Ünlü fizikçi Einstein in görecelik teorisine göre yeterince ağırlıkta bir kütle veya yeterince büyük bir enerji, uzayda ve onu çevreleyen zamanda bir bozulmaya neden olabilir. Bilim adamlarına göre CERN deki deney, Einstein in teorisinde belirttiği kadar bir enerji açığa çıkaracak.
1- CERN Enstitüsü nde yapılacak olan deneyde 2 tonluk dev bir mıknatıs Fransa-İsviçre sınırının 100 metre altındaki 27 km lik tünele yerleştirilecek.
2- 16 metre yüksekliğinde, 17 metre genişliğinde ve 13 metre boyundaki mıknatıs yer altındaki 15 parça ile birleştirilecek.
3- 13 yıldan beri hazırlıkları devam eden deneyin maliyeti 9 milyar dolar.
4- 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin yer aldığı projeye Türkiye den önemli ögretim görevlileri katılacak.
Rusya’nın önde gelen matematik profesörleri Irina Arefeva ve Igor Volovich, Avrupa Nükleer Enerji çalışmaları merkezi CERN) tarafından kullanılan dünyanın en büyük atom parçalayıcısının, ilk zaman makinesi sayılabileceğini öne sürdü.
Tezlerini Einstein’ın “görecelik kuramı” ile açıklayan matematikçiler, bir maddenin yoğun bir enerjiyle itilmesi sonucu çevresindeki zamanın da itileceğini ve zamanda yolculuk için tünel oluşacağını iddia etti.
Bu yıl içinde böyle bir gelişmenin mümkün olduğuna dikkat çeken matematikçiler, “2008 yeni bir milat olabilir. Ve biz gelecekten misafir ağırlamaya başlayabiliriz” diye konuştu.
MADDE İTİLİNCE ZAMAN DA İTİLECEK
MÜZİK YÜZÜNDEN DÜNYAYI UZAYLILAR İSTİLA EDECEK
Dünyanın önde gelen uzay araştırmacıları, NASA’nın uzaya Beatles dinletmesi projesinin, uzaylılar tarafından işgal edilmemize neden olabileceğini iddia etti. New Scientist’e konuşan Dünya dışı yaratıkları araştıran SETI Enstitüsü uzmanlarından Dr. Douglas Vakoch, “Uzaya müzik yayını dünyanın tam yerini ele veriyor. NASA’nın böyle konuları tartışmaya açması gerekir” dedi.
Dünyaya karşı yapılacak bir uzay saldırısından sağ kurtulmanın da mümkün olmadığını belirten Vakoch, uzaya dünyanın galaksideki adresini gösteren haritalar ve bilgiler gönderilmesinin gelecek nesiller için büyük tehlike yaratabileceğini söyledi.
Tarihe geçecek deney
LHC’deki çarpışmada 7 teraelektronvolt (TeV) miktarında enerji açığa çıkaracak. 1 TeV, bir sivrisineğin uçarken çevresine yaydığı kinetik enerjiye eşit. Ancak bu enerjinin, sivrisineğin 1 trilyonda biri küçüklükte bir alanda ortaya çıktığı düşünüldüğünde, enerjinin büyüklüğü ortaya çıkıyor. Ünlü Alman fizikçi Einstein’in teorisine göre uzay en, boy, yükseklik ve zamanolarak 4 boyuttan oluşuyor. Ve zaman uzayı bir örtü gibi çevreliyor. Yüksek bir enerji, uzayda bozulmaya neden olarak, zamanda bir “tünel” yaratabiliyor.
Bu zaman tüneliyle teoride, geçmişe yolculuk mümkün. Volovich’e göre yüzyıllar veya bin yıl sonra, torunlarımız tarih kitaplarında, CERN’deki deneyi okuyacak. Deneyin ne zaman, kaçta ve nerede yapıldığı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ve o zamanki teknolojiyi kullanarak, açılmış olan “zaman tünellerinden” bizi ziyaret edecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERTTT -- 6 Temmuz 2008; 0:28:37 >
Her daim birilerine acı vermeyi ve birilerinin bana acı vermesini arzulamışımdır. Acıtan her şeyi hep sevmişimdir. Acı verme arzusu her şeyin üstünde olan işte bu.
harcanan parayı tamamlamak ıcın parayla gıtmeye ızın verırler belkıde :)) onceden aya yolculuk bıle aynı bu sekılde hayalmıs ama gercek oldu vede daha fazlası. hatta 100 yıllar once cogu seye sacmalık derlerdı ama gercek oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERTTT -- 6 Temmuz 2008; 0:31:13 >
mısır pramıtlerı de gelecekten gelen uzaylılar yardımıyla yapıldı denıyordu.. yada pırı reıs harıtasıda uzaylı yardımıyla yapıldı denıyordu.. belkıde uzaylı dedıklerımız bızım gelecektekı atalarımızdır ::))