arkadaşlar benim bi sorum olacak. benim işlemcim pentium D 3.4ghz. sanal çift çekirdek. şimdi bu pentium D 3.4 çift çekirdek tek 3.4ü beraber mi kullanıyor yoksa içinde 2 tane 3.4 sanal çekirdek mi var. biraz araştırdım fakat bişi bulamadım.
teşekkür ederim winter hocam. ama ben pek performans almıyorum bu işlemciden. başkalarına nazaran biraz yavaş gibi. 2 tane 3.4 işlemci düşününce deli gibi olması lazım ama mesela bilgisayar açılırken 8-10 tane windows logusunun altındaki çubuk kayıyor. baya hantal galiba
İki tane "1.8" barındıran bir E2160'tan pekâla geri kalabilir.
Ama Win açılışında diğer bileşenler de çok önemlidir. Sabit disk başta, anakart vs.
Açılışı hızlandırmak için bir yöntem: WINDOWS klasöründeki "Prefetch"in içini boşaltmak (Prefetch klasörünü silmeyin). Denetleyip sürekli boş tutmak (dolmasını engellemenin yolu var mıdır bilmem).
Disk birleştirmek de faydalı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 5 Temmuz 2008; 15:53:26 >
İki tane "1.8" barındıran bir E2160'tan pekâla geri kalabilir.
Ama Win açılışında diğer bileşenler de çok önemlidir. Sabit disk başta, anakart vs.
Açılışı hızlandırmak için bir yöntem: WINDOWS klasöründeki "Prefetch"in içini boşaltmak (Prefetch klasörünü silmeyin). Denetleyip sürekli boş tutmak (dolmasını engellemenin yolu var mıdır bilmem).
Disk birleştirmek de faydalı olabilir.
Peki bunun amacı nedir? Başlangıçta gelip pcyi kastıran öğrelerimi engelliyoruz? Zararı varmıdır.
teşekkür ederim winter hocam. ama ben pek performans almıyorum bu işlemciden. başkalarına nazaran biraz yavaş gibi. 2 tane 3.4 işlemci düşününce deli gibi olması lazım ama mesela bilgisayar açılırken 8-10 tane windows logusunun altındaki çubuk kayıyor. baya hantal galiba