Arkadaşlar işlemciye 1.36v verdim ve sıcaklıklar boşta 40-45 derece iken orthos ile yüklenince 80 derece oldu aceba macunu mu düzgün süremedim. 80 derece cidden çok yüksek bi deger degil mi bu işlemci için. Bu arada oda sıcaklığı 30-31 derece arası
80 derece yüksek hemde çok yüksek E8400 için muhtemelen macunu çok kalın sürdün soğutucunun klipslerinide kontrol et çok çabuk atıyo tam oturmuyo olabilir bende vendetta kullanmıştım bi ara
Tamam sorunu hallettim macunu az sürmüşüm cimriligim tutmuş işte neyse şimdi boşta 32C yükte 53C oluyo en fazla bundan daha fazlada soğuyacağını tahmin etmiyorum
Tamam sorunu hallettim macunu az sürmüşüm cimriligim tutmuş işte neyse şimdi boşta 32C yükte 53C oluyo en fazla bundan daha fazlada soğuyacağını tahmin etmiyorum
bence macunu az sürdüğünden değil soğutucunun klipslerini düzgün takamadığından öyle yüksekdi sıcaklıklar zira termal macunu ince sürmek daha iyi ısı transferi sağlar macunun tek görevi cpu ile soğutucu taban arasındaki prüzleri doldurmak temas yüzeyini arttırmak
bence macunu az sürdüğünden değil soğutucunun klipslerini düzgün takamadığından öyle yüksekdi sıcaklıklar zira termal macunu ince sürmek daha iyi ısı transferi sağlar macunun tek görevi cpu ile soğutucu taban arasındaki prüzleri doldurmak temas yüzeyini arttırmak
Yaw yanlış anlama ama ilk defa işlemci takmıyorum macunu az sürdüğümden oldu . Vendettanın sogutucusunun bakır boruları ile aliminyumu arasına dolmuş macun ondan kaynaklanıyordu. Biraz macun sürdüm düzeldi