Arkadaşlar vatani görevimi yapmakta olduğumdan ötürü 1.5 senedir dünyadan haberim yok..20 gün sonra askerliğimin bitmesiyle birlikte yeni sistemimi alıp evime gidicem nasip olursa..
Bu yeni sistemimde RAİD 0 mutlaka olacak..Ben RAİD 0 için şöyle düşünüyorum.. 2 adet 80 GB HDD alayım, sistemim burda kurulu olsun..Sonra para durumu düzelince harici 1 TB lik bir HDD alırım ve depo olarak kullanırım..
Sorum şu RAİD 0 için hangi 2 HDD almamı önerirsiniz.. Ben HDD'de samsung dan yanayım lakin Samsung'larda NCQ yok.. RAİD'de NCQ'nun bir farkı olurmu? 160 GB lik diskler ile 80 lik ler arasındada 15-20 dolar fark var..
Evet önerilerinizi bekliyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lustral -- 6 Temmuz 2008; 0:55:49 >
Evet şimdi fiyatlara bi baktımda 250 GB daha mantıklı aslında..80 GB tan vazgeçtim çok saçma heralde? Seagate benim zamanımda pek tavsiye edilmiodu..Samsung daha sessiz ve performanslı idi.. Ama Seagate'lerde de NCQ var.. Acaba bir getirisi olurmu RAİD 0'da bana bilmiyorum..
Evet şimdi fiyatlara bi baktımda 250 GB daha mantıklı aslında..80 GB tan vazgeçtim çok saçma heralde? Seagate benim zamanımda pek tavsiye edilmiodu..Samsung daha sessiz ve performanslı idi.. Ama Seagate'lerde de NCQ var.. Acaba bir getirisi olurmu RAİD 0'da bana bilmiyorum..
Eğer 250GB'da karar kıldıysan Seagate ST3250410AS modelini al, Samsung'un 250GB'lık modellerinden daha iyidir. Sessiz ve bir o kadarda performanslı bir HDD'dir.
Hocam öncelikle şunu belirteyim Raid ile NCQ'yu aynı anda zaten kullanamıyorsun.Bu yüzden o konuda kararsız kalmana gerek yok.
Ancak Raid konusunda benim şahsi fikrimi soracak olursan hiç bulaşma derim.Rahat rahat al 1tb'ını böl 5'e,1. partitiona sistemi kur,2.'ye programları, gerisine de backup'ını at keyfine bak.Şu an hevesli olabilirsin ama eğer şansın kötü giderse raid yaptığın güne lanet edersin. Dediğim gibi tek diskle halletmeye çalış,kafan rahat olsun.Şu donanımı değiştirirsem,şuna dokunursam raid gider mi diye kafan karışmasın ve kasanın içi rahat olsun.İlla da hız istiyorsan 1 sene sonra falan SSD'lerin fiyatları düşer alırsın bir tane sistemini kurarsın...
...while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
Arkadaşlar iyiki mesaj atmışım foruma. Şimdiden bir çok şey öğrendim. Geldiğim son noktada RAİD 0'ı 2 adet 250 GB'lık ve 32 MB'lık karar verdim. Bu teferruatları pek düşünmemiştim (Ben askere gelmeden önce 32 MB die bişi yoktu:)
Mens Rea: NCQ açıklaman için teşekkür ederim beni kararsız klan bir unsur kalktı ortadan.
sarppy: Bahsettiğin model ST3250410AS sanırım 16 MB. ST3250310NS ise 32 MB (forumda ses seviyesinin çok fazla olduğundan bahsediliyor).
Ben KIŞLAYA dönmeden biraz daha araştırayım bakalım nereye varacağız
ST3250410AS 16MB Cache, ST3250310NS 32MB Cache yani doğru anlamışsın.
Sata2 olarak şu an alabileceğimiz en 160- 320 gb aralığında en performanslı Hdd hangisidir.
Birde kendi (imzamdaki) sistemimde şu an WD 320 gb 16 cache WD3200KS -00PFB0 intel üzerinden Raid 0 olarak kullanıyorum.Daha önce Raid 1 yapmıştım performansı kötüydü. Bunların yerine şu an imzamda ki 400 gb lık Seagate ST3400620AS den elimde iki taneyi yine raid 0 olarak kullanmayı düşünüyorum. Performans yönünden fikri olan var mı. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Temmuz 2008; 18:42:24 >
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI