1.5 sene aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. Askerlik görevimi bitirdiğim gün (20 gün sonra), kadıköye gidip topladığım sistemi alacağım. Malumunuz bilgisayar dünyasının gelişmelerini takip edemediğim için tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var. Çok az bir araştırma ile şu sistem özelliklerini bir araya getirebildim;
KASA ve PSU bakmak için vaktim olmadı.. Onlarıda siz belirlerseniz sevinirim çünkü KIŞLA'ya dönüyorum ve 1 hafta yokum! (NOT:Kasanın güzel görünmesi önemli degil sessiz ve toz geçirmeyen filtrelerden olması yeterli..PSU'da sistemi karşılasın yeter fiyatta çok açılmak istemiyorum)
Aklıma Takılanlar: 1- Anakartımı biraz aceleyle seçtim.. DDR2+DDR3 destekli olmamasını özellikle istedim. Sadece DDR 2 slotu olsun yeter..Aslında seçtiğim anakartın kırpılmış versiyonu vardı (SLI felan yok ) benim için daha makbuldu lakin üzerinde adam gibi bir pasif soğutma sistemi olmadığı için buna karar kıldım..Sonuçta anakartta içim rahat degil (siz onay verirseniz rahat olur) 2- İşlemci ve Ram'ler den şüphem yok sanırım şu an alınası parçalar. 3- Ekran kartı umarım bu büyüklükte bir monitörde oyunları adam gibi görüntüleye bilir. Buda aklıma takılan başka bir olay. 4- Monitör SAMSUNG'un "bilmem kaçıncı üretim yılı" nedeniyle özel olarak ürettiği T serisi.. Ondan yanada içim rahat.(YALAN OLDU) 5- HDD'ler RAİD 0 olarak kullanılacak.. Ben Askerden önce samsung'cu idim ama şu anda sanırım seagate popüler. Yukarda seçtiğim 16 MB lik HDD' ler çok sessizmiş.. Bunun birde 32 MB'lık versiyonu var ama hiç bir yerde bulamadım ve forumda çok sesli olduğundan bahsediliyor.
Lütfen her türlü parçada yorumlarınızı ve önerilerinizi esirgemeyin ki param boşuna gitmesin. Şimdiden herkeze teşekkür ediyorum. Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lustral -- 13 Temmuz 2008; 14:39:56 >
Evet Ram'ler 3 GB görecek XP'de ama ben çift işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. Yani Vistada olacak XP'de ve Vista için 4 GB Ram çok ii olur diye düşünüyorum. XP'de de varsın 3 GB görsün..
Sana biraz pahalı geldiyse önerilerine açığım. Banada pahalı geldi ama ne yapabilirimki? Ekran kartı Ramler ve işlemci aynen böyle olmak zorunda.. Belimi büken monitör ama bu saatten sonrada Samsung'un BW CW vs. serisi alınmaz diye düşünüyorum.. T serisi gerçekten çok daha güncel bir teknoloji.
Arkadaşlar KASA ve PSU için yardımlarınızı bekliyorum hala.
@foreverkobe: Kasa ve PSU için belirlediğim bir bütçe yok şu anda. Fİyat/Performans olursa memnun olurum. Kasa için kriterlerim şunlar: 120 MM'lik fanı olacak, sessiz olacak, ve toz geçirmeyen filtreye sahip olacak.
Bahsettiğiniz Mainboardları haftaya inceliyeceğim.. Saat 6 da kışlada olmam gerekiyor vaktim kalmadı yani :S
Kardes anakartı yerinde olsam ds3r modelinden alırım emın ol 8400+ga-p35 ve p35c ve bunların yenı versıyonları ep olarak geldı ve bu yıl en ıyı f/p urunu oldu bu ıkılı ekran akrtında super yanı f/p nvidia agladı resmen
anakartı su kartla deısırsen super olur bu kart favorim suan Abit IP45Pro Championship zaten ismi yeter.
kasa olarakda recom zenirh siyah kasa cok hos bır yapısı war fiyatıda 87$
psu da 550 watt ısını gorecekdır fazlasıyla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siroocystis1 -- 6 Temmuz 2008; 16:47:51 >
Tekrar merhaba arkadaşlar.. ŞAFAK:17 :D lakin hala kafamda bir çok soru var.. Ayrıca konuya daha çok cevap bekliyordum ama 1-2 kişi dışında kimse birşey önermemiş.. :S
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK