gerçektende bi nlamý yok 1- hafta önce telefon aldým w200 170 ytl ye 200 civarý biþe arýyodum bir kez olsun heveslenmedim þu telefonlara çok cezbedici duruyorlar insanlarda görünüþlerine aldanýp alýyorlar bakalým hayýrlýsý ...
Arkadaşlar telefonun içine hat takmadıgın sürece radyasyon yayacagını zannetmiyorum hattı çıkart mp3 olarak kullan tv izle bizi cevbeden bunlar degilmi tv izlerken radyasyon yayıyorsa soyleyin banada ben ole kullanıyom hadi tv de izleme 150 ytl ye mp3 vermiyolar
ASUS P5B-MX/WÝFÝ-AP ÝNTEL PENTÝUM D DUAL CORE 2x3.2 GHZ TWÝMMOS 1024 MB DDR2 667 MHZ ASUS (NVÝDÝA) EN7300GE 512 MB DDR2 SAMSUNG - SP2504C 250GB, 7200 RPM, 8 MB Cache, NCQ, SATA 2 LCD DATRON 17"ÝNÇ SAMSUNG DWD/RW 18X BULK SÝYAH SH-182D CASE BIEN G8038C-C4 SÝYAH USB+LCD 450 W ÇÝFT FAN MÝCROSOFT WÝRELESS CONFORT KEYBOARD MÝCROSOFT WÝRELESS OPTÝCAL MAUSE 2.0 REALTEK® ALC883 6-CHANNEL HÝGH DEFÝNÝTÝON AUDÝO CODEC ATTANSÝC L1 PCI-E GiGABÝT LAN CONTROLL PREMÝER 2+1 BASS SÝSTEM
çin malý telefon kullanmak için 100 kere düþünmek yerine gidip temiz garantili telefon alýrým kafam rahat olur.
'Ýktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hýyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, þahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düþmüþ olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdý! Ýþte, bu ahval ve þerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktýr! Muhtaç olduðun kudret, damarlarýndaki asil kanda mevcuttur!' Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK - 20 Ekim 1927
Arkadaþlar bir denemenizi rica ediyorum.Alýn elinize bir nokia-s.e.-samsung-lg-mot vs.gibi telefonlarla 10 dakika bir konuþma yapýn.sonra kendinizi rahatsýz hissetmessiniz.AMA bir çin malý ile bu süreyi konuþarak geçirin bakýn arkadaþlar baþýnýz aðrýmaya baþlayacaktýr.LÜTFEN BÝR DENEYÝN.....Bu sitede bangýr bangýr baðýrýyorum hiç bir allahýn kulu SAR DEÐERÝ AÇIKLAMAIYOR.SATICILARDA BÝLMÝYOR.AMA ONU KAÇAK GETÝRENLER.( G.antepde-nusaybinde-kiliste vb.sýnýr þehirlerinde ) ÇOK ÝYÝ BÝLÝYORLAR. PARALAR CEBE.RADYASYON BÝZÝM GÝBÝ KULLANICILARA.........HAYIRLISI OLSUN
öncelikle ben bu konuya hipokondri teþhisi koyduktan sonra; þu çin konusuna bir eklemede bulunalým:
büyük firmalarýn çin halk cumhuriyetinde üretim yapma sebebi YALNIZCA ucuz iþ gücüdür; daha önce sony'nin malezya'da üretim yapmasý gibi. bu ülkedeki ekonomik rejime göre ülkemizde 5000 ytl maaþ alan mühendisle ayný iþi yapan adam aylýk yaklaþýk 100 ytl (þaka deðil bu) civarý bir para alýr (geri kalan her þeyi devlet karþýlar). bu yüzden en önemli maliyetlerin baþýnda gelen iþçi maliyeti düþer, sermaye tamamen üretime yönlendirilebilir. yine ayný sebepten dolayý ülkemizde birim baþýna maliyeti 20 ytl olan bir mp3 çalarýn atomuna kadar ayný olan çin üretimi olan cihaz 1 ytl'ye maledilir.
bu yüzden çin'de üretilmiþ bir cihazýn adi olmasý için malzemesinin adi olmasý gerekiyor. ne kadar ekmek, o kadar köfte dediðimiz yasa burada da iþliyor. þöyle bir örnek vereyim; philips'in 299 ytl'ye satýlan ALU katý meyve presi ile premier'in 80 ytl'lik katý meyve presi neredeyse aynýdýr hatta ÝKÝSÝ DE ÇÝN'DE ÜRETÝLÝR. ancak bir firmanýn adý vardýr, servis aðý geniþtir garantisi uygulanabilirdir vesaire. iki cihaz da neredeyse ayný maliyetle üretilir. netice olarak 300 dolarlýk nokia 5310 ile 100 dolarlýk çakma 5310 arasýnda neredeyse hiç bir fark yoktur.
gelelim SAR deðerlerine: SAR deðeri dediðimiz ölçüt neredeyse tüm telefonlar için aynýdýr. ZÝRA TÜM TELEFONLAR AYNI TÝPTE ANTENÝ, AYNI FREKANSTA, AYNI GSM VERÝSÝNÝ GÖNDERMEK ÝÇÝN KULLANIRLAR. Bir telefonun SAR deðeri daha yüksek ise ya anteni daha kýsa ya da çekme gücü daha fazla demektir. yani bir telefon çakma diye radyoaktif olacak diye bir þey yok.
sonuç olarak þunu söylemek mümkündür: çin menþeili bir telefon alýrken korkmanýz gereken en önemli husus bozulduðunda nereye götüreceðinizdir.
ha ben bunlarý nereden biliyorum, nasýl sallýyorum derseniz, efendim ben uzmanlýðýný antenler üzerine yapmýþ bir elektrik-elektronik mühendisiyim..
Ben Çin malý ürünlerin öyle diðer markalý ürünler kadar masum ve kaliteli olduðunu düþünmüyorum,diðer markalý ürünlerin belini kýrdýðý da bir gerçek,körü körüne marka olayýna da karþýyým ama özellikle cep telefonu konusunda çin mallarý saðlýk ve saðlamlýk konusunda içime sinmiyor.
ben aldýn kullanýyorum gayet güzel bu paraya bu özellikli telefon alamam ama anycool alýyorum çok memnunum sonra bir çok tanýnmýþ marka telefonuda çin fabrikalarýnda yapýlýyor ve içindeki parçalar çin malý teþekkürler.
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi tasans -- 21 Aðustos 2008; 21:18:37 >