahilinde gönderdim Değiştirdiler 1 sene sorunsuz kullandım. Şimdi Açılıyor ama ses vermiyor. Bağlantıları kontrol ettim Hiç bir problem yok.
Alet öncelikle Coax tan hiç ses vermiyor Bağlantılarım doğru.
Direct seçtiğimde Sadece Woofer dan Bass sesi alıyorum Diğer kanalların hiç birinden ses gelmiyor. Kulaklık taktığımda sorunsuz dinleyebiliyorum. Harici müzik girişinden girdiğimde yine sadece bass sesi alıyorum.

Asıl önemli olan 2 SENELİK GARANTİSİNİN BİTMİŞ OLMASI!!

Ne olacak şimdi set elimdemi patladı? Yetkili servise gönderip onarttırma olanağım varmıdır ücreti neyse bayılcaz artık.
yada
ALINIK Z-5500 DECODER [sm=bawling.gif]

Tavsiye varmı?

grimser -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (6 Temmuz 2008; 18:24:51)

Servisi tamir eder mutlak fakat yine değişim yaparsa biraz cüzdanını üzecek bir rakam ister tahminim.Hoş , bundan başka çaren de yok gibi görünüyor.
Geçmiş olsun Jef

by-onur -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (6 Temmuz 2008; 18:40:12)

teknik servisinden deişdirme talebinde bulun tamir ettirme derim.gcmiş olsun kardeşim

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (6 Temmuz 2008; 19:16:37)

Teşekkürler arkadaşlar. Ne kadar isterler acaba mecbur alıcam çöpemi atacam seti hem memnundum da yani.
Neyse ben distribütöre mail atiyim bakalım...

senceryan -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 13:21:08)

selam

bende 2007mayıs ayında Vatan bilgisayar dan aldığım Z5500 ile ilgili geçtiğimiz ekim ayına kadar sabrettikten sonra dayanamayıp; Vatan bilgisayar teknik servise teslim etmiştim ama satıcımız; sattığı cihazı hangi distrübütör aldığının bile farkın da değilmiş ki önce Hızlı Sistem'e, sonra da Logosoft a göndermişler

-arada sırada cihazı ilk açtığım da "tepkisizlik" üstüne kendini kapatması sorunu vardı, bir gün de kabloları düzenleyeyim derken, artık alet açılmaz oldu-

Logosoft, teknik servis dekoderi tamir edip günderdi, ilk birkaç gün iyiydi sonra sorunlar tekrar başladı

bu sefer kargo parasını cebimden ödeyip, telefonla konuşup, hemen yenisi ile değiştiririz sözü üzerine, ben kendim Logosoft a gönderdim, cihaz 1-2 hafta içinde geri geldi sözde değiştirilmiş ama tamir edildiği belli olan cihazımı aldım, kurulumu yaptım ve o ne!!! cihaz çalışmıyor!!!!! [8|]

tekrar telefonlar telefonlar, karşı taraf ödemeli kargo ile gönderdim, sizin için yeni gelecek parti den "yepyeni" bir ürün göndereceğiz dediler
gerçekten de üst kutusu bile açılmamış (anladığım kadarı ile bizim gördüğümüz karton kutunun bir üst karton kutusu daha varmış) paketi gönderdiler

ama arada sırada (çok sık olmasa da) dekoderim kendini kitliyor ve üstüne kapatıyor [sm=s20.gif]

kullandığım P5W dh deluxe'ün anakartımın onboard ses kartından gelen sinyallerle alakalı olduğunu tahmin ediyorum ama, deneme imkanım olmadı;

tekrar Logosoft u arayıp tekrar (sanırım iki aya yakın bir ayrılıkla) aynı derdimi anlatıp çözüm aramak benim için yorucu olur (İstanbul da yaşıyor olsam belki şansımı denerim)
ileri de bilgisayarım ile kullanmaktansa salon da PS3 ya da iyi bir sisteme dahil edip kullanmak isterim

ama herşeye rağmen servis elinden geldiğince yardımcı olmak için herşeyi yaptı, (yiğidi öldür ama hakkını yeme)

tabii ki çöpe atmak gibi bir mevzu hiç olmaz, insanlar o kadar kolay para kazanmıyor, mutlaka bir çözüm yolu sunacaklardır; çözüm üretmek için para isteyecek bir durum olmaması gerekir; daha önce yaşadığınız sorun söz de bir çözüm üretmişler ama hala devam ediyor.

ama kiminle telefon da konuşursanız ne tür çözüm üretirlerse herşeyi bir kağıda yazın, ben bu hataya düştüm çünkü,

mamo99 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 14:05:53)

garantisi bitmiş bir ürün hakkında yapabilecek hiç bir şey yok sorun decoderde ise hiç yollamayın seti direk decoderi satın alın servisten

deliboran007 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 14:26:05)

kardes tuketici yasası zannedersem duzenlenmesti eger decoder ı degistirmislerse decoderın 2 yıllık garantisi yeniden baslıyor olması lazım pek emin degilim ama bunu yanlıs biliyosam bile teknik servise git ve bir ara arızalanmıstı tekrar sorun cıkarıyor degisim istemistim tamir yapmıssınız belliki alet sorunlu ucret alınmadan bunu halledemezmiyiz diyebilirsin benim telefonumda aynı sey basıma gelmisti telefonun hoparloru 2 defa sorun yaptı hoparlor degisimi yapıldı sonra garanti suresi bitince tekrar aynı sorun cıktı soyledim 2 defa hoparloru degisti belliki sorun cihazda hoparlor dayanmıyor suc benimmmi dedim!! araya bide tuketici mahkemesi tehditlerini kibar bi dille sokusturunca hoparloru yine ucretsiz degistiler!! yani biraz tehdit biraz tatlı dil birazda haklarının bilincinde olursan kesinlikle para vermeden kurtulursun bu isten!!! degisim istemissen ve o kagıt veya istedigine dair bi belge varsa isin kolay!! kuracagın cumle aynen bu ''aletin degisimin istedim siz tamir edip verdiniz aynı sorun tekrar cıktı belliki clhazda problem var tek bildigim bu konuda benim sucumun olmadıgıdır simdi bu konuyu nasıl cozeriz tuketici mahkemesine bile basvurabilecek kadar haklılık payımın olduguna inanıyorum taktir edersiniz!!'' deyip personeli sefine danısmak uzere ugurlayacaksın ve cok kıl gozu kara bi teknik servis degilse orası kesin hallolur[8D][:'(] kolay gelsin sana!!

senceryan -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 14:36:20)

yanlış biliyorsam düzeltir misiniz, lütfen

servis de arızalı olduğu için değişen kısım/parça, yenilenmiş garantisiyle ayrıca devam etmez mi?

deliboran007 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 14:40:30)

quote:

Orjinalden alıntı: senceryan

yanlış biliyorsam düzeltir misiniz, lütfen

servis de arızalı olduğu için değişen kısım/parça, yenilenmiş garantisiyle ayrıca devam etmez mi?

bende tam olarak bunu demek istiyorum ve oyle biliyorum yokmu bilgilendirecek birisi???

mamo99 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (14 Temmuz 2008; 15:00:57)

zannetmem ama sorun isterseniz şansınızı deneyin sistem komple değişince garantide baştan başlıyo ama parçada yaparlarmı bilemem bi belge varsa onla gönderin decoderi

BLoWeR -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (15 Temmuz 2008; 11:21:10)

Bir parça garantiye gittiğinde yenisi ile değişse bile garanti sıfırdan baslamaz..Ürünü ilk aldığınız tarih ne ise garanti o zamandan itibaren devam eder...Bir başka deyişle ; Laptop aldınız garanti süresinin bitmesine 1 hafta var..Ürün komple değişti...Garanti sıfırı ile değişti diye sıfırlanmaz..1 hafta kalan garanti süresi yeni üründe aynen devam eder...1 hafta geçti ve garanti bitti...Olay bu şekilde işler.

mamo99 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (15 Temmuz 2008; 11:45:58)

valla ben o şekilde bilmiyoum ki değişen ürünlerimde garanti sıfırdan başladı hep aldığınız firma için fatura tarihi işliyor ama distirbitör firmanın esas aldığı çıkış tarihi değişen ürünü sorgulattığımda kendi sitesinden garanti süresinin uzadığını gördüm ben ha bi daha gönderdimmi hayır ama gözüken garantinin sıfırdan başladığıydı sorguda

PROMOE -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (15 Temmuz 2008; 21:08:34)

bende o kanunu şöyle biliyorum; ki daha önce başıma geldi apple ipod um bozuldu garantiye verdim yaklaşık 20 gün sonra yenisi ile değiştirdiler garanti sinin bitmesine 3 aya yakın bir süre vardı. ve garantinin yeniden başlamadığını eski garantinin devam ettiğini ancak serviste geçen sürenin garantiye ekleniceğini sölediler. aradan 1 yıl geçti değişiklikler olmuş olabilir.

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (15 Temmuz 2008; 22:42:51)

Tavsiyeler için Teşekkürler. 1 Sene önce değiştiği için bir belge yok elimde ha tabiki onların kayıtlarında vardır fakat göze alırlarmı pek sanmam. Eğer göze alırlarsa bile Sistemin Değişen bir Parçasında Garanti baştan BAŞLAMAZ diye biliyorum.
Mail Bekliyorum Bir Gelişme olursa buraya yazıcam bilgilendirme maksadı ile.
Yorum yazmak için vakit ayıran herkese teşekkürler.

suganzm -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (16 Temmuz 2008; 5:19:08)

merhaba ,

bir z5500 fanatiği olarak duruma üzüldüm,
teknik anlamda bir şey diyemem ama garanti konusunda bir hukuk sitesi derki
"Garanti süresi asgari 2 yıldır.Firma bu süreyi daha uzun kılabilir.Bunun dışında;önemli olan ürünün ilk alındığı tarihtir.Garanti süresi bu süreden itibaren işlemeye başlar.Ürünün her değişiminde yenilenen bir garanti süresi sözkonusu değil."

Şayetki siz bu malı aldıktan sonra devamlı olarak arızalansa idi ve siz bu maldan fayda göremeseydiniz o zaman ürününüz sıfırı ile değiştirilir ve aldığınız tarihten bu yana fayda sağlayamadığınız için garanti süresi sıfırlanırdı.

Bu olayı ben kendimde yaşadım ve normal buluyorum, vatan bilgisayardan g500 sub ı değiştirdik,
değiştirilen ürünün seri numarasının yazılı olduğu faturanın tanzim tarihi değişim günü idi,
ancak fatura 1.5 sene önce düzenlenmiş olan faturanın farklı bir versiyonu idi.

mamo99 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (16 Temmuz 2008; 7:33:31)

benim s750 değişti ve koyuncudan arattım garanti tarihini firmadan çıkış tarihi olarak gözüküyo çıkış tarihide ben almadan bi kaç gün önce zaten o süreden itibaren garanti başlamıştı değişimde garanti hep ilk başlarda değiştirdiğim için belki baştan başladı aldığımda ayıplı çıktığı için değiştirdim ama o 2 haftada olsa eklendi tarihe

deliboran007 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (17 Temmuz 2008; 18:10:26)

bu haftada basıma bisey geldi zaten pili 3-4 ay once aynı sikayetle degistirilmis hp 6815 cihazımı pili az gidiyor sikayetiyle tekrar servise verdim bildiginiz gibi pil garanti suresi 6 aydır halbuki benim telefonum yaklasık 1.5 yıllık ve garanti suresi uzatılmamıs olsaydı 2. pili degisim yapmazlardı!!! bu konuya iyice bi egilmeni isterim zira suphem kalmadı gibi bu konuda!!! yani hp kadar beni illet eden bi servis yok onlar bile degisim yaptılar!!!

batuhankerimli -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (17 Temmuz 2008; 18:36:58)

benim bildiğim. sıfırı ile değiştirilen cihazın garanti süresi ilk faturadan devam eder. yani yeniden 2 sene eklenmez elektronik cihazlara. yanlışsam düzeltin
quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

kardes tuketici yasası zannedersem duzenlenmesti eger decoder ı degistirmislerse decoderın 2 yıllık garantisi yeniden baslıyor olması lazım pek emin degilim ama bunu yanlıs biliyosam bile teknik servise git ve bir ara arızalanmıstı tekrar sorun cıkarıyor degisim istemistim tamir yapmıssınız belliki alet sorunlu ucret alınmadan bunu halledemezmiyiz diyebilirsin benim telefonumda aynı sey basıma gelmisti telefonun hoparloru 2 defa sorun yaptı hoparlor degisimi yapıldı sonra garanti suresi bitince tekrar aynı sorun cıktı soyledim 2 defa hoparloru degisti belliki sorun cihazda hoparlor dayanmıyor suc benimmmi dedim!! araya bide tuketici mahkemesi tehditlerini kibar bi dille sokusturunca hoparloru yine ucretsiz degistiler!! yani biraz tehdit biraz tatlı dil birazda haklarının bilincinde olursan kesinlikle para vermeden kurtulursun bu isten!!! degisim istemissen ve o kagıt veya istedigine dair bi belge varsa isin kolay!! kuracagın cumle aynen bu ''aletin degisimin istedim siz tamir edip verdiniz aynı sorun tekrar cıktı belliki clhazda problem var tek bildigim bu konuda benim sucumun olmadıgıdır simdi bu konuyu nasıl cozeriz tuketici mahkemesine bile basvurabilecek kadar haklılık payımın olduguna inanıyorum taktir edersiniz!!'' deyip personeli sefine danısmak uzere ugurlayacaksın ve cok kıl gozu kara bi teknik servis degilse orası kesin hallolur[8D][:'(] kolay gelsin sana!!

sub_s7v7n -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (26 Ağustos 2008; 22:55:41)

aynı kapanıp acilma problemi suan banada oldu. ses kartı ile alakası yok. kral ses kartı var. voltajdan oldu desek bukadar hassasmı bu cihaz? birsuru alet bagli ayni prize. logitech kaliteden sasmaz dedik hatamı ettik? bu cihazların hastalıgı sanırım fabrikasyon problemi zannedersem. uzucu. 20 kg urunu kargolamayla mı ugrascaz paranla rezil olma durumu....

piramit17 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 2:26:35)

Ses sistemleriyle ilgili her türlü yazıyı okumaya çalışıyorum ve z5500 lerle ilgili bü tür problemlerin sık sık yaşandığını görüyorum. Önümüzdeki aylar içinde z5500 almayı düşünüyodum ama bu problemleri tekrar tekrar okudum ve herkeste decoder sorunu var. Hımm eminimki hiç hatasız olanlarıda vardır tabiki. Ama philips mms 460 lar nasılki sorunlu setler ise z5500 dede butür problemler genellikle oluyor. 2. el forumundada bir sürü z5500 satıldı aklımada bu tür sorunlar gelmiyor değil. Neyse arkaşa geçmş olsun demekten başka çare yok. Umarım sorun düzelir. Bir z5500 almış olsam samsundayım herangi bir bozuklukta o kocaman seti nasıl kargolarım nasıl uğraşırım bilemiyorum doğrusu. Cepten çıkacak kargo ücretleri telefon ücretleride ayrı sorun. Abimde şu an z5500 var. Mavibilgisayardan kampanyadan almıştı. Şu ana kadar herangi bi sorun vermedi ama şans iişi tabiki. Bu setlerden korktum artık. G500 e doğru bi eğilme var içimde. Ondada sanırım kumanda problemi oluyor. Nasibimiz ne olacak bakalım. iyi forumlar.

YmE17 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 3:21:04)

ben bu tur problemlerle karsılasmamak ıcın kullandıgım ups ı monıtorden ayırıp z5500 e baglamayı dusunuyorum sızce bır sorun olurmu

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 9:50:27)

quote:

Orjinalden alıntı: YmE17

ben bu tur problemlerle karsılasmamak ıcın kullandıgım ups ı monıtorden ayırıp z5500 e baglamayı dusunuyorum sızce bır sorun olurmu

İyi bir ups ise daha iyi olur, ani voltaj yükselme veya düşüşlerinde seti korumuş olursunuz. Ben de z5500ü ups ile kullanıyorum.[sm=ok.gif]

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 9:54:46)

quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

Ses sistemleriyle ilgili her türlü yazıyı okumaya çalışıyorum ve z5500 lerle ilgili bü tür problemlerin sık sık yaşandığını görüyorum. Önümüzdeki aylar içinde z5500 almayı düşünüyodum ama bu problemleri tekrar tekrar okudum ve herkeste decoder sorunu var. Hımm eminimki hiç hatasız olanlarıda vardır tabiki. Ama philips mms 460 lar nasılki sorunlu setler ise z5500 dede butür problemler genellikle oluyor. 2. el forumundada bir sürü z5500 satıldı aklımada bu tür sorunlar gelmiyor değil. Neyse arkaşa geçmş olsun demekten başka çare yok. Umarım sorun düzelir. Bir z5500 almış olsam samsundayım herangi bir bozuklukta o kocaman seti nasıl kargolarım nasıl uğraşırım bilemiyorum doğrusu. Cepten çıkacak kargo ücretleri telefon ücretleride ayrı sorun. Abimde şu an z5500 var. Mavibilgisayardan kampanyadan almıştı. Şu ana kadar herangi bi sorun vermedi ama şans iişi tabiki. Bu setlerden korktum artık. G500 e doğru bi eğilme var içimde. Ondada sanırım kumanda problemi oluyor. Nasibimiz ne olacak bakalım. iyi forumlar.

Arkadaşım, set ilerde bozulabilir diye gönlünün kalacağı, ilerde pişman olacağın bir hata yapma bence.. g500 aldıktan sonra aklın z5500de kalırsa ne yapacaksın? Abinde z5500 var, sesini çok iyi öğrenmişsindir şu ana kadar. g500 dinledikten sonra ben sana garanti ederim z5500 almadığına pişman olacağını.. hele ki sesi yüksek seviyelerde dinleyen biriysen fark açıkça belli edecek kendini.. sadece decoder arızalandığında sadece decoderi paketleyip göndereceğini, aldığın yere kargoyu onlar ödeyecek şeklinde göndereceğini, garantisi devam ettiği müddetçe aynı arızadan 2 kez garanti kullanıldığında seti sıfır alma hakkın olduğunu unutma..tekrar düşün derim bence.. o z5500 decoderi şu an hiçbir sette yok ve o decoder sayesinde aynı anda 5 farklı cihaza bağlantı yapman mümkün.. ben analog kablolarıyla pc de, optic kablo ile dvd playerda ve coax kablo ile de digiturk te kullanıyorum. tek yaptığım kumandadan tuşlamak ve seçtiğim cihazın sesini z5500den almak.. bunları g500 ile asla yapamazsın..[sm=icon_smile_wink.gif]

grimser -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 10:47:48)

konuyu görünce yazasım tuttu.

benimde dekoder bozulmaya başladı sanırım.Işıkları bazen yanıyor bazen yanmıyor göndermeyi düşünüyorum servise ama beklemek beni düşündüyor.

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 12:05:27)

quote:

Orjinalden alıntı: grimser

konuyu görünce yazasım tuttu.

benimde dekoder bozulmaya başladı sanırım.Işıkları bazen yanıyor bazen yanmıyor göndermeyi düşünüyorum servise ama beklemek beni düşündüyor.

Decoder artık kullanılamayacak kadar problem çıkarınca değişim isteyin. Öncesinde değişim istemeyin.

YmE17 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 12:37:18)

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

quote:

İyi bir ups ise daha iyi olur, ani voltaj yükselme veya düşüşlerinde seti korumuş olursunuz. Ben de z5500ü ups ile kullanıyorum.[sm=ok.gif]

tuncmatık 1200 luk bı ups ım var bazen muzık dınlerken banyo lambasını acıp kapattıgımda 1 sn lık ses gıdıyor sonra gerı gelıyor tv yı monıtoru acıp kapatıyorum olmuyor herzamanda yapmıyor anlamadım ne alakaysa sanırım baya hassas bı alet bı koruma devresı falan yokmudur ıcınde dekoderın fıyatı ne kadardır cıhazı alalı bır ıkı hafta oldu ama bırden garantı sonrası cıkabılecek dekoder arızası aklıma geldı [sm=s19.gif]

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 13:35:18)

@YmE17, bahsini ettiğin bir arıza değil, z5500ü topraklı prize bağlamadığımız zamanlarda oluyor bu, hatta topraklı prize bağlasak da evin elektriğinin topraklı olması lazım..

amo -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 19:14:01)

Arkadaşlar bir ay önce Vatan bilgisayardan aldığım Creative G500'ün kontrol aleti sorun çıkarmaya başladı. her bilgisayar açılışında cihaz kapanıyor sadece sub dan ses geliyor. bu ne biçim iş ya [sm=s20.gif]. bugün ne yapsamda hoparlörlerden ses alamadım. aç-kapa tuşu o aletin üzerinde olduğu için hoparlörleri açamıyorum. ne yapmam lazım?

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 20:00:33)

Oha diyeceksiniz ama hala decoder Teknik serviste!!
15-20 Gün önce geldi decoder Not iliştirmişler BOARD DEĞİŞTİ diye. Bir heves taktım [sm=bansign.gif] Görüntü var ama ses yok ayrıca coax sinyalinide çözemiyor.
Sadece direct - stereo modda 15-20 Sn müzik dinleyebiliyorum sonra decoder sapıtıyor ve kapanıyor.
Aradım logosoftu Nazik bir biçimde, Gönderin dediler Tamam dedim.
Decoderi Gönderdim,
1hafta önce aradılar. Decoderinizde HİÇ bir sorun yoktur dediler. Nasıl olur dedim Sorunları anlattım. Biz hiç bir problemle karşılaşmadık dediler Hatta çalan sizin decoderiniz dediler (müzik çalıyordu).
Subwoofer arızalı olabiilirmi dedim bakmadan birşey diyemeyiz dediler. Tamam gönderin decoderi dedim bende.
Kendi kendime hayret ediyorken 10DK içinde tekrar aradılar. Decoderin belirli bir süre sonra (7-10Dk) Sapıtıp Kapandığını bunun üzerine BOARDI değiştireceklerini söylediler. bir OH çektim içimden, Peki ama biraz acele edin 2 aydır kullanamıyorum dedim.
şu anda 1Haftadır Boardın değişmesini bekliyorum Yaklaşık olarakda 41 Gündür Müzik dinleyemiyorum.
Sabırlı bir insanım fakaaaat eğer o decoder geldiğinde tekrar çalışmasın o zaman ağzımı açıcam.

Bu arada Sanırım Setimin Garantisi 3 YIL hala garanti kapsamında görünüyor.
Aldığım tarih 01.10.2005. Bu konuda biraz şanslıymışım o yüzden firmaya karşı biraz alttan alıyorum.
Sorunsuz Günler...

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 20:03:37)

quote:

Orjinalden alıntı: amo

Arkadaşlar bir ay önce Vatan bilgisayardan aldığım Creative G500'ün kontrol aleti sorun çıkarmaya başladı. her bilgisayar açılışında cihaz kapanıyor sadece sub dan ses geliyor. bu ne biçim iş ya [sm=s20.gif]. bugün ne yapsamda hoparlörlerden ses alamadım. aç-kapa tuşu o aletin üzerinde olduğu için hoparlörleri açamıyorum. ne yapmam lazım?

Geri Gönder yada Götür Bir ayı geçmeseydi Değiştirmek zorundaydılar Sanırım. Yanlışsam düzeltin..

amo -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 20:11:14)

quote:

Orjinalden alıntı: JeFFreY.JeY

quote:

Geri Gönder yada Götür Bir ayı geçmeseydi Değiştirmek zorundaydılar Sanırım. Yanlışsam düzeltin..

sadece kumandayı götürsem olurmu yoksa tüm seti komplemi götürecem? çünkü büyük olasılıkla kumanda bozuldu. hiçbir ışığı yanmıyor.

amo -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 20:16:54)

şimdi bi şey fark ettim, kumandanın kablosunu öne doğru iyice büktüğüm zaman çalışıyor bıraktığım zaman ışığı sönüyor, galiba sorun kumandada bir temazssızlık var.

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (27 Ağustos 2008; 20:57:25)

quote:

şimdi bi şey fark ettim, kumandanın kablosunu öne doğru iyice büktüğüm zaman çalışıyor bıraktığım zaman ışığı sönüyor, galiba sorun kumandada bir temazssızlık var.

seti kullanmadım bilmiyorum ama sorun kumandada gibi gözüküyor. Sen sadece kumandayı götür istersen vatanda teşhirde bu ürün varsa ona senin kumandayı takıp denemek istediğini belirt.

piramit17 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 1:22:06)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

Arkadaşım, set ilerde bozulabilir diye gönlünün kalacağı, ilerde pişman olacağın bir hata yapma bence.. g500 aldıktan sonra aklın z5500de kalırsa ne yapacaksın? Abinde z5500 var, sesini çok iyi öğrenmişsindir şu ana kadar. g500 dinledikten sonra ben sana garanti ederim z5500 almadığına pişman olacağını.. hele ki sesi yüksek seviyelerde dinleyen biriysen fark açıkça belli edecek kendini.. sadece decoder arızalandığında sadece decoderi paketleyip göndereceğini, aldığın yere kargoyu onlar ödeyecek şeklinde göndereceğini, garantisi devam ettiği müddetçe aynı arızadan 2 kez garanti kullanıldığında seti sıfır alma hakkın olduğunu unutma..tekrar düşün derim bence.. o z5500 decoderi şu an hiçbir sette yok ve o decoder sayesinde aynı anda 5 farklı cihaza bağlantı yapman mümkün.. ben analog kablolarıyla pc de, optic kablo ile dvd playerda ve coax kablo ile de digiturk te kullanıyorum. tek yaptığım kumandadan tuşlamak ve seçtiğim cihazın sesini z5500den almak.. bunları g500 ile asla yapamazsın..[sm=icon_smile_wink.gif]

Sesi gerçekten çok güzel. Helede audigy 2 zs'nin akustik efekti ile çok net ve güzel sesler çıkıyor. Bass yumuşak ve dolgun. Dediğiniz gibi g500 digital bi set değil ve bahsettiğinz artıları da yok. z5500 hakkında hep aynı sorunları duyunca ve netten almak zorunda olduğum için biraz korkuttu beni. Şu görevime bi atanayım ilk maaşta almayı düşünüyorum bakalım nasip ne zaman. Ama araştırmalara devam etmek lazım. hem iyi bir fiyatı var hemde ağır bi set. Arızada yollayıp geri almak zor ve hoparlör için yıpratıcı olur. Hatırlatma bilgiler için tşk ederim. iyi forumlar.[:'(]

YmE17 -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 1:24:43)

quote:

@YmE17, bahsini ettiğin bir arıza değil, z5500ü topraklı prize bağlamadığımız zamanlarda oluyor bu, hatta topraklı prize bağlasak da evin elektriğinin topraklı olması lazım..

evde toprak hattı var prızze kadarda toprak gelıyor ancak prızden sonra z5500 prızdekı topragı almıyor cunkı kullandıgı kablo topraklı degıl [8|]

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 8:38:39)

quote:

quote:

evde toprak hattı var prızze kadarda toprak gelıyor ancak prızden sonra z5500 prızdekı topragı almıyor cunkı kullandıgı kablo topraklı degıl [8|]

Evet doğru, z5500ün kablosu yani fişi topraklı değil..[sm=akuma.gif]
Biz de klima açtığımızda soğutma yapıp otomatiğe geçtiğinde ufak çıt çıt sesler duyuyoruz.. önceleri müstakil evdeyken her lamba açılıp kapanmasında ses duyuyorduk.
z5500ü taktığınız prize, evde kullanılan lamba düğmeleri dahil ışıklı cihazların mümkün olduğunca uzak kalmasına dikkat edin.
Mesela salonumuzda 2 priz var, toprak hatları da yok, önceleri kullandığımız prizi uzun zaman önce değiştirdik yani diğer prizi kullanmaya başladık ve setten gelen pıt çıt sesler azaldı.
Çünkü önceki prizin hemen arkasındaki evin bölümü mutfak ve ordaki elektrikli cihazları düşünün artık..
ama şu an kullandığımız prizin arkasındaki odada böyle cihazlar yok.. yani kullanılan prizin de biraz yalnız kalması gerekebiliyor..
tabii ki her ev için bu geçerli olmayabilir ama ben böyle bir çözüm buldum deneyerek ve size de öneririm..

åziz -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 20:34:03)

quote:

Evet doğru, z5500ün kablosu yani fişi topraklı değil..[sm=akuma.gif]
Biz de klima açtığımızda soğutma yapıp otomatiğe geçtiğinde ufak çıt çıt sesler duyuyoruz.. önceleri müstakil evdeyken her lamba açılıp kapanmasında ses duyuyorduk.
z5500ü taktığınız prize, evde kullanılan lamba düğmeleri dahil ışıklı cihazların mümkün olduğunca uzak kalmasına dikkat edin.
Mesela salonumuzda 2 priz var, toprak hatları da yok, önceleri kullandığımız prizi uzun zaman önce değiştirdik yani diğer prizi kullanmaya başladık ve setten gelen pıt çıt sesler azaldı.
Çünkü önceki prizin hemen arkasındaki evin bölümü mutfak ve ordaki elektrikli cihazları düşünün artık..
ama şu an kullandığımız prizin arkasındaki odada böyle cihazlar yok.. yani kullanılan prizin de biraz yalnız kalması gerekebiliyor..
tabii ki her ev için bu geçerli olmayabilir ama ben böyle bir çözüm buldum deneyerek ve size de öneririm..

Selamlar

En önemlisi evin iyi bir toprak sisteminin olması gibi görünüyor Türkiyede fazla önem verilmiyor.
Örnek; bir önceki evde özellikle banyo/wc/ mutfak ışıkları açıp kapaatlması sonucu müthiş bir çatlama patlama sesi geliyordu
hatta korkudan ışıklar acılmadan decoderi kapatıyordum [8D]

Yeni evde evin her prizi topraklı hiç bir şekilde catlama patlama sesi yok çok şükür.
Sorun evin topraklamasından kaynaklanıyor Z5500 topraklı priz yok ama çok etkiliyor

Saygılar...

snoopdogg -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 22:59:27)

hazır z5500 sorunlarından bahsediliyor ben de sorayım ne yapmalı diye,benimki daha 6 aylık sayılır ve bazen stand by dayken kumanda ile on yapamıyorum elle dekoderden açıyorum sanrasında denediğmde kumanda ile aç kapa oluyor,nedendir sizce

fuattanrikulu -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (28 Ağustos 2008; 23:37:03)

Merhaba arkadaşlar,

Burası sorun mekanı gibi oldu[:)] Benim dekoderde de 1 haftadır sorun var. Ekran ışığı öncesinde sabit düzgün bir şekilde yanarken, neden oldugunu anlamadım ışığın parlaklığı sürekli değişiyor. bazen oluyor ekran ışığı hiç yanmıyor.

Bu durumla karşılaşmış olanımız varmı acaba.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Wolverine -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 8:46:23)

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

hazır z5500 sorunlarından bahsediliyor ben de sorayım ne yapmalı diye,benimki daha 6 aylık sayılır ve bazen stand by dayken kumanda ile on yapamıyorum elle dekoderden açıyorum sanrasında denediğmde kumanda ile aç kapa oluyor,nedendir sizce

Kumandada sorun var bu durumda.. piller olabilir, tuş takımı olabilir..

sub_s7v7n -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 20:59:30)

yurtdisina sorunu maille bildirdim. adamlar turkiyeden kat kat daha ilgili konuya.cihaz stand by durumunda iken input ve settings buttonlarına basılı tutup cihaza firmware reset attık onerileri uzerine. fakat yine fayda etmedi. cihazın degisimi gerektigini soyledi. tam heveslenirken logosoft a yonlendirdiler :) logosoft gercekten konuya ilgisiz alakasız. logitech gibi bir firmaya yakismayan bir distiributor. elektronik sans isi nediyim

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 21:42:30)

quote:

Orjinalden alıntı: sub_s7v7n

yurtdisina sorunu maille bildirdim. adamlar turkiyeden kat kat daha ilgili konuya.cihaz stand by durumunda iken input ve settings buttonlarına basılı tutup cihaza firmware reset attık onerileri uzerine. fakat yine fayda etmedi. cihazın degisimi gerektigini soyledi. tam heveslenirken logosoft a yonlendirdiler :) logosoft gercekten konuya ilgisiz alakasız. logitech gibi bir firmaya yakismayan bir distiributor. elektronik sans isi nediyim

Katılıyorum. Logosoft aslında birşeyler yapmak istiyor çaba var fakat icraat malesef yok.
Bu arada decoderim hala gelmedi.
Siz siz olun setinize iyi bakın bunun için,
Topraklı priz kullanın,
Cihazı UPS ile koruyun,
UPS iniz yoksa switchli bir priz satın alın cihazı ve bilgisayarınızı kullanmadığınızda bu switchten elektriği kesin.
Elektronik işi şans işi annem 21 senelik çamaşır makinesi kullanıyor geçen ay bozuldu değiştirdiler.
Günden güne kullandığımız bütün cihazların kalitesi düşmekte
kalitenin düşmesindeki sebepler,
Düşük maliyetli parçalar
Düşük işçilik maliyeti
Artan sipariş üzerine hızlı yapılan üretim
Lojistik gruplarının kalitesi.
Bütün bunlar bize bir risk olarak geri dönüyor. Bazı arkadaşlar hiç sorun yaşamazken Bazıları 1ay içinde sorunlarla karşılaşıyorlar. İşte burada distibütörün desteği ve yardımı gerçekten çok önemli...

snoopdogg -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 22:14:03)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: snoopdogg

Kumandada sorun var bu durumda.. piller olabilir, tuş takımı olabilir..

umarım sebep onlardır dekodere bişi olmasın da

snoopdogg -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 22:17:01)

quote:

Orjinalden alıntı: sub_s7v7n

bu reset olayı sadece input ve settings e basmakla mı oluyo yani,bir de firmware güncelleme yapılabilir mi,cihazın firmwareini nasıl öğrenebiliriz.

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 22:25:25)

firmware güncelleme olması mümkün değil çünkü bilgisayarla decoder arası veri iletişimini sağlayamıyoruz

sub_s7v7n -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (29 Ağustos 2008; 22:58:37)

input ve settingse basılı tut biraz cihaz stand by da iken yazar ekranda .. benim 2.1.0 . firmware guncelleme olayını ancak servisinde yapabilirler. arkadasın dedigi gibi control poda data aktarımı yapabilecegin bir baglantin yok

JeFFreY.JeY -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (30 Ağustos 2008; 15:22:40)

Decoderim geldi;
yine Consol Board değiştirilmiş.
Sorun devam ediyor.
Sadece Direct stereo ve stereo X2 de çalıyor ve kapanmıyor problem yok. Coaxı algılamıyor çalmıyor. Direct Modda PL II movie ve PL II music te çalmıyor.
Kulaklığı denedim Sorun yok.

Şimdi logiteche mail atıcam.
Hafta içi başka bir arkadaşın setinde deniycem onun decoderi de kendi setimde deniycem.

Vipracing -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (31 Ağustos 2008; 1:03:39)

quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

Merhaba arkadaşlar,

Burası sorun mekanı gibi oldu[:)] Benim dekoderde de 1 haftadır sorun var. Ekran ışığı öncesinde sabit düzgün bir şekilde yanarken, neden oldugunu anlamadım ışığın parlaklığı sürekli değişiyor. bazen oluyor ekran ışığı hiç yanmıyor.

Bu durumla karşılaşmış olanımız varmı acaba.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Aynı sorun bende de var.Haziran da Vatan bilgisayardan almıuştım.İlk başta her şey normalid 15 gün sonra sizdeki sorun bende de baş gösterdi ve şu an ekran ışığı (mavi) artık hiç yanmıyor.Cihaz problemsiz çalışıyor yazılar vb görünüyor ama artık mavi ışık yok.

Acaba sadece cihazın volume düğmesi vb (ışıklı olan) panelimi tamire götürsek?Yoksa komple sistemimi karar veremedim.

KillForYou! -> Cevap: Z-5500 Decoder Yine bozuldu (31 Ağustos 2008; 10:04:27)

Konuya, Logitech Z5500 ile ilgili onlarca yorumun yapıldığı LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! konusundan devam ediniz.

Not :
*Size sorunuzun yanıtını linkini verdiğim konudaki tüm mesajları tek tek okuyup arayın demiyorum.Sorunuzu o konuda sorup yanıtını o konuda bekleyin diyorum.
*Ve siz, bu konuya yanıt veren arkadaşlar.Konuya yardım amacıyla, yani tamamen iyi niyetle cevap yazdığınızı biliyorum.Lütfen ama lütfen bu tip, yani ana konusu bulunan konularda konuya yanıt yazmak yerine konuyu açan arkadaşı uygun bir üslupla ana konuya yönlendirin.

Anlayışınız için teşekkürler.

KillForYou!

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.5625