Yeni aldığım dfi x48 anakartta 750 wattlık pc power&cooling psudan çıkan 24 pinli ve 8 pinli güç kablolarını takıyorum sistem açılmıyor. Psu yu değiştirip 350 watt cooler master kasadan çıkma psuyu takıyorum yalnız bu psu daki 24 pinlik kabloyu ve 4 pinliği takıyorum bu sefer sistem hemen açılıyor. Sorun 750 wattlık psu da mı diye başka anakartta denedim diğer anakartımda 750 w lık psu sorunsuz çalıştı. Bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba 750w psu da dfi x48 e takılı sistem açılmıyor yardım edin lütfennnn???
DFI LANPARTY LT X48 - Q6600@3.6 GHZ (400*9) ALPHACOOL COOL ANSWER SU SOĞUTMA - ATI HD4850 AKASA VORTEXX VGA COOLER - PC POWER&COOLER SILENCER QUAD 750W - 2*SEAGATE 250GB HDD RAID0 - 2*1 OCZ REAPER HPC BLACK PCB + 2*1 800 MHZ MUSHKIN HIGH PERFORMANCE RAM - TOSHIBA 32C3500P - THERMALTAKE ARMOR+ - NANOXIA 12 MM FAN - XBOX360 PREMIUM
Büyük ihtimalle anakartınla psu uyumsuzluk yapıyordur.İkisinden birini değiştirmen gerekebilir.Saçma bişey ama benim de başıma geldi böyle bir uyumsuzluk
Büyük ihtimalle anakartınla psu uyumsuzluk yapıyordur.İkisinden birini değiştirmen gerekebilir.Saçma bişey ama benim de başıma geldi böyle bir uyumsuzluk
psu mb uyumsuzluğu cok dusuk bir ihtimal ancak sana önerim güç kaynağını başka bir anakartta denemen olacaktır.
Birebir yaşadım kaç kere sen neden bahsediyorsun.NF4 döneminde dfi lerde de vardı mesela baya.Eski revizyonunla çalışmayan psu daha yeni revizyon olursa aynı psu ile çalışıyordu.Zaten arkadaş ayrı ayrı iki parça da çalışıyor diyor bu durumda niye ikisi bereber çalışmıyor o zaman onu bi açıkla o zaman.
güç kaynağını başka bir mb de (abit ab9 quad gt) denedim sorunsuz çalışıyo, dfi a takıyorum çalımıyo...:(
DFı ye 4+4 pin CPU 24pin lik anakart güç bağlantılarını taktığında, Psu daki on oFF veya 1-0 açık kapalı konumunu açıkken, psu yu çalıştırmadan yani kasadaki Power tuşuna basmadan, anakartın üstündeki Led ler yanıyormu? yani anakarta güç geliyormu?
burada madem sistemi çalıştırabildin bişye sorayım, bu pc power&cooling'in psu'ları oldukça kaliteli ancak merak ettiğim 8cmlik fanı ses yapıyor mu, bir inceleme yapabilir misin?
valla ses yapma kavramı göreceli bir kavram, bana göre sessiz başka birine göre sesli olabilir. sesi kulağınızı fanın yanına getiriseniz duyuyorsunuz...Ancak çoook sessiz sayılmaz mesela benim eski high power 500 w 12 mm fanıyla daha sessizdi sanki..Şu an sistemden duyulan tek ses su soğutma sisteminin pompasının sesi...
DFI LANPARTY LT X48 - Q6600@3.6 GHZ (400*9) ALPHACOOL COOL ANSWER SU SOĞUTMA - ATI HD4850 AKASA VORTEXX VGA COOLER - PC POWER&COOLER SILENCER QUAD 750W - 2*SEAGATE 250GB HDD RAID0 - 2*1 OCZ REAPER HPC BLACK PCB + 2*1 800 MHZ MUSHKIN HIGH PERFORMANCE RAM - TOSHIBA 32C3500P - THERMALTAKE ARMOR+ - NANOXIA 12 MM FAN - XBOX360 PREMIUM