Şimdi Ara

Neler Götürülmelidir? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
12
Favori
75.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu kılık kıyafet esya konusuna da degınmem gerekırse.

    319. KD askerlıgımde yanımda goturdugum ve orda gozlemledıklerımden esınlenerek suan tekrar askere gıdıyor olsam neler gotururum ;

    Bu lıste askerlıgını kış mevsiminde kısa donem yapacak olanlar ıcın ve sadece acemı bırlıgı suresı degerlendırılerek hazırlandı.

    -Öncelikle keslınlıkle standart dışı bı plastık terlık. Paso terlıkler yer degıstırıyor ve genelde hepsı de koyu renk falan oldugu ıcın bulamıyorsunuz zaten ama beyaz bı terlıgı kımse sız uyurken alıp ta gıymez

    -Çok sayıda kalıtelı corap. Orda kantınde ya da carsıya cıkanlara aldırırsınız (acemılıkte sıze carsı yok) dısardan gayet bı suru askerı malzeme satan yer buluyorsunuz ama vaktınız varken ve kafanız rahatken onceden 15 corap almak sıze acemılık boyunca corap yıkama derdınden kurtarır.Ben 2 gunde bır corap degıstırıyordum ve cıkardıgım corabı atıp yenısını gıyıyordum. Orda bı de corap yıkamakla ugrasmak ıstemedım.

    - Don ve atlet kosuna pek gırmıyorum cunku corap kadar sorun teskıl etmıyor zaten kantınden de dısardan da aldırabılırsınız farketmez.Ben bunda da corap taktıgını uyguladım, yanı yıkamadım sadece degıstırıp kırlısını attım. O yuzden 13,14 boxer yeterlı olacaktır. Zaten bu tarz askeri malzemeler fıyat olarak cüzi fıyatlarda oldugu ıcın bu at ve yenısını gıy sıstemı butceyı zorlayan bısey degıl ınanın.

    -Telekomundu sanırım kredı kartı gıbı bı kontor kartı vardı ankesorlu telefonlar ıcın.Ondan almıstım ben.Azaldıkca bızımkıler kredı yukletıyordu ona.Hıc ugrasmayın dıger kartlarla onu tavsıye ederım.

    -Acık renk el ve yuz havlusu + banyo havlusu

    -En az 2 adet ıclık almanızı onerırım.rengı onemlı degıl beyaz da olur yesıl de.Ben haki yesıl almıstım ama teslım oldugumuz bırlıkte bıze satılan cantanın ıcınden beyaz ıclık cıktı mesela Ordan da cantadan cıkanı sayarsak 3 ıclık o cıkmassa da yanınıza aldıgınız 2 ıclık 15 gun X2 den sızın acemılıgı goturur.

    -El ve yuz ıcın soguk havalara karsı koruyucu krem,nemlendırıcı,dudak ıcın lıpstıck vs

    -Dikiş seti ,ayakkabı boyası

    -Sıvı jeller var sıvı sabun kutusu gıbı kutularda, dırek hıjten saglıyor ve elınız yaglıysa ya da yıkamanız gerekıyorsa ve musayıt degılsenız onunla hıjyen saglıyorsunuz. Ben onun en buyuk boyundan almıstım yarım kıloluk ambalajda.Tavsıe ederım dursun dolabınızda

    -Sıgara ıcıyorsanız ve ozellıkle de yabancı sıgara ıcıyorsanız her kantınde buyun cesıtler olmuyor ve carsıya cıkacak olan uzun donemlere falan da dısardan aldırmak bazen denk gelmıyor, sorun oluyor falan onun ıcın ıctıgınız sıgaradan 1 karton atın derım cantanıza.Dolaba atarsınız durur.Ben 16 tane falan Muratti goturmustum sonra sıgaram bıtınce de carsıya cıkacak olan bı uzun doneme para verıp 1 karton daha aldırıyım dedım (kantınde yoktu murattı). Aksam 5 e kadar adamı bekledım cunku sıgaram yok.Adam geldı 1 karton Ballıca almıs Murattı yerıne.Neyse dedemız dedık bısı demedık
    Onun ıcın tedbırlı olmak ıyıdır.

    -Haki yün Boyunluk,haki yün bere,haki yün eldıven ve postalın topuk kısmına koymak ıcın 2 adet buyukcene vatka. Postal yumusayıp ayagınıza alısana kadar o sureyı topugunuz en az hasarla atlatsın dıye.

    -Acemı bırlıgınde verılen kamuflajın pantalon kısmına takılan kemerlerın dandık oldugunu onceden askerlık yapan arkadasım solemıstı onun ıcın kendım almıstım belıme guzelce ayarlanandan.Sız de bı tane alın pısman olmassınız.

    -Orda verılen cantadan dıs fırcası dıs macunu vs cıkıyor ama sız yıne de kendınıze 1 adet kapaklı dıs fırcası alın.Yanı fırcaladıktan sonra agza gıren kısmının kapagı falan olsun. Dıs macunu da alın bı tane. Kısısel bakım urunlerını alın ıste yanınıza. Tırnak makasıdır kulak cubugudur,tras kopugudur vs. Bi de ben mach 3 almıstım yanında da 4 tane baslıgı var toplam 5 oluyor kendı baslıgı da dahıl.Askerlıgı onunla bıtırdım tavsıye ederım.Tabı yer degıstırmesse

    -Ben kendı spor ayakkabılarımı goturdum cunku benım zaten ayagım problemlı bı de orda gunde 10 saat postallarla lap lap oraya koş buraya yürü modunda ayaklar ıyıce ayaklıktan cıkınca verılen spor ayakkabı ıyıce maffederdı ayagımı.Zaten ıyıkı de goturmusum cunku verılen ayakkabıyle spor yapmayı bırak 2 adım yuruyemedım.Ayaklarım hassas demek

    -Kucuk dolap kıtılerı alın 2,3 tane.Alırken de kontrol edın calısıyor mu saglam mı dıye.Ben 2 tane almıatım tekı bozuk cıktı mesela.Dolabınızı kıtlıceksınız onunla.Bızım acemı bırlıgınde kılıt takmak yasaktı ama botları kıtleyenler vardı , onun ıcınde kullanabılırsınız.Gercı bızım kogus paso kısa donem oldugu ıcın calınan bısı olmadı ama kucucuk kılıt alın dursun kafanız rahat etsın

    -Mınık anahtarlık ışıklar.Gece kogus nobetı falan yazılırsa uykunuzdan kalkınca kafanızı gozunu vurmayın saga sola.Her daım cebınızde tasırsınız.Ayrıca kıtap falan okumadan uyuyamam dıyenler de kıtaba takılan ısıklardan alsın 2 tane. Askerde her seyı yedeklı almak lazım 1 yetmıyo
    Onu goturdum de sonradan ordan bunu verdıler de donerken 1 bavul tasıdım da falan demeyın hıc.Zaten Askerlıgınız boyunca hamallık yapacagınız ıcın bunlar onemsız hadıseler.Alın yanınıza kafanız rahat olsun.Askerlıkte en onemlı sey kafanın rahat olması zaten

    -Boyun cüzdanı. Acemılıkte en cok kullandıgım seydı sanırım

    -Kullanmanız gereken ılaclar falan varsa goturun arkadaslar stres yapmayın.
    Orda teslım edersenız sonra revırden gıdıp gunluk olarak alırsınız ılaclarınızı.Hatta benım bavula falan hıc bıseye bakmadılar yanı kolonyadan aynaya ne varsa sokmustum ıcerı.ama sans tabı bu ısler.

    -Bunu da hıc bı lıste de bulamassınız bı kıyak yapıyım sıze.Kucuk bı tane vıcks alın.Gece yatmadan burun delıklerınıze surersınız (ıcıne degıl)
    Boylelıkle daha 2 gun once kendı sıcacık mis kokulu odasından cıkıp gelmıs bunye o ortama alısıncaya kadar rahatsız edıcı kokuları hıssetmeden uyursunuz.


    Daha unuttugum seyler vardır onları da dıger lıstelerden derlersınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 16 Aralık 2009; 9:52:53 >
  • İç çamaşırların rengi yeşil olucak biliyorum..

    Çorap ve eldivenlerde renk farkedermi.. Çorap siyah olması lazım galiba. ?
  • İç çamaşırlarının rengi karacı-havacı-denizci olmanıza göre değişir arkadaşlar. denizciler beyaz,havacılar mavi,karacılar haki renk(yeşil) götürürler. Ben de 90/1 gideceğim. Size tavsiyem kişisel temizlik ve bakım malzemelerini eksiksiz götürün. Pudra,krem gibi şeyleri de unutmayın. Ayıca dikiş-iplik ve bot kilidini de unutmayın. Ailenizle ve sevdiklerinizle konuşabilmek için gitmeden telefon kartlarını temin edin. Bot'un ayağınızı sıkma ihtimaline karşı vatka götürün,faydasını gidince görürsünüz. Ve gidişte yanınızda bol miktarda bozuk para bulunsun. Yanınızda yüklü miktarda para bulundurmayın,bunun yerine paralarınızı bankamatik kartınıza yükleyin,lüzum ederse ATM'lerden çekersiniz. Çarşıda özel asker cüzdanları olur boyundan askılı,onlardan mutlaka edinin gitmeden. Ya da terziye özel olarak belden bağlamalı sağlam bir cüzdan yaptırırsanız değerli eşyalarınıza(para,kart vs) daha iyi sahip olursunuz.
  • 1'İNCİ DZ. ER. EĞT.A.K.LIĞI HATAY İSKENDERUN' da acemiliğini yapan varsa neler götürülmeli yazabilirmi acep...
  • Tamamen gittiğin yere bağlı ben bunu çözdüm. Bi ton arkadaşım askerlik yaptı herkes farklı bir şey söylüyor. Siz yine bildiğinizi yapın. Ben 6şar iç çamaşırı götürecem yeşilinden. Normalde giydiğim gibi siyah da götürecem. Hemen herkes sivil kıyafeti bir tek kıçınıza giydiğiniz dışında götürmeyin diyor ben de öyle yapacam. Kimi birlik var cep serbest kimisi var adamın ağzına sışılıyor. Doğuya gidenin anası ağlar batıya gidenin kendisi ağlar diyorlar. Ben ortaya düştüm hem ben hem anam ağlayacak sanırım :) Gidin arkadaşlar bir askeri malzeme satan yere cüzdan traş takım vs gibi şeyleriniz zaten vardır. Boya vs gibi şeyleri ihtiyaç dahilinde alın. Soruşturup durursanız inanın beyniniz sulanacak onumu dinlesem bunu mu diye. Kaçış yok nasılsa bir 6 ay insani ihtiyaçlarınızdan feragat edip, şalteri kapatacak ve herhangi bir insan gibi yaşayacaksınız bilmemkaç tane adamla. Kariyer önemsiz, paranız önemsiz, kültür seviyeniz önemsiz. Üniforma uniform kelimesinden geliyor. Açarsak tek şekilden geliyor. Traşlı (saç,sakal) aynı kıyafeti giymiş adamlar istiyorlar neticede. Bu olmaya çalışacaz fazlası değil. Ona göre malzemenizi hazırlayınız :)
  • hiç bir şey götümeyin. kantinden herşeyi daha ucuza alabilirsiniz. ayrıca istihak olarak pek çok şeyi de veriyorlar. yanınıza sim kartınızı alın gidin derim. eğer gittiğiniz yerde tanıdık bir esnaf varsa cep telefonunuzu da götürebilirsiniz.
  • Arkadaşlar yanınızda çok birşey götürmeyin sonra taşıdığınıza pişman olursunuz. ama acemi birliğinde götürün yinede kalabalık yere düşerseniz. normalde herşey askeri kantinde satılıyor ve fiyatları çok uygun. jandarmalar içlik beyaz olucak kesinlikle. çoraplar siyah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wistonII



    hiç bir şey götümeyin. kantinden herşeyi daha ucuza alabilirsiniz. ayrıca istihak olarak pek çok şeyi de veriyorlar. yanınıza sim kartınızı alın gidin derim. eğer gittiğiniz yerde tanıdık bir esnaf varsa cep telefonunuzu da götürebilirsiniz.



    aynen katılıyorum.
  • Banyo için şort şeklinde koyu renk mayo götürülür mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saykomen

    Resimde bıçak görüyorum, aman diyim kapıda gatlayıverirler walla adamı




    xD bu güzeldi xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzkumral

    Arkadaşlar 15 yıldır kütahyada askeri malzeme satıyorum, bana göre götürecekleriniz şunlardır ;

    (ister götürün ister götürmeyin sadece kendimce yorum yapıyorum)


    1- Traş malzemesi (Askerinyeden kesinlikle verilmiyor)

    2- En az 3 takım iç çamaşırı ve siyah çorap (2 takım askeriyeden veriliyor ama bence yetmez)

    3- Havlu takımı ( bazı yerlerde verilmiyor, bazı yerlerdede geç veriliyor bence götürseniz iyi olur )

    4- pijama takımı ( orda eşofman takımı veriliyor ama sporda giyeceksiniz gece yatmak için pijama takımı götürürseniz iyi olur.

    Şimdilik bunlar aklıma geldi, detaylı liste için Tıklayın




    bu mantıklı geldi ... ve bolbol para götürmek lazım...
  • Bir tanesi yazmış ne güzel don atlet tıraş seti diş macunu ve fırçası pijama pudra para boyundan askılı cüzdan bir tanede sivil elbise götürsek yeter. Gel ulan askerlik artık yeter yahu. Yaş oldu 28.
  • En önemli iki şey; bir adet mavi yastık veya kılıf birde beyaz bir yatak pedi. DEmedi demeyin götürün ve ilk gece ben bu yatakta nasıl yatarım diye düşünmeyin.Mis gibi hijyenik bir şekilde uyuyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slgnizam

    Bir tanesi yazmış ne güzel don atlet tıraş seti diş macunu ve fırçası pijama pudra para boyundan askılı cüzdan bir tanede sivil elbise götürsek yeter. Gel ulan askerlik artık yeter yahu. Yaş oldu 28.


    tertip aynı birlikteymişiz gitmeden gecenin bu saatinde farkettim orda nasılsa karşılaşırız ama gene haberin olsun :)
  • Askere gidecek arkadaşlar gideceğiniz yere göre herşey lazım olabilir mümkün mertebe bol götürmek daha mantıklı maliyet açısından.

    Gittiğiniz yere ve zamana göre güneş koruyucu krem bile lazım olabiliyor. İklim şartlarını falan iyi araştırmak lazım.

    Ben Şanlı Urfa'da sıcağın alnında yaptım 7 kat derim soyuldu revire gittim aspirin verdiler bronzlaştırıcı eğitime devam ettim. Eğitim şart

    Bol bol don atlet çorap forever haki yeşili



    quote:

    Orijinalden alıntı: gokmavı

    Banyo için şort şeklinde koyu renk mayo götürülür mü?



    Götürülür bana da götür dediler hiç işime yaramadı cıbıl cıbıl yıkandık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziiiiz -- 19 Ağustos 2010; 13:56:38 >
  • ARKADAŞLAR yazıları okudumda farklı şeyler yazılıp çizilmiş acaba aralık dönemi için neler önemli ? birşey götürmeyipte madur olanlar oldu mu ?
  • bir sorum olucaktı
    acaba kol saati seklinde cep telefonu askerlikte bir sorun cıkartır mı?
    anlasılır mı yani?
  • Arkadaşlar şimdi bu botlara kesin taban gerekiyor ya, askerde verilecek botların kalıpları nasıl acaba? Mesela ben adidasın 43 numara ayakkabısını giyiyorum. Şubede de bot için 43 numara dedim. Şimdi tabanlık alacağım fakat kaç numara olacağına bir türlü karar veremedim. Bir de askermekanı diye bir site var. Oradan alışveriş yapan var mı? Bazı fiyatlar kazık. Oradan başka yerde su geçirmez boyundan askılı cüzdan bulamadım. Bana önerebileceğiniz bir cüzdan var mı?

    http://www.asker mekani.com/main/army_boyun_askili_cuzdan-483-75-6.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 30 Eylül 2010; 13:46:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saltugbugra


    quote:

    Orijinalden alıntı: saykomen

    Resimde bıçak görüyorum, aman diyim kapıda gatlayıverirler walla adamı




    xD bu güzeldi xD

    Bol bol el bombası pimi de götürmek lazım, ben 12 tane pim, yarım kilo mermi, 2 şarjör aldım.
  • Arkadaşlar termal içlik aradım bugün Eskişehir'de. Gezmediğim yer kalmadı. Saatlerce gezdim ancak Thermoform'un grisini, Namaldı diye bi markanın siyahını ve Termatech diye bi markanın siyah ve krem renk olanını buldum. Haki renk kesinlikle yok dediler (ki var Thermoform marka ama burada yok). Hangi renk alayım sizce?

    Çorap rengi sorun olur mu? Bot için tabanlık olarak nasıl bi şey alayım? Deichmann'da yün + köpük tabanlıklar var 4 liraya öyle bi şey işimi görürmü yoksa daha kalın ya da jel olanlardan mı almak lazım? Ayaklarım hassastır baya, takım elbise altına bile spor ayakkabı bi adamım hayatta kösele tabanlı falan ayakkabı giyemiyorum.

    Bu arada saat olarak Casio F-200 aldım bugün. F91 alacaktım ama farklı olursa "değiştirilmesi" kolay olmaz dedim. Saati kolumdan çıkarmayacağım belki hiç ama yine de ne olur ne olmaz. 30 lira verdim orjinal ve garantili. F91 20 lira idi.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.