Haftaiçi Muğla/Merkez bayisi olan Ongun Kırtasiye'ye gidip hattımı iptal etmek istediğimi söyledim ve gerekli bir evrak olduğunu ve bunu doldurup bir de kimlik fotokopisi ile işlemlerin tamamlanacağını belirttiler. Fotokopi için kimliğimi aldılar, evrağı doldurdular ve ardından 25 Ykr fotokopi ücreti istediler! Ufak bir tepki verdikten sonra parayı verdim. Birkaç gün sonra müşteri hizmetleri aradı ve hattımın 3 yıldan beri kullanıldığını, kapatmak yerine 6 ay boyunca her yöne 15dk ücretsiz görüşme hediye teklifinde bulundular. Ben de 25Ykr'nin hesabını yapan bir firmasınız, 15dk değil 150dk bile verseniz bir daha Vodafone kullanmayacağım dedim, bunun üstüne birkaç seçenek daha sundular yine kabul etmedim. Ayrıca 25Ykr olayının da tamamiyle bayinin suçu olduğunu ve gereken yaptırımın uygulanacağını belirttiler. Gün içinde yeniden müşteri temsilcisi bir hanım aradı, bayi ile görüştüklerini ve bayinin fotokopiyi dışarıda bir kırtasiyede çektiğini ve bu 25Ykr'yi o yüzden talep ettiğini söyledi. Ben de isterseniz güvenlik kamerası görüntülerine bakın vs. diyince isterseniz 25Ykr'nizi iade edelim dediler.
Bir ay önce attığım maile cevap vermeyen operatörün hattımı kapatmak istediğimde bu kadar ilgi göstermesi şaşırttı doğrusu
tüm operatörlerin hattını iptal etmek isteyen kişiye yaptığı uygulamalar. ama burada dikkatimi çeken vodafone'un cep shopla irtibata geçip 25 ykr'un hesabını sorması hoşuma gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çok geç -- 5 Temmuz 2008; 11:33:16 >
Orjinalden alıntı: Ekonomici Ayrıca 25Ykr olayının da tamamiyle bayinin suçu olduğunu ve gereken yaptırımın uygulanacağını belirttiler. Gün içinde yeniden müşteri temsilcisi bir hanım aradı, bayi ile görüştüklerini ve bayinin fotokopiyi dışarıda bir kırtasiyede çektiğini ve bu 25Ykr'yi o yüzden talep ettiğini söyledi. Ben de isterseniz güvenlik kamerası görüntülerine bakın vs. diyince isterseniz 25Ykr'nizi iade edelim dediler.
Bir ay önce attığım maile cevap vermeyen operatörün hattımı kapatmak istediğimde bu kadar ilgi göstermesi şaşırttı doğrusu
25 krşunu geri al hemde hattını iptal ettir bence
Yanlış anlaşılmak istemem, kırtasiyecileri hor gördüğüm için kesinlikle değil ama bu yetkiyi kırtasiyeciye verebilen bir operatör servisini tenkit etmeliyiz. Nasıl olur da ek iş olarak hat açar kapatır?
Vodafone birçok müşterisini kaybetmeye başladı. Davranış ve tutumları hiç hoş değil, müşteri memnuniyeti diye birşeyi hala bilmiyorlar. Şikayetvar'da 2 sayfa şikayet birikmiş, cevaplamamışlar bile
Bende 3 tane faturalı hattımı kapattırdım, bir tanesi de hafta içi kapatılacak, ancak hala Vodafone Merkez'den aramadılar. Hatlarımızı kapattırdıktan sonra hangi belgeleri talep edebiliriz ? Mesela ilgili hatların borcu yoktur vs.. gibi yazılar talep etmeli miyim? Bilgisi olan arkadaşlardan istirham ediyorum.
Üç hattınız içinde müşteri hizmetlerini arayıp "Cihaz Boşa Çıktı belgesi" almanız yararınıza olacaktır. Bu belgelerle diğer operatörlere başvurduğunuzda "başvurduğunuz operatörün bu belge ile ilgili özel bir kampanyası yok ise" (Bedava kontörlü hat vs. gibi) faturalı hat almak istediğinizi belirttiğinizde sizden "Telsiz Ruhsatname ücreti" (genel adıyla açılış vergisi) alınmayacaktır. (Turkcell zaten almıyor fakat bu belgeyi verdiğinizde 12 aylık abonelik sözü vermek zorunda kalmayacaksınız).
Üç hattınız içinde müşteri hizmetlerini arayıp "Cihaz Boşa Çıktı belgesi" almanız yararınıza olacaktır. Bu belgelerle diğer operatörlere başvurduğunuzda "başvurduğunuz operatörün bu belge ile ilgili özel bir kampanyası yok ise" (Bedava kontörlü hat vs. gibi) faturalı hat almak istediğinizi belirttiğinizde sizden "Telsiz Ruhsatname ücreti" (genel adıyla açılış vergisi) alınmayacaktır. (Turkcell zaten almıyor fakat bu belgeyi verdiğinizde 12 aylık abonelik sözü vermek zorunda kalmayacaksınız).
Bu konuyu bilmiyordum, çok teşekkürler Sn.Bungee20
o da bişey mi geçenlerde kullanmadığım avea hattımı iptal ettirdim. hat iptal belgesi aldım. bi shopun önünden geçerken vodafone225 telefon 29 ytl yazısını gördüm. sordum önceki hattını iptal ettirmen gerekiyor dediler. e zaten onu da yaptım biraz önce bu telefonu almak istiyorum dedim. 29 ytl ye telefonu aldım. e ben buna ne takacağım yanında ön ödemeli hatı ücretsiz vermiyormusunuz sitedeki kampanya ayrıntılarında öyle yazıyordu galiba dedim. öyle bişey yok. ücretsiz hat vermiyoruz. hatta bu telefonun yanında bir tane de hat almak zorundasınız. yani cihaz ve hat 35 ytl. hattı almak istemiyorsanız telefonuda veremeyiz dediler. burdaki vodafonun elemanı kim dedim. .......hanım dediler. ona bi sorabilirmiyiz hat ve telefon 35 ytl mi dedim. o da evet 35 ytl dedi.
tamam dedim 35 ytl verdim. cihaz ve hattı aldım. lakin kafama takıldı.forumdan bi arkadaşla telefonda görüştüm. hocam senden 6 ytl fazladan almışlar dedi.
hemen 4440542 müşteri hizmetlerini aradım. durumu anlattım. temsilcide benden haksız yere fazladan 6 ytl alındığını söyledi. şikayet formu oluşturalım size geri dönüş yapılacak dedi. ertesi gün shoptaki ......hanım aradı. sizden yaNLIŞLIKLA 6 YTL fazladan para almışız. gelip onu geri alın dediler. gittim 6 ytl paramı geri aldım.
yalnız vardığımda .......hanımın bakışları beni öldürmeyi istekli olduğunu apaçık belli ediyordu. ben hayatımda bana bu kadar sinirli bakan bir bayan görmedim.
tüm operatörlerin hattını iptal etmek isteyen kişiye yaptığı uygulamalar. ama burada dikkatimi çeken vodafone'un cep shopla irtibata geçip 25 ykr'un hesabını sorması hoşuma gitti.
o da bişey mi geçenlerde kullanmadığım avea hattımı iptal ettirdim. hat iptal belgesi aldım. bi shopun önünden geçerken vodafone225 telefon 29 ytl yazısını gördüm. sordum önceki hattını iptal ettirmen gerekiyor dediler. e zaten onu da yaptım biraz önce bu telefonu almak istiyorum dedim. 29 ytl ye telefonu aldım. e ben buna ne takacağım yanında ön ödemeli hatı ücretsiz vermiyormusunuz sitedeki kampanya ayrıntılarında öyle yazıyordu galiba dedim. öyle bişey yok. ücretsiz hat vermiyoruz. hatta bu telefonun yanında bir tane de hat almak zorundasınız. yani cihaz ve hat 35 ytl. hattı almak istemiyorsanız telefonuda veremeyiz dediler. burdaki vodafonun elemanı kim dedim. .......hanım dediler. ona bi sorabilirmiyiz hat ve telefon 35 ytl mi dedim. o da evet 35 ytl dedi.
tamam dedim 35 ytl verdim. cihaz ve hattı aldım. lakin kafama takıldı.forumdan bi arkadaşla telefonda görüştüm. hocam senden 6 ytl fazladan almışlar dedi.
hemen 4440542 müşteri hizmetlerini aradım. durumu anlattım. temsilcide benden haksız yere fazladan 6 ytl alındığını söyledi. şikayet formu oluşturalım size geri dönüş yapılacak dedi. ertesi gün shoptaki ......hanım aradı. sizden yaNLIŞLIKLA 6 YTL fazladan para almışız. gelip onu geri alın dediler. gittim 6 ytl paramı geri aldım.
yalnız vardığımda .......hanımın bakışları beni öldürmeyi istekli olduğunu apaçık belli ediyordu. ben hayatımda bana bu kadar sinirli bakan bir bayan görmedim.
aslında vodafone un shoplar konusunda bir yeniden yapılanmaya gitmeleri lazım. bu tür olaylar ve daha fazlası pek çok kişinin başına gelmekte... müşteri her yönden memnun edilmelidir, müşterinin ilk kazanıldığı yerler ise abone merkezleri olduğunu göre bu konuya çok dikkat edilmeli...