4850 ile çok fazla oyun test etmedim ama Clive Barker's Jericho yu oynadım performansı güzeldi.Doom 3 ü yükledim.Ultra Quality'yi(1024*768) i seçtim.Gerçi ayarlardan 1600*1200 de seçiliyor ama ben gözle görülür bir fark göremedim ikisi arasında...Grafikler şu bu herşey çok güzel...Ama ekranın en üstünün biraz altından itibaren bir çizgi şeklinde dalgalanmalar oluyor bazen...Bazen bu dalgalanmalar hissedilmeyecek seviyedeyken ciddi ciddi görülebiliyorlar.Ve aksiyon sahnelerinde duraklama oluyor yaratık üzerime atladığında ya da biri bana ateş ettiğinde bi yarım saniye duraklıyoruz yani... http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 bu adresten işletim sistemime uygun hotfix de yaptım ama sonuç aynı...ne tavsiye edersiniz.4850 ile başka doom 3 oynayan var mı?Oyundaki fpsleri test edecek programlarım vesairelerim olmadığı ve bu konulardan anlamadığım için o tür bilgiler veremiyorum maalesef...Sistemim aşağıdadır.
V-sync açman lazım. Ekran kartı monitörün verebildiğinden daha fazla frame hesapladığından görüntüde periyoduk yırtılmalar oluşur. Yani demek istediğim şu monitörün 1680x1050 piksel çözünürlükte 60hz verebilsin. Ekran kartın 60 frame üstünde hesapladığında bu oluşur. Örneğin 100 fps verdiğinde... Kısacası v-sync açarsan sorun çözülür.
Doom3 8600Gt'de 1600*1200 ultra high ayarlarda 60 FPS veriyor. oyun 4 senelik bir oyun 2004 ağustosta çıkmış olması lazım yanlış hatırlamıyorsam... 4850 ile bu oyunu test etmenin mantığı şu durumda yok gibi...
valla amacım test falan yapmak değil oyunu oynamaktı.v-sync nerden yapılır diye soracaktım ki baktım oyun içinden yapmamız gerekiyormuş yaptım ve sonuç süper teşekkür ederim.yıllardır oynamak istiyorum bu mereti şimdi nasip oldu.ilk doomu oynadığımız zamanlar vardı be.Yanlız daha ilk olayların olduğu yerde olmama rağmen fena halde tırsmış bulunmaktayım.Herkese teşekkürler...
Intel e8400,Asustek P5KSE,2*2 Kingston DDR2 800 MHZ,Sapphire Ati HD4850 HDD: 500 GB SEAGATE 32 MB,Asustek 2014S1T,Creative Inspire 4+1,A4-Tech RK-870D,Asus VW222S 22'',Cooler Master RC-690 (460 w psu),Windows XP x64 SP2
doom3 iyi oyundur gerci zamaninda kimseler begenmemisti herkes cok elestirmisti ama herkesin elestirdigi noktalar olmasa idi o ozaman doom3 olmaz baska bir fps olurdu, belki daha iyi olurdu ama dedigim gibi doom olmazdi.
ozamanlarda amd barthon 2500+, 1 gb ddr 400 ram, A6600gt ile oynuyordum doom3'u. 1024*768 de 30 fps aldigimda cok mutlu oluyordum...
arkadaşlar bu dalgalanmalar Devil May Cry 3: Special Edition'da da oluyor.Ama oyunun iinde v-sync yapabileceğimiz bir yer yok.Varsa da ben göremedim.Peki nasıl düzelteceğim Ati Catalyst Control Center'la mı?Pek v-sync diye bir şey bulamadım ama 4850'si olan biri yardımcı olabilirse sevinirim.
bir de bu dalgalanmalar hangi oyunda olur?Yani doom 3,dmc3 itibariyle biraz eski oyunlarda oluyor diyeceğim ama :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 19 Temmuz 2008; 1:03:30 >
Intel e8400,Asustek P5KSE,2*2 Kingston DDR2 800 MHZ,Sapphire Ati HD4850 HDD: 500 GB SEAGATE 32 MB,Asustek 2014S1T,Creative Inspire 4+1,A4-Tech RK-870D,Asus VW222S 22'',Cooler Master RC-690 (460 w psu),Windows XP x64 SP2
Devil May cry yok bende ama bi yerlerde vardır kesinlikle. Olmazsa ati tray tools indir. Direct 3d var orada v-sync application preference'a ayarlı. Yani uygulama seçimine bağlı bırakılmış. Onu always on yaparsan sorun çözülür.
"Wait for vertical refresh" olarak geçiyor. Türkçe sürümde de ayarın yeri aynı olacaktır.
Doom 3'teki kısa donmalar düzeldi mi peki?
Doom 3'ten tırsmayın yahu. Hep aynı hikâye, "böö"den başka bir şey yok.
Doom 3'te tırsıyorsanız, FEAR'da kafayı yersiniz sanırım. (Bu söz de klişeleşti.)
Doom 3'te sistemin kaç kare verdiğini merak ediyorsanız, önce 60 kare sınırını kaldırmanız lâzım (öyle yapınca, kare/sn yüksek değerlerdeyken[sisteminiz için: hep] oyun birden aşırı hızlanıyor ama. Sadece test için uygun).
Sonra, yanılmıyorsam oyun içinde hazır bulunan gösterimleri (timedemo) kullanabilirsiniz.
Aslında, nostalji olsun diye karşılaştırmalı test yapılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 19 Temmuz 2008; 2:52:04 >
doom 3 düzeldi evet .vertical refresh i de buldum teşekkürler.Yawh korktuk işte ilkten...Sonra pek etki etmedi ama :) gene de boş değilim her an korkabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 19 Temmuz 2008; 15:30:27 >
hehe garez dekı mantıkla aynı mantık BOO! cocukca korkutma yontemlerı ama gene olsa gene oynarım bu arada o Jerıcko DrectX10 ucubesı bı oyun grafıklerı ole kalıtelı felende degıl*eklerım kaplamalar ve tasarımlar half*lıfe 1 donemını anımsatıyor.ancak DX10 un nımetlkerınden yansımaları ıı kulanarak bunu kapatmıslar -kosusturmadan dolayı zaten ılgınızıde cekmeylebılır eksıklıkler yanı teste degmez