Geçenlerde kardeşim bilgisayarın içini temizlemiş. ve işlemci ile fan soğutucunun arasındaki macunu kir sanıp silmiş.. şu anda cpu ısısı 68 C civarında bayaa yüksek yani. Termal macun ısıyı ne kadar düşürür ve önereceğiniz iyi bir marka var mı ???
o ne yaa ufacık şey.. baya pahalıymış.. alacaz artık. başka çaresi yok ..
o macunu bende kullanıyorum %99.9 u gümüş içeriyor o yüzden pahalı ve ısıyı yedikce genleşip işlemci ve soğutucu tabanı üzerindeki eğrilik ve çizikleri dolduruyor sıradan macunlar gibi kurumuyor ve çok uzun süre boyunca etkisini gösteren bi yapıya sahip o küçücük bişey ama o tüpü yaklaşık 20 kere falan kullanıyosun
Eger bunlar pahali geldiyse elektronikcilerde satilan beyaz macundan da alabilirsin. 5YTL ye bi kavanoz alip omur boyu kullanirsin.. Ama illaki performans istiyosan o zaman AC Silver5 yada AC MX-2 al..
Overclock yapmayacaksan gereksiz daha ucuzlarınada yönelebilirsin. Birde hangi macunu alırsan al mutlaka çok ince sürmeye gayret et, fazlasıda olumsuz etkiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdoringFan -- 6 Temmuz 2008; 19:26:20 >
peki sıvı metal mi daha iyidir yoksa artic silver 5' mi?
2 side aynı şey zaten artic silver 5 in içinde sıvı gümüş var (gümüş metal zaten )
AS5 ile Sıvı Metal aynı şey değil.AS5 sıvı değil bi kere macun kıvamındadır,gümüş olduğu doğrudur. En iyi termal pasta diyebilirim,MX-2 daha iyi diyenler de var ama benim gözümde kral o....
Sıvı Metal ise farklı bi madde,sadece bakır soğutucularda kullanılıyor ve oldukça akışkan,sürülmesi zahmetli olan bi iletken.Pek kullanan yok piyasada,ben de denemedim açıkçası,ama performansı en az AS5 kadar vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam eğer...