şuan elimde bir kaç tane HDrip ve BRrip film var, daha seyretmedim. 37 ekran lcd tv alıp syretmek istiyorum. şimdi bu formatlardan hangisi daha iyi? filmlerin hemen hepsi 700x300 çözünürlükte. bu çözünürlük çok düşük değilmi? eğer 37 ekran tv de seyretsem görüntü DVD gibi net olurmu?
700*300 çözünürlükte bir filme kaynak görüntü blu-ray veya hd-dvd bile olsa hdrip demek doğru olmaz. Farklı kodekler kullanılmış olsa bile bildiğimiz divx...
Bir filme hd-rip diyebilmemiz için en azından 1280*720, çok geniş ekran bir film ise atıyorum 1280*588 gibi değerlerin olması lazım. Tabi daha yüksek çözünürlüklü olanları da var. 1980*1080 gibi.
Görüntü kalitesine gelirsek...bunu etkileyen çok fazla bileşen var. Ama belkide en önemlisi dosya büyüklüğüdür. Yani orjinal büyüklüğü 50 gb olan bir blu-ray filmi iki ebatta riplesek. Biri 10 gb., diğeri 5 gb. Elbetteki 5 gb lık görüntünün kalitesi daha düşük olacaktır.
Diğer etki eten faktörler ise: Kullanılan codek, rip işleminde seçilen kalite ayarları, orijinal filmin görüntü kalitesi, seçilen çözünürlük değerleri, bitrate değeri vs.
Ana soruna değinirsek 700*300 lük çözünürlüklü bir riplenmiş film, eğer kaliteside düşürülerek çok ufaltılmamışsa dvd'ye yakın görüntü verebilir.
yalnız bendeki filmler ortalama 2 GB civarında ve genellikle 700x304 çözünürlükte. dün seyrettim ama bu haliyle de görüntü DVD den net. sanırım bundan sonra dvd seyretmem.
bide HD film izlemek için Tomacro firmasının bi cihazı varmış, bugun firmayla görüştüm ve 2 tane yollayacak. bu cihazı kullananlar varmı? nasıl bir cihazdır?
şuanki en yeni model 320s ve 310s miş. 210s ların çipi eskidi artık üretmiyoruz diyor. şuanki çip 8635 diyor. 320s ve 310s arasındaki tek fark kasası diyor, yani içindeki her şeyi aynı sadece görüntüsü farklı diyor. görüntüsü 200i ile aynı. ha bide bu modellerde Türkçe menü ve altyazı desteği mevcutmuş:
arkadaşlar bi şeyi çok ama çok merak ediyorum, cevaplarsınız çok sevinirim. şimdi elimde bi sürü 720x304 (720p değil) çözünürlükteki BRrip filmler var, bilgisayarada çok net süper gösteriyor. yakında inşaallah 37 ekran LCD TV almayı düşünüyorum, bu 720x304 filmler LCD TV de bilgisayardaki gibi net gösteriyormu? aranızda mutlaka seyredenler vardır, görüntü nasıl?
yaw şu konuya bi şeyler yazın yaw, hep kendim yazıp kendim cevaplayıp duruyorum, yokmu kimse
arkadaşlar bi şeyi çok ama çok merak ediyorum, cevaplarsınız çok sevinirim. şimdi elimde bi sürü 720x304 (720p değil) çözünürlükteki BRrip filmler var, bilgisayarada çok net süper gösteriyor. yakında inşaallah 37 ekran LCD TV almayı düşünüyorum, bu 720x304 filmler LCD TV de bilgisayardaki gibi net gösteriyormu? aranızda mutlaka seyredenler vardır, görüntü nasıl?
yaw şu konuya bi şeyler yazın yaw, hep kendim yazıp kendim cevaplayıp duruyorum, yokmu kimse
bağlantıyı bilgisayar ile mi , dvd player ile mi sağlayacaksınız? dvd player ile bağlantı yapılacaksa upscale işlemini kusursuza yakın yapan cihazlar mevcut. bu tür bir cihaz bağlandığında kalite kaybı en aza iner. tv çözünürlüğü daha yüksek olduğu için ufak tefek karelenmeler olabilir fakat izleme mesafesinden pek farkedilmez. tv nin dibinden izlemeyecekseniz kayda değer bir kalite kaybı söz konusu olmaz.
37 ekran değil 37 inç demek istiyorsun sanırım. Bu lcdtvde o dediğin çözünürlük çamur bir görüntü demek Bilgisayar 17 inç filan galiba
doğru 37 inç demek istemiştim yani 94cm olandan. Mönitörüm 19 inç lcd, 720x304 BRrip filmleri çok net gösteriyor, akşama inşaallah bi kaç screen koyarım. işte benim merak ettiğim acaba bu çözünürlükteki blu ray ripleri mesela Philips 37 inç LCD TV de ayni netlikte izliyebilirmiyim? izleme mesafem yaklaşık 3 metre olacak.