Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
x-fi xtreme fatality edition sorun yardım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> x-fi xtreme fatality edition sorun yardım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
borealatis

5 Temmuz 2008; 21:45:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar x-fi fatality ses kartım var yeni aldım henüz...install cd sini yükledim sonra güncellendi felan sonra eğlence moduna giriyorum mesela ama dts diye birşey yok arkadaşlar!!! yani bunun gibi bazı ayarları yok işte...bana yardım edermisiniz parama acımaya başlıyorum zaman geçtikçe

fasilgibi

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2008; 21:55:00 

Bizde de yok maalesef ama galiba yinede dts ve dolbyi çözüyormuş kart. Arkadaşlar daha çok aydınlatabilir

PROMOE

5 Temmuz 2008; 23:42:10 

büyük ihtimalle vista kullanıcısısın! creative in vistayla problemlerinden biri bu dts decoder modu menülerde yok. eğer digital bağlantı yaptıysan emin ol çözüyodur dts leri dd zaten çözüyo! sadece ana konsolda gözükmüyo! illede gözüksün istiyosan forumda ilgili topic var ve gerekli dosyalar var!! parana niye acıyosun onu anlamadım ses kalitesi süper, performans süper, dts i göremedin diye para boşamı gitti yani acımasız tüketici! araştır biraz

" off the records "
borealatis

5 Temmuz 2008; 23:47:14 

quote:

Orjinalden alıntı: PROMOE

büyük ihtimalle vista kullanıcısısın! creative in vistayla problemlerinden biri bu dts decoder modu menülerde yok. eğer digital bağlantı yaptıysan emin ol çözüyodur dts leri dd zaten çözüyo! sadece ana konsolda gözükmüyo! illede gözüksün istiyosan forumda ilgili topic var ve gerekli dosyalar var!! parana niye acıyosun onu anlamadım ses kalitesi süper, performans süper, dts i göremedin diye para boşamı gitti yani acımasız tüketici! araştır biraz

xp kullanıyorum göremiyorum ve analog bağlantıyı seçtim x530 um var kablolu... bu yüzden midir ki?bu 1. problemim
2. problemim bunun driverlerını indirecek hiçbir yer bulamadım inanırmısınız?
3. ana konudaki menü gibi değil menülerim:)
4. audio konsolunda sorun var sanırım ne zaman müzik modunu açsam ve konsola girmee çalışsam hata raporu çıkabiliyor bazen..
5. herşeyiyle full yükledim ayarlarla çok oynamadım ama böyle ve game modda iken 5.1 imin hepsinden ses geliyor mesela fakat konsolun yani yazılımın üzerindeki master volume mü ne onla oynadığım an 5.1 oluyor sanki 2.1 yani iki hoparlörden ses gelmeye başlıyor..böyle saçmalıkalrda var...
6. sorum ise 48 khz de ayarlar felan var onları 96 mı yapim öyle kalsın mı?
şimdi hocam kim acımasın parasına:) ses kalitesi güzel fakat ben sorunlara uyuz olurum bunun gibi

PROMOE

5 Temmuz 2008; 23:56:47 

5 ' e cevap masterla oynadığında kıstığın zaman oluyor dimi 2.1 o ayar 3d ayarlarında front(rear demişim pardon)ve sorround arasındaki ayarla oyna onu ortada bırak,

bide driverlar bunlar değilmi?
http://www.tr.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=209&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+XP®ion=2&Product_Name=X-Fi+Fatal1ty&Product_ID=14000&modelnumber=&driverlang=1033&OS=10&drivertype=0&x=38&y=15

bu driverları dene düzelir sorunlarının çoğu haa bu driverda fataliy yazıyo niye ben extreme fatalitly arıyom diyosan merak etme hepsi aynı zaten sen yükle o tanır extreme olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROMOE -- 5 Temmuz 2008; 23:58:27 >

" off the records "
borealatis

6 Temmuz 2008; 0:02:10 

quote:

5 ' e cevap masterla oynadığında kıstığın zaman oluyor dimi 2.1 o ayar 3d ayarlarında front(rear demişim pardon)ve sorround arasındaki ayarla oyna onu ortada bırak,

bide driverlar bunlar değilmi?
http://www.tr.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=209&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+XP®ion=2&Product_Name=X-Fi+Fatal1ty&Product_ID=14000&modelnumber=&driverlang=1033&OS=10&drivertype=0&x=38&y=15

bu driverları dene düzelir sorunlarının çoğu haa bu driverda fataliy yazıyo niye ben extreme fatalitly arıyom diyosan merak etme hepsi aynı zaten sen yükle o tanır extreme olduğunu

bu driverların hangilerini indirip yükleyeyim...? birde ya bu kumanda ne işe yarıyor henüz bir işe yaramadı:)

PROMOE

6 Temmuz 2008; 0:08:12 

Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.15.0006 bunu yükliycen istersen bi altındaki beta yıda yükleyebilirsin ama o henüz tamamlanmamış eksikleri var adı üstünde beta

Applications kısmının hepsini yükle bence! zaten rpdater geliyo driveri kurunca o da bulucaktır aynı applicaitons ları yüklemek için

kumanda ne işe mi yarıyo

sesi aç -kapa
crytalizer ayarları yap, cmss ayarları yap, eax efektlerini değiştir , derinliğini ayarla

power a benzeyen tuşa basınca creative entertainment center açılıyo ordan oturduğun yerden müzik dinle film izle , resimlerine bak bi ton ayarı yap her türlü ayarı yapabiliyon! yani diğer kumandalar ne iş yapıyosa!!

" off the records "
PROMOE

6 Temmuz 2008; 0:16:21 

bu arada driver sayfasında applications lar da en altta consol laucher beta var onuda yüklemeni tavsiye ederim

" off the records "
borealatis

6 Temmuz 2008; 1:03:51 

quote:

Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.15.0006 bunu yükliycen istersen bi altındaki beta yıda yükleyebilirsin ama o henüz tamamlanmamış eksikleri var adı üstünde beta

Applications kısmının hepsini yükle bence! zaten rpdater geliyo driveri kurunca o da bulucaktır aynı applicaitons ları yüklemek için

kumanda ne işe mi yarıyo

sesi aç -kapa
crytalizer ayarları yap, cmss ayarları yap, eax efektlerini değiştir , derinliğini ayarla

power a benzeyen tuşa basınca creative entertainment center açılıyo ordan oturduğun yerden müzik dinle film izle , resimlerine bak bi ton ayarı yap her türlü ayarı yapabiliyon! yani diğer kumandalar ne iş yapıyosa!!

bsaıyorum kumandanın power tuşuna ama işlem görmüyor!!!
sadece ide kablo gibi bişi var onu takmıyacakmıydık? ff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 6 Temmuz 2008; 1:05:50 >

İmportant

6 Temmuz 2008; 1:03:56 

Optik veya Coax Bağlantı Yapılmadığı Sürece Kartın Dolby Digital ve Dts Özelliklerinden Yararlanamazsınız. Tüm Ayarları Kullanabilmeniz İçin Driveri Tam Olarak Yüklemeniz Gerekmektedir.

quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

arkadaşlar x-fi fatality ses kartım var yeni aldım henüz...install cd sini yükledim sonra güncellendi felan sonra eğlence moduna giriyorum mesela ama dts diye birşey yok arkadaşlar!!! yani bunun gibi bazı ayarları yok işte...bana yardım edermisiniz parama acımaya başlıyorum zaman geçtikçe

borealatis

6 Temmuz 2008; 1:07:25 

quote:

Orjinalden alıntı: İmportant

Optik veya Coax Bağlantı Yapılmadığı Sürece Kartın Dolby Digital ve Dts Özelliklerinden Yararlanamazsınız. Tüm Ayarları Kullanabilmeniz İçin Driveri Tam Olarak Yüklemeniz Gerekmektedir.

quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

yani dts orada o yüzden gözükmüyor ? yani yeni bir sistem almadığım sürece gözükmeyecek..peki kullanabilecekmiyim? hyr sanırım..
üstteki sorularımın yanıtı var mı?

borealatis

6 Temmuz 2008; 1:22:22 

kumanda sorunu çözüldü:) arkasında güç yeri varmış farketmedim bi kablo bağlaım oradaya p9 adında bi kablo sanırım floppy kablosu:) şimdi dts olayıda sanrıım bu setle ilgili dimi?
şimdi ince ayarlara geldi sıra arkadşalar...müzik ve video izlerken eğlence modunu kullanıcam sanırım ama hangi ayarlarda tutmalıyım?
oyun için klasik default yaptım bile...
bide 48 khz 96 khz gibi şeyler var onları hangi ayarda tutmalıyım? yani 96 yapsam daha mı iyi olur...
ve eğlence ideo müzik için winampı video için gom playerı kullanıyorum bir sorun olur mu yani ses kartından faydalanabilrmiyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 6 Temmuz 2008; 1:23:38 >

İmportant

6 Temmuz 2008; 1:28:51 

Optik yada Coax Bağlantı Destekleyen Bir Sistem Kullanmadığınız Sürece Kartın Dolby Digital ve Dts Özelliğini Kullanamayacaksınız. Üstekki Sorularınızın Yanıtı Onboard'ı Bios'tan Doğru Bir Şekilde İptal Edip Etmediğinize ve Kartın Kurulumunu Doğru Bir Şekilde Yapmanızla Orantılı Olduğunu Düşünüyorum.
borealatis

6 Temmuz 2008; 1:30:43 

quote:

Orjinalden alıntı: İmportant

Optik yada Coax Bağlantı Destekleyen Bir Sistem Kullanmadığınız Sürece Kartın Dolby Digital ve Dts Özelliğini Kullanamayacaksınız. Üstekki Sorularınızın Yanıtı Onboard'ı Bios'tan Doğru Bir Şekilde İptal Edip Etmediğinize ve Kartın Kurulumunu Doğru Bir Şekilde Yapmanızla Orantılı Olduğunu Düşünüyorum.

biosan iptal ettim eminim kartı driverlarını doğru kurdum...şimdi kumanda felanda çalışıyor fakat kumandada terslik var mesela sesi tamamen kısıyoyum gözküyor ekrandada fkat ses geliyor yinede gibi..

İmportant

6 Temmuz 2008; 1:33:13 

96 Khz Ayarını ve Winamp Yerine Jet Audio'yu Kullanmanızı Tavsiye Ederim.
İmportant

6 Temmuz 2008; 1:39:00 

Sesi Tamamen Kumandadan Kıstığınızda Sesin Kısıldığı Hissediliyorsa Bu Sorun Kumandada Değil Yazılımsal Bir Sorun Olduğunu Gösterir.
ABOOO

6 Temmuz 2008; 1:55:26 

O kadar sordum, tek kişi bir şey yazmadı ama yine de yazayım; bütün gün araştırmak ile uğraştım, onca zahmetime değmez ama!!!

Tüm X-FI'lar için geçerli..

Kullanıyorum, henüz hiç bir sorun yok, gayet güzel, driver ve softwareleri tamamen silerek deneyin lütfen..

Alın, çözüm:

Aşağıdaki linkten beta driverı (2.18.0000) yükleyin:
http://www.tr.creative.com/support/downloads/download2.asp?MainCategory=209&Product=14000&dlcentric=10596&Product_Name=X%2DFi+Fatal1ty&filetype=11&OSName=Windows+XP
(XP ve Vista driverı, uzantıya bakmayın.)

Software olarak da Daniel K'nın resmi cdnin içine gömerek hazırladığı Vista Kurulum Cd'si indirin, kurulum seçeneklerinde Driver (!!) seçeneğini seçmeden (!!!), tiki kaldırarak kurun.
"SB X-Fi Series Installation Disc for Wi