|
Alageyik34 -> Cevap: ÇİN MALLARI SATAN SİTENİN İTİRAFLARI(alıntı) (9 Temmuz 2008; 12:38:52)
|
Alınan maaşları düşüncek olursak her 6ayda bir yeni model çıkınca 200ytl'den başlayan fiyatlarla almak da çok ekonomik gelmiyor (sözüm meclisten dışarı). Siz getirmeyin ben de almayayım demek de suçu başkasının üzerine atmaktan başka bir şey değil. ben tepkimi almayarak koymazsam, arkadaşım benden görüp tepkisini koymazsa kaçakçıların bu telefonları getirme ve pazarlamaları onlara ekonomik gelir sağlamayacaktır. Ayrıca fiyat karşılaştırması yaptığımızda fiyatlar almanyadan düşük (anlaşmasız alırsan)(tabi önemli ayrıntı türkiyede, alım gücüne göre yüksek). Ama burda uygulanan sistem, gsm şirketleriyle sözleşme yapıyorsun, onlar sana telefon veriyor 1€'ya, yanında bedava konuşma bedava mesaj gönderme de dahil. Bizde bunu vodafone uyguluyor ancak şuan için fiyatları oldukça yüksek. Ve benim korkum eğer bu fiyatlar daha uygun seviyeye çekilirse, şuan bile 2 telefonla dolaşıyorken, sonradan 3-4 telefona çıkması. İçimizdeki en iyi en güzeli benim olmalı psikolojisini bırakmazsak, zaten az olan maaşı ucuz teknolojiye harcayacağız. Bunca özellik arasında unutulan en önemli özellik telefon açma ve aranma. Eğer karşı taraf beni duymuyorsa, ben onu duymuyorsam, ne anladım tv seyretmekten? Bu forumda yapılmaya çalışılan ayrıca telefonu alan kişiyi suçlu ilan etmek değil. Alacak kişileri uyarmak. Zaten ürün incelemelerinin amacı da odur. kaliteli telefon üreten firmaların bile bazı telefonları için kötü eleştiri yapıyorsak, bu tür çin malı telefonları da eleştirilmeyi hak ediyordur, ucuz diye dokunulmazlıkları olmayacaktır. Ancak bir marka ürünü beklenmedik bir özellikle eleştirildiği halde, diğer çin malı bir ürünün hiçbir kalite standardı olmadan, binbir belirsizlik içinde önümüze sunulması üzerinde ayrıca düşünülmesi gerekir. Önemli hatırlatma: kaliteli ürün pahalı üründür, hizmetin karşılığıdır. Her yeni çıkan ürüne sahip olmalıyım şeklinde atlamazsak, fiyatlar o oranda düşecektir. Talep artışı = fiyat artışı.
|
|
|
|