Merhaba arkadaşlar. 3 tane harddiskim var, birinde (C:) Windows XP Pro, birinde (D:) Windows Vista Ultimate kurulu, diğeri ise yedek disk(E:). Bugün Windows XP (C:) kurulu olan sisteme format atmam gerekti. Attım, XP sorunsuz çalıştı fakat sistemi yeniden başlattığımda gördüm ki, daha önceleri sistem yüklenmeden önce karşıma çıkan işletim sistemi seçenekleri, artık çıkmıyor! Direk olarak Windows XP yi açıyor. Windows Vista yok oldu sanki.
Sanırım boot.ini dosyası modifiye edildi Win XP tarafından. Nasıl düzelteceğim? Lütfen acil yardım.
Denemediyseniz eğer diye yazıyorum, Olur ya insanın bazen aklına gelmiyor basit bir şey bile; Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma-ayarlar-işletim sistemlerini gösterme süresi.
[İntel E7200 2.53 ghz @ 2.99 ghz (315 X 9,5)] [Gigabyte GAP35 DS3L (rev 2.0) f8 bıos] [Kingston 2x1gb 788 Mhz (315 X 2,5) 4-4-4-12] [MSI 9600GT OC red moon 700-1750-1900] [160 GB HDD] [18X LG DVD RW] [1.44" floppy] [Samsung 17" 794MB] [FSP 400W psu] [Creative SBS245 1+1] [XP SP2] [Vista Ultimate 32 bit SP1]
Denemediyseniz eğer diye yazıyorum, Olur ya insanın bazen aklına gelmiyor basit bir şey bile; Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma-ayarlar-işletim sistemlerini gösterme süresi.
Haklısınız bazen basit şeyler aklımıza gelmiyor.
Ama benim pc de seçeneklerde Windows Vista gözükmüyordu. EastBCD ile boot.ini ye Vista 'yı ekledim, süreyi de ayarladım.