SİZİN BİLGİLERİNİZE GÜVENEREK KONUYU SİZE AÇIYORUM.ARŞİVİMİ KAYBETTİGİMDEN ÖTÜRÜ BİR TAŞINABİLİR HDD ALMAYA KARAR VERDİM. ORTALAMA 500 GB HDD NİN İŞİMİ GÖRECEGİNİ HESAPLADIM VE BİR ANALİZ YAPMAYA KARAR VERDİM.SİZCE RAHATLIKLA KULLANABİLECEGİM SORUN YAŞAMAYACAGIM.BİR HDD ÖNERİRMİSİNİZ?
www.hepsiburada.com adresinde bazı markalar mevcut yorumlarınıda okudum ama çok kafa karıştırıcı şeyler yazmışlar karar veremedim.
Teknik Özellikler Alüminyum Dış Gövde Özel soğutma sayesinde daha yüksek performans PC ve Mac Uyumlu Usb 1,1 ve Usb 2,0 Usb ve IEE 1394 Fire-Wire Girişi Harici Elektrik Adaptörü 180 x 110 x 33 mm
Paker İçeriği Taşınabilir Disk Harici Elektrik Adaptörü Usb 2,0 Kablo IEE 1394 Fire-Wire Kablo Kurulum Cd’si
2.WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB 2.0 500GB 3.5" TAŞINABİLİR DİSK WDH1U5000E 185,15 YTL
My Book2 Essential USB 2.0 500 GB 7200 RPM 16 MB Cache
Saklamak, paylaşmak ve korumak için tasarlanmıştır
Anında ek kapasite elde etmek için bu sabit diski bilgisayarınıza takın. Şık ve dayanıklı disk, değerli verilerinizi saklayabileceğiniz ve güvene alabileceğiniz ekstra kapasite sağlar. Yüksek aktarım hızının ve tak ve çalıştır kolaylığının keyfini çıkarın.
Kullanıma hazır Kullanım kolaylığı için tak ve çalıştır özelliği
Süper hızlı dosya aktarımı Prolific çip ile yüksek hızlı USB 2.0 bağlantısı
Sağlam ve dayanıklı Yüksek kaliteli, kalın alüminyum muhafaza
Teknik Özellikler
Depolama Medyası Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB HDD Tipi: 3,5" HDD Rotasyon hızı: 7200 rpm Aktarım hızı: 480 Mb/s Erişim süresi (tipik): 8,5 ms Önbellek: 8 MB
Bağlanabilirlik Arayüz: Yüksek Hızlı USB2.0
Aksesuarlar USB kablosu Kullanım Kılavuzu AC Adaptörü
System Gereksinimleri PC OS: Windows 2000, Windows XP USB: Boş USB bağlantı noktası
Ambalaj Verileri Miktar: 1 EAN/UPC/GTIN: 87 12581 33491 8 Yükseklik: 183 mm Genişlik: 136 mm Uzunluk: 183 mm Brüt ağırlık: 1,8 kg Dara ağırlığı: 0,8 kg Net ağırlık: 1 kg
Dış Karton Miktar: 4 EAN/UPC/GTIN: 87 12581 33499 4 Yükseklik: 286 mm Uzunluk: 392 mm Genişlik: 294 mm Brüt ağırlık: 8,2 kg Net ağırlık: 7,2 kg Dara ağırlığı: 1 kg
Ürün özellikleri
Plug and play (Tak ve Çalıştır) Tak ve çalıştır özelliği, zaman alan kurulumlara gerek olmadan parçaların kolay şekilde kurulmasını sağlar.
Yüksek Hızlı USB 2.0 Sabit Disk üzerindeki USB 2.0 ve Prolific çip sayesinde son derece hızlı dosya aktarımı sağlanmaktadır.
Kalın alüminyum muhafaza Yüksek kaliteli alüminyum muhafaza, sabit diski aşınmaya ve bozulmaya karşı koruyarak verilerinizi korur ve uzun bir kullanım ömrü sağlar. Muhafaza aynı zamanda sürücüde ses yalıtımı sağlayarak sessiz bir çalışmayı mümkün kılar. VISTA UYUMU VAR
ARAŞTIRMALARIM ARASINDA WD VE SEAGATE ARASINDA İYİ YORUMLAR ALDIM FAKAT BİR UZMAN ARKADAŞIMIN HİÇ BİR FORUMDA RASTLAMADIGIM PHİLİPS İ ÖNERMESİ BENİ ŞAŞIRTTI.BİLDİGİNİZ ÜZERE HDDLER CACHE HIZI ÖNEMLİ.SİZDEN RİCAM BANA EN CAZİP VE KULLANIM ACISINDAN SESSİZ SAKİN VE PERFORMANS SAGLAYACAK HDD Yİ ÖNERMENİZ.MÜMKÜNSE LİNK VEREREK TAVSİYELERDE BULUMANIZ.LÜTFEN İYİDE OLSA KÖTÜDE OLSA BİR CEVAP YAZIN...
artık bu tarz cihazlarda usb 2,0 yetersiz kalıyor. yani eğer usb den bağlayacaksan senin için performans değişmeyecek diyebiliriz genel olarak. ama firewire ve esata dan bağlarsan o zaman daha iyi sonuçlar alabilirsin. benim tavsiyem ucuz ve daha çok bağlantı seçeneği sunan modeli alman olur zira codegen disk değil kutu üretiyor sonuçta ve 32mb cache olduğuna göre büyük ihtimalle seagate disk kullanıyor. kasa önemliyse bende seagate değil, wd ler çok da iyi değiller "bence".
maxtorla seagate artık birebir aynı diskler. değişen bir şey yok, sadece isimlendirmede bir yerde M koyuyorlar maxtor olduğu belli olsun diye philips e kötü diyemem, zira dediğim gibi önemli olan kısım kasanın sağlamlığı ve içindeki disk bilindiği gibi. tavsiyem seagate olur. 3,5" diskler kullanmadım, 2,5" kullandım fakat onlarda hep usb olduklarından performans bakımından pek fark gördüm diyemem. philips in metal kasalı lan 2,5" modeli bana daha sağlammış gibi geldi diğer plastiklerin yanında. seagate de diğer plastikler arasında daha iyi duruyordu. pclabs ta wd ve seagate karşılaştırması yapılmıştı, bir araştır istersen.
yine olmayacak ama; sen bana direk linkleri verip hangisi dersen sana yardımcı olurum ama direk bu şekilde tercih yapmak çok zor açıkçası. seagate ile maxtor zaten birebir aynılar onları birleştirdikten sonra benim tercihim philips-seagate ikilisinden biri olurdu öncelikle. bildiğim kadarıyla philipsler samsung hdd kullanıyorlar genelde. bu yüzden onu tercih edebilirdim ama wd almazdım. daha çok kafan karışmış olabilir; ama en kesin cevabı direk ürün sorduğunda verebilirim.