arkadaslar dikkatimi cekti cep telefonunun ekraında "G" yani gprs simgesi varsa internete bağlanamıyorum "E" yani edge simgesi varsa srunsuz girebiliyorum..4 gündür G simgesi vardı hiç giremedim..acaba G içn herhangibir farklı ayar mı yapmam lazım bir fikri olan varmı? (G veya E sinyalini baz istasynum belirliyrmuş kaynak:440542)
birader mesajımı dikkatli okuduysan gprs in de edgenin de ne olduğunu biliyorum ..sorum şu ki edge sinyali gelirken sorunsuz bağlanıyorum ancak telefonda "G" simgesi varken uzaktaki bilgisayar yanıt vermedi vs deyip bağlantı başarısız oldu diyor...telefonum se w810i.
yeni kurulmuş bazlarda edge aktif olmadığından G işareti çıkıyor ve gprs'e bağlanmıyor. burada yeni baz kuruldu ve G işareti çıkıyordu ve bağlanamıyordum 2 gün sonra E çıkmaya başladı ve bağlantı sorunu çözüldü.
gprs sinyali telefon görüşme yapılan kanalla aynı kanaldan geliyor ancak edge ise farklı kanaldan geliyor.şebeke yoğunluğuna göre gprs bağlantısı sorunlu olabilir. vodafone halen şebekeyi tam olarak düzeltemediğinden sorun yaşıyor olabilirsin. müşteri hizmetlerine bildir bence. ben de telefonu modem olarak kullanıp internete giriyorum ancak vodafone ile hiç kullanmıyorum. avea ve tcell de sorunsuz bağlantı oluyor ve bağlantı sırasında edge şebekesi hiç değişmiyor, gprs ile bağlandığımı pek hatırlamıyorum desem yeri.
birader mesajımı dikkatli okuduysan gprs in de edgenin de ne olduğunu biliyorum ..sorum şu ki edge sinyali gelirken sorunsuz bağlanıyorum ancak telefonda "G" simgesi varken uzaktaki bilgisayar yanıt vermedi vs deyip bağlantı başarısız oldu diyor...telefonum se w810i.
arkadaşlarda gerekli cvbı vermişler sana zaten bazda sorun olbilr bulunduğun yer tek bazdan mı geliyor yeri deiştirmeyi dene oradan bağlan olmadı g yazdığı zaman zaman edge olmuyor o yüzden yawaş olyor edgeye göre bide şebeke yoğunsa dahada yawaş olyor