Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
TAŞINABİLİR HDD TAVSİYESİ LÜTFEN?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> TAŞINABİLİR HDD TAVSİYESİ LÜTFEN? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zigmo

5 Temmuz 2008; 1:48:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

MERHABA ARKADAŞLAR

SİZİN BİLGİLERİNİZE GÜVENEREK KONUYU SİZE AÇIYORUM.ARŞİVİMİ KAYBETTİGİMDEN ÖTÜRÜ BİR TAŞINABİLİR HDD ALMAYA KARAR VERDİM.
ORTALAMA 500 GB HDD NİN İŞİMİ GÖRECEGİNİ HESAPLADIM VE BİR ANALİZ YAPMAYA KARAR VERDİM.SİZCE RAHATLIKLA KULLANABİLECEGİM SORUN YAŞAMAYACAGIM.BİR HDD ÖNERİRMİSİNİZ?

www.hepsiburada.com adresinde bazı markalar mevcut yorumlarınıda okudum ama çok kafa karıştırıcı şeyler yazmışlar karar veremedim.

1.CODEGEN 500GB 32MB USB 2,0 FIRE-WIRE 3,5” TAŞINABİLİR DİSK 170,97 YTL

Teknik Özellikler
Alüminyum Dış Gövde
Özel soğutma sayesinde daha yüksek performans
PC ve Mac Uyumlu
Usb 1,1 ve Usb 2,0
Usb ve IEE 1394 Fire-Wire Girişi
Harici Elektrik Adaptörü
180 x 110 x 33 mm

Paker İçeriği
Taşınabilir Disk
Harici Elektrik Adaptörü
Usb 2,0 Kablo
IEE 1394 Fire-Wire Kablo
Kurulum Cd’si

2.WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB 2.0 500GB 3.5" TAŞINABİLİR DİSK WDH1U5000E 185,15 YTL

My Book2 Essential
USB 2.0
500 GB
7200 RPM
16 MB Cache

3. SEAGATE 500GB 8MB 7200RPM 3.5 FREEAGENT DESKTOP USB2.0 EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK ST305004FDD1E1-RK 191,42 YTL

Arabirim USB 2.0 bağlantı
Kapasite 500 GB
Dönüş Hızı 7200 RPM
Ön Bellek 8 MB
Firewire Hayır

4.PHILIPS SPE3051CC 500GB 3.5" USB2.0 TAŞINABİLİR DİSK 195,86 YTL

Kolay depolama artırma

Saklamak, paylaşmak ve korumak için tasarlanmıştır

Anında ek kapasite elde etmek için bu sabit diski bilgisayarınıza takın. Şık ve dayanıklı disk, değerli verilerinizi saklayabileceğiniz ve güvene alabileceğiniz ekstra kapasite sağlar. Yüksek aktarım hızının ve tak ve çalıştır kolaylığının keyfini çıkarın.

Kullanıma hazır
Kullanım kolaylığı için tak ve çalıştır özelliği

Süper hızlı dosya aktarımı
Prolific çip ile yüksek hızlı USB 2.0 bağlantısı

Sağlam ve dayanıklı
Yüksek kaliteli, kalın alüminyum muhafaza

Teknik Özellikler

Depolama Medyası
Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB
HDD Tipi: 3,5" HDD
Rotasyon hızı: 7200 rpm
Aktarım hızı: 480 Mb/s
Erişim süresi (tipik): 8,5 ms
Önbellek: 8 MB

Bağlanabilirlik
Arayüz: Yüksek Hızlı USB2.0

Aksesuarlar
USB kablosu
Kullanım Kılavuzu
AC Adaptörü

System Gereksinimleri
PC OS: Windows 2000, Windows XP
USB: Boş USB bağlantı noktası

Ambalaj Verileri
Miktar: 1
EAN/UPC/GTIN: 87 12581 33491 8
Yükseklik: 183 mm
Genişlik: 136 mm
Uzunluk: 183 mm
Brüt ağırlık: 1,8 kg
Dara ağırlığı: 0,8 kg
Net ağırlık: 1 kg

Dış Karton
Miktar: 4
EAN/UPC/GTIN: 87 12581 33499 4
Yükseklik: 286 mm
Uzunluk: 392 mm
Genişlik: 294 mm
Brüt ağırlık: 8,2 kg
Net ağırlık: 7,2 kg
Dara ağırlığı: 1 kg

Ürün özellikleri

Plug and play (Tak ve Çalıştır)
Tak ve çalıştır özelliği, zaman alan kurulumlara gerek olmadan parçaların kolay şekilde kurulmasını sağlar.

Yüksek Hızlı USB 2.0
Sabit Disk üzerindeki USB 2.0 ve Prolific çip sayesinde son derece hızlı dosya aktarımı sağlanmaktadır.

Kalın alüminyum muhafaza
Yüksek kaliteli alüminyum muhafaza, sabit diski aşınmaya ve bozulmaya karşı koruyarak verilerinizi korur ve uzun bir kullanım ömrü sağlar. Muhafaza aynı zamanda sürücüde ses yalıtımı sağlayarak sessiz bir çalışmayı mümkün kılar.
VISTA UYUMU VAR

ARAŞTIRMALARIM ARASINDA WD VE SEAGATE ARASINDA İYİ YORUMLAR ALDIM FAKAT BİR UZMAN ARKADAŞIMIN HİÇ BİR FORUMDA RASTLAMADIGIM PHİLİPS İ ÖNERMESİ BENİ ŞAŞIRTTI.BİLDİGİNİZ ÜZERE HDDLER CACHE HIZI ÖNEMLİ.SİZDEN RİCAM BANA EN CAZİP VE KULLANIM ACISINDAN SESSİZ SAKİN VE PERFORMANS SAGLAYACAK HDD Yİ ÖNERMENİZ.MÜMKÜNSE LİNK VEREREK TAVSİYELERDE BULUMANIZ.LÜTFEN İYİDE OLSA KÖTÜDE OLSA BİR CEVAP YAZIN...

by_zigmo
hunter87

5 Temmuz 2008; 2:48:38 

artık bu tarz cihazlarda usb 2,0 yetersiz kalıyor. yani eğer usb den bağlayacaksan senin için performans değişmeyecek diyebiliriz genel olarak. ama firewire ve esata dan bağlarsan o zaman daha iyi sonuçlar alabilirsin. benim tavsiyem ucuz ve daha çok bağlantı seçeneği sunan modeli alman olur zira codegen disk değil kutu üretiyor sonuçta ve 32mb cache olduğuna göre büyük ihtimalle seagate disk kullanıyor. kasa önemliyse bende seagate değil, wd ler çok da iyi değiller "bence".

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
zigmo

5 Temmuz 2008; 10:17:18 

bilmiyorum üstad kararsız kaldım ne yapacagımı bilmiyorum.arkadaşın biri philipsi tavsiye etti acaba onu performansı nasıl?

MAXTOR ONE TOUCH4 PLUS 500GB 16MB 7200RPM 3.5 USB 2.0 & FireWire EXTERNAL TAŞINABİLİR DISK STM305004OTD3E5

BİRDE BU VAR BU NASIL ACABA?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 5 Temmuz 2008; 10:55:09 >

by_zigmo
TuVNeRa

5 Temmuz 2008; 11:06:55 

MediaMarkt' in belirttiğine göre bu harddiskte 2 adet 1.5TB varmış.

http://www.maxtorsolutions.com/en/catalog/OTIII_Turbo/

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
hunter87

5 Temmuz 2008; 12:55:18 

maxtorla seagate artık birebir aynı diskler. değişen bir şey yok, sadece isimlendirmede bir yerde M koyuyorlar maxtor olduğu belli olsun diye philips e kötü diyemem, zira dediğim gibi önemli olan kısım kasanın sağlamlığı ve içindeki disk bilindiği gibi. tavsiyem seagate olur. 3,5" diskler kullanmadım, 2,5" kullandım fakat onlarda hep usb olduklarından performans bakımından pek fark gördüm diyemem. philips in metal kasalı lan 2,5" modeli bana daha sağlammış gibi geldi diğer plastiklerin yanında. seagate de diğer plastikler arasında daha iyi duruyordu. pclabs ta wd ve seagate karşılaştırması yapılmıştı, bir araştır istersen.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2008; 13:34:08 

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

onun gibi bir high hdd de nasıl 16mb cache olur anlıyamıyorum.

Intel Core2 Duo E6600 @ 3.24 Ghz[ısı] = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 red moon = Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Samsung Syncmaster 732N plus = Lg GSA-H44N = Microsoft Lazer Desktop 6000 = Creative Inspire M5300 = Hp Photosmart 3310 = Microsoft Lifecam VX-6000 = Airties AP-301 = Kaspersky Internet Security 2009 = 3D Mark Vantage score & Vista score

Toshiba Satelitte A200-1VL|Logitech V450|Toshiba S8|Sony DSC-W17|Samsung DVD-P365 DivX|Philips SPE2005CC 120GB|Sony Ericsson K550i [HPM-70]
TuVNeRa

5 Temmuz 2008; 14:25:28 

Emin olabilsem içinde 2 adet 1.5TB lık disk olduğuna hemen alacağım ama internette böyle bir ibare göremedim.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
hunter87

5 Temmuz 2008; 16:09:40 

quote:

Orjinalden alıntı: jnrgndz_798

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

onun gibi bir high hdd de nasıl 16mb cache olur anlıyamıyorum.

500gb hdd ler ilk başlarda 16mb cache olarak çıktılar, eski serilerin devamı olarak düşün, 250gb 8mb cache hdd lerden 2 tane koydun mu tamamdır :D

zigmo

5 Temmuz 2008; 16:18:04 

hala kesin bir cevap alamadım.

1.PHILIPS
2.WD
3.SEAGATE
4.CODEGEN
5.MAXTOR

sıralamasında 100 üzerinden puanlama yaparmısın?

by_zigmo
hunter87

5 Temmuz 2008; 23:27:26 

yine olmayacak ama; sen bana direk linkleri verip hangisi dersen sana yardımcı olurum ama direk bu şekilde tercih yapmak çok zor açıkçası. seagate ile maxtor zaten birebir aynılar onları birleştirdikten sonra benim tercihim philips-seagate ikilisinden biri olurdu öncelikle. bildiğim kadarıyla philipsler samsung hdd kullanıyorlar genelde. bu yüzden onu tercih edebilirdim ama wd almazdım. daha çok kafan karışmış olabilir; ama en kesin cevabı direk ürün sorduğunda verebilirim.

zigmo