bu akşam bir arkadaş toplantısında Çin'den gelen bir arkadaş telefonla konuşurken markası dikkatimi çekti. HTC markalı telefonla konuşan arkadaşın konuşması bitince; " Abi birde bunun Diamond" modeli çıkmuş. deli bir alet. herkes onu konuşuyor." dedim. Gülerek HTC markalı telefounun Diamond modeli olduğunu gösterince dumur oldum. Ancak bu kadar şaşıra bilirdim. merakla beklediğim telefonu böyle birkaç santim uzağımda görünce hemen yakından inceleme fırsatı buldum;
Telefonun altı modeline ismini veren elmas gibi kesilmiş. çok şık bir kesimi var. öyleki kalemi bile dip taraftaki kesime uygun şekilde şekillendirilmiş. Ekranı IPhone'den daha küçük gibime geldi. Video yada fotoğraflara bakarken telefonun yönünü değiştirirseniz bunu algılıyor ve görüntüyü ona göre ekrana yayıyor.
maalesef Wi-Fi anteni çok yetersiz. yani çekişi bana pek iyi gelmedi. Pil süresi 1 gün gidiyor. ama yeni firmwire ile 1,5 güne çıktığını söyledi arkadaş. GPS sistemi var beraberinde gelen GPS programında Türkiye yoktı. (Ama TR de satılmaya başlarsa koyarlar içine Türkiye haritası heralde)
ve çok kötü olan bir durum şu, hafızası 4 gb ve arttırılamıyor. Windows Mobile işletim sistemi kullanıyor cihaz. USB kablosu yanı zamanda şarz kablosu görevi görüyor.
fotoğraflara bakmak, rehberde gezinmek cidden çok zevkli. muhteşem bir 3 boyutlu menüsü var. resim üzerinde parmağınızı sağa doğru daire çizerek resim büyürken resmi küçültmek için büyütmek için yaptığınız hareketi sola doğru yapıyorsunuz.
müzik playerini beğenmediğim bir çaları var ve dışarı verdiği ses az gibime geldi. Radyosu var ayrıca. radyo antensiz çalışmıyor.
yeni çıkacak modeli varmış. HTC diamand pro olacakmış ismi. galiba bu önemli eksiklik hafıza problemine çare bulurlar...
http://www.wideworldempire.com AMD 6000 / 2 gb DDR 2 800 Mhz Kit / 3870 512 mb Asus VGA / Creative ZS2 Platinium Pro / 21" BenQ LCD ---- PS3 80 gb ntsc-j / PSN : haQQo 32" HD tv digital 5.1 sound system