Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Mp3 Bilgileri Problemi (Gibi Birşey)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mp3 Player/ Video Player >> Creative >> Mp3 Bilgileri Problemi (Gibi Birşey) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Burocks

5 Temmuz 2008; 1:34:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar selamlar,

Çok saçma ve basit bir soru soracağım, kusuruma bakmayın ama ben çözemedim bir türlü.

Ben de yeni Creative Zen aldım. Bilgisayardaki mp3'leri içine attım ama tabii albüm - şarkıcı adları - album artwork'ler falan karman çorman. Bende ilk netten fixtunes diye bir program indirdim ve teker teker isimleri falan düzelttim. Ancak hala windows explorer'da mesela bir şarkının albüm adı www.bilmemnemuzik.com diye gozukuyor, yani bazıları düzeldi bazıları olmadı. Tabii Zen'e atinca da öyle gözüküyor doğal olarak, bende gıcık oluyorum.

Bende yeni itunes indirdim, onda düzelttim, album kapaklarını falan ekledim teker teker (amma uğraştım ya ), ama bazı şarkılarda sorun çözülmedi. Bazı şarkıların album adı veya şarkıcı adı windows explorer'da ve doğal olarak zen'de düzeltilmemiş, eski hali gözüküyor.

Bu iş en kolay nasıl yapılır? Siz bir program kullanıyorsanız hangisi? Acaba benim mi kafam çalışmıyor da beceremedim?

Canon Powershot G9
Creative Zen
Satılık 1997 Model Fiat Tipo 1.4S
snowor

5 Temmuz 2008; 2:09:29 

Bazı dosyalar salt okunur oluyor o zaman düzelmiyorlar. Birde Id3v1 Id3v2 muhabbetti var ona da dikkat et hocam. Ben winampta autotag özelliğini yeni gördüm hangi sürümden sonra geldi bilmiyorum ama 5.51'den sonra sorunsuz çalışıyormuş forumlarda yazdığına göre. Orda şu ana kadar hangi albümümü arattıysam buldu ve en ince ayrıntısına kadar bilgilerini düzenledi. Denemenizi tavsiye ederim

BasariliGencler.com

Başarılı Gençler'in Adresi
Burocks

5 Temmuz 2008; 12:53:12 

Teşekkür ederim, bir de Winamp ile deneyelim o zaman.

Canon Powershot G9
Creative Zen
snowor

5 Temmuz 2008; 15:29:30 

Durumu haberdar et hocam

BasariliGencler.com

imdat çekici

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Temmuz 2008; 15:34:16 

TAG&RENAME isimli programı dene!

anchoret90
Burocks

5 Temmuz 2008; 19:21:36 

Mp3tag diye bir program indirdim, bence süper, bütün sorunları hallettim valla, ama uzun zaman aldı tek tek şarkıları düzeltmek.

Canon Powershot G9
Creative Zen
snowor

5 Temmuz 2008; 19:43:48 

O yüzden autotag önermiştim

BasariliGencler.com

axiaziz

5 Temmuz 2008; 21:35:07 

Ya şu tag olayını şöyle otomatik olarak internetten yapıp, buldukça sadece onay isteyecek, bir program yok mu?

Winamp arkadaşımız artık başarılı bir doğruluk oranıyla auto-tag yapıyor ama, şarkıyı listede aç, sağ tuş yap, auto-tag de, bekle, onayla...
bu şekilde tüm arşivi yapmak neredeyse imkansız.

Her aptalın, kendinden daha aptal bir hayranı vardır...
Burocks

6 Temmuz 2008; 1:08:16 

quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

Ya şu tag olayını şöyle otomatik olarak internetten yapıp, buldukça sadece onay isteyecek, bir program yok mu?

Winamp arkadaşımız artık başarılı bir doğruluk oranıyla auto-tag yapıyor ama, şarkıyı listede aç, sağ tuş yap, auto-tag de, bekle, onayla...

İlk mesajda söylediğim Fixtunes isimli program bütün şarkıların bilgilerini otomatik olarak netten bulup düzenliyor ama maalesef Türkçe şarkılarda başarısız. Yani yabancı şarkılar için albumu, şarkı numarasını, cover artı falan yüksek doğrulukla otomatik olarak buluyor. (teker teker her şarkı içinde yapmana gerek yok, hepsini tek tuşla birlikte yapıyor) (Bu arada dosya adlarınıda otomatik düzeltiyor)

Ben fixtunes ile bütün yabancı mp3 arşivimi düzenledim. (yanlış bulduğu şeylerde oldu tabii arada) Ama nedense fixtunes da düzgün gözükmesine rağmen, windows explorer da bakınca veya mp3 player'a atınca bazı şarkıların tag bilgilerinin eskisi gibi kalmış olduğunu farkettim. Ve bu sorunu ne fixtunes ile, ne de itunes ile çözemedim. Neyse sonunda mp3tag ile bu sorunlu şarkıları da hallettim de rahatladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burocks -- 6 Temmuz 2008; 1:08:43 >

Canon Powershot G9
Creative Zen
b2tuh2n

6 Temmuz 2008; 11:35:52 

Winamp'ı kullanıyorum. Bir albüm indirdiğimde albümü dinlerken o arada tüm isimleri kendime göre düzenliyorum böylece yığın olmadan düzelmiş oluyor. Bilgisayardaki toplam şarkı sayısı aşağı yukarı 2500 tane civarında ama indirdiğim an isimlerini düzelttiğim için otomatiğe bağlamaya gerek yok .

Kharia

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 17:21:43 

quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

Konuyu hortlatıyorum gibi olacak ama belki ihtiyacı olanlar vardır diye yazayım dedim.

Winamp'ta bir albümdeki tüm şarkıları toplu halde kolayca auto tag edebilirsiniz. Nasıl derseniz şöyle. Albümdeki tüm şarkıları winampa atın. Hepsini CTRL-A tuş kombinasyonuyla seçin ve sonra sağ tıklayıp Send To >> Auto Tag deyin. Winamp dosya bilgilerinizi sıra sıra netten indirip dosyaları kendisi tag edecektir.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mp3 Player/ Video Player >> Creative >> Mp3 Bilgileri Problemi (Gibi Birşey) Sayfa: [1]
Buraya git: