Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
sparkle 8800gt çift slot kaplayan fanlı model

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> sparkle 8800gt çift slot kaplayan fanlı model Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 16:54:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar fan bilgisayarımı ilk açtığımda birşeye sürtüyormuş gibi ses çıkartıyor ve artık sinirlerimi bozmaya başladı bu fanı söken varmı aranızda?fanın iç kısmına ulaşmam lazım devrelerinin olduğu kısma!!kıracam neredeyse sinirden bişeyleri sanki kağıdın ucu ile hızlı dönen fana hafif temas ettiriliyormuş gibi bir ses var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 5 Temmuz 2008; 16:57:51 >

[PASHA]

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Temmuz 2008; 17:00:54 

bu kartı kullanmadım ama ilk açılışta fan tam hız döndüğü için ses yapmasın?

ahmetkep

5 Temmuz 2008; 17:02:21 

ekran kartının sırt tarafında 4 tane büyük vida yokmu?
benim sparklede öyle ama hiç sökmedim

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 17:06:50 

var hocam varda önceden açmış olan varmı onu merak ediyorum şimdi açıpta ulaşamassam ,boşuna uğraşmayayım diye sordum.resmen bariz sürtünme sesi geliyor ya delircem offff

şuan masa üstünde ses çok azalmış biçimde devam ediyor,bu sesin sıcaklığa hiçbir etkisi yok fakat kasa masaın üzerinde durduğu için çekilmez bir hal alıyor.1 aylık kart garantiye versem lanet olası g old bilgisayardan aldım.onlarda garantiye yollayacak 1 ay beklerim artık o yüzden evrmek istemiyorum garantiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 5 Temmuz 2008; 17:07:55 >

[PASHA]

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Temmuz 2008; 17:11:26 

bu arada ilanını gördüm bence boşuna masraf yapma fanda sorun varsa sadece onu değiştir

senin yerinde olsam üzerindeki plastiği çıkarıp 12lik fan takardım

Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 17:14:55 

fanı nasıl monte edebilirimki oraya

belki baızlarınız nolcak lan azcık sesten diyebilirler fakat inanın adamı çileden çıkartıyor şuanda bağıra çağıra pc yi parçalamak istiyorum bütün fanlar 100.000 devir dönse yinede sesimi çıkartmam ama bu doğal olmayan sesler beni delirtiyor

[PASHA]

5 Temmuz 2008; 17:22:36 

sıcak silikon tabancasıyla kabloyla filan tutturursun fanı

Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 17:26:09 

hocam silikon falan anlamam bu işlerden batırırım ortalığı en iyisi o yeni aldığımız ürünlerin kablolarını sıkan içi demirden oluşan kabloya benzer kısa şeylerden bulayımda onlar ile sıktırayım başka çare yok..2 tane 8 cmlik taksam nasıl olur acaba?ikiside gpu ya doğru üflese?ve birde kasaının yanında ekran kartının pcb sine üfleyen 12cm lik fan var ,bu fan üzerine koyacağım ve gpu ya doğru üfleceyecek olan fanların hava akımını bozarmı acaba?

[PASHA]

5 Temmuz 2008; 17:32:06 

8lik fan kafa yapar sessizleride var ama 2tane alacağın için değmez yeni soğutucu al daha iyi

HaCKeRBoY64

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2008; 17:39:12 

:D ya Bilyesi dağılmıştır ya da o kesin meme yapmıştır abi :P Şaka bi yana içi toz dolduğu için yapıyordur sen istediğin yere ulaşamıcak olsan da sök fanı fanın milini filan yağla ses düzelir resim fırçası gibi birşeyle ulaşabildiğin tüm yerlerdeki tozları temizle ;)

2007 Volkswagen Jetta 1.6 ComfortLine Metalic Deep Black / Nokia N70 Silver Black + 1GB / 2x Nokia N73 M.E. + (2+2)GB / İpod Nano 3G 4GB / Creative EP630 Black / Canon IXUS 75 / Creative SoundBlaster Live 7+1 / Philips SHP2500 / Philips SPA9300 / Philips MMS430(coming soon)
İntel E8400 3.00GHZ, Sapphire ATI HD4850, Asus P5K-E WiFi, Kingston 800 MHZ HyperX 2x1GB RAM, Seagate 500GB 32MB NCQ, CoolerMaster RC 690 KKP2 460W, Samsung 932NW 19"

...:::Oğuzhan:::...
Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 17:43:52 

fanın mili nerede bulunur peki?iç kısımdamı?

HaCKeRBoY64

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2008; 17:47:14 

nasıl anlatayım ki... İşlemci fanını söktüysen bilirsin fanın arkasında bobinlerin olduğu plastiğin arka tarafında tam ortada kapak gibi bi yer vardır o kapağı çıkarttığın zaman milin uzantısına ve segman gibi mili tutan sert plastiğe ulaşırsın yağı ordan çok fazla olmamak şartıyla damlattığın zaman mili yavaş yavaş yağlar... aynı şekilde ekran kartı fanında da vardır mutlaka... aynı şekilde ulaşabilirsin...

2007 Volkswagen Jetta 1.6 ComfortLine Metalic Deep Black / Nokia N70 Silver Black + 1GB / 2x Nokia N73 M.E. + (2+2)GB / İpod Nano 3G 4GB / Creative EP630 Black / Canon IXUS 75 / Creative SoundBlaster Live 7+1 / Philips SHP2500 / Philips SPA9300 / Philips MMS430(coming soon)
İntel E8400 3.00GHZ, Sapphire ATI HD4850, Asus P5K-E WiFi, Kingston 800 MHZ HyperX 2x1GB RAM, Seagate 500GB 32MB NCQ, CoolerMaster RC 690 KKP2 460W, Samsung 932NW 19"

...:::Oğuzhan:::...
ahmetkep

5 Temmuz 2008; 17:47:56 

fanın önyüzündeki etiketi yarım sıyır makine yağı damlat.ayrıyettende arkadaşın dediği gibi ön taraftan yumuşak uçlu bir fırça ile ulaşabildiğin yere kadar temizlemeye çalış.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
SavageWarrior

5 Temmuz 2008; 20:01:34 

Hocam sen satmamış mıydın kartı 2. elde ilkaya?

Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 20:14:15 

hocam ilkere satmıştım ilkaya değil crt monitöründe uyum sorunu çıktığı için iade aldım

SavageWarrior

5 Temmuz 2008; 20:29:38 

Fanı yağlamak haricinde garantiye de verebilirsin kartı. Değişim veya iade seçeneği olursa iadeyi seç.

Spirit_of_sLy

5 Temmuz 2008; 20:36:19 

hocam şuanda fanı yağladım,keşke resim çekseydim fakat buradan anlatayım.plastik bölmeyi alüminyum soğutmadan ayırdım.

fanın bağlı olduğu plastiğin arkasında,fanın 2 tane transistörü plastiğikten içeri girmişti,onları parmaklarımla iterek fanı plastikten ayırdım.daha sonra fanı çıkardım ve girmiş olduğu yuvanın dibinde çok ufak plastik bir malzeme vardı sanırım,fanın piminin daha rahat dönmesinin sağlanması için koyulan bir parça idi onu yerine oturttum ve biraz yağ dökerek geri kapattım.şuan hiçbir ses duymadım 1 hafta kadar bir zaman geçerse daha sağlıklı bir cevap verebilirim ilgilenen herkese çok teşekkür ederim