Arkadaslar ben bnm EN8600gt bildiginiz gibi fabrika cıkısı olarak: 540mhz çekirdek hızı 1400mhz(700mhz GDDR3) Değerleri ile geliyor. Ben bunu vmod yapmadan STABİL olarak 700mhz çekirdek 1800mhz(900mhz GDDR) değerlerine çektim. Ama yeterli degil Aldıgım her oyunu full ayar acmak en azından 30fps almayı istiyorum. Elder Scrolls 4 Oblivion: 25-68 fps (Herşey Full 1280x1024) Race Driver Grid: 30-50 fps(Her Şey Full 1280x1024) CrySis:18-32 fps(Herşey full1024x768) Unreal Tournament 30-55 fps (herşey full 1280x1024) Şimdilik bu kadarını yapabildim. Bu demekki dahada ileri gidebilirim ama: 1-Vmod yapmadan en fazla ne kadar daha ilerleyebilirim? 2-Bi tane fanım var 12cm mi mm mi ne onu kartın karşısına taksam fark olurmu? 3-İşlemci ve ram i de buna paralel olarak oc etmem gerekir mi? EN8600gt Silent oc tecrübesi olanlardan cvplarını bekliorum NOT:Ekran kartı yük altında 53-55 derece,windowsta 38-43 derece Diğer bileşenler: Intel C2D E7200 2.53ghz ASUS P5KL-VM Anakart 2gb Kingston 2G-UDIMM böyle bi şey yazıo
oc ile olacak iş değil her kartın sınırı ve sınıfı var hocam
Dostum dikkat edersen DENEYEN VARSA GELSİN demişim yani deneyen kişiden max. degerleri alıcam
quote:
Orjinalden alıntı: yusuforhan
hocam benim sana bir sorum olacak bu silent yazan ekran kartları sanırım fansız olıyor seninkide öyle değilmi ?
fansız'sa bu ısınmalar zarar vermiyormu ?
birde ekran kartına ne ile o/c yaptığınızı öğrenebilirmiyim cok acemiyim bu konuda. Teskkürler.
Ewt kardesim fansız oluyor Isı windows altında diger kartlara göre 7 derece daha soguk yani kutusunda öyle yazıor:D Ama yük altında zorlanıyor kart O yüzden plastik te olsa bi fan takmakta yarar var hele hele içinde oldugumuz şu yaz günlerinde
Nası oc yaptıgıma gelince: Nvidia kartlar için ntune,ati kartlar için ati tool hepsi için rivatuner Bu programlarile kartın çekirdek ve bellek hızlarını AŞIRIYA KAÇMAMAK ŞARTI İLE yükseltiyorsun. Ama tavsiyen bilmiyorsan deneme Ben bu yuzden 2 tane 7900gs 1 tane de 8500gt yaktım Önce forumumuzdaki ilgili başlıkları oku gerkli bilgileri al sonra yavaş yavaş denemey başla mesela 100 den 110 a yada 105 e gibi
1-Vmod yapmadan en fazla ne kadar daha ilerleyebilirim? 2-Bi tane fanım var 12cm mi mm mi ne onu kartın karşısına taksam fark olurmu? 3-İşlemci ve ram i de buna paralel olarak oc etmem gerekir mi?
1- Vmod "Yaptım,bitti" diyebileceğiniz tek kademeli bir olay değildir. Karta vericeğiniz voltaj'a gore kartın cıkacağı değerlerde farklılıklar olucaktır. Sahsi fikrim bu tarz bir olaya hiç girişmemen. 2- İyi şekilde yerleştirebilirsen, sıcaklıklarda buyuk olcude dusus sağlarsın, buda kartı bir nebze daha oc yapmana olanak sağlar. 3- OC işini sadece ekran kartı ile bırakma, işlemciyide OC yapabilirsin. Bunun sana ciddi sekilde faydası olucaktır.
CrySis hariç digre hepsinde AA ve AF full:D Bu arada bu gun Assasin's Creed aldım 1280x1024 herşey full sadece multisampling "1" oldukça akıcı oynadım:D
quote:
Orjinalden alıntı: Ziw®o
quote:
Orjinalden alıntı: T-MAC*1
1-Vmod yapmadan en fazla ne kadar daha ilerleyebilirim? 2-Bi tane fanım var 12cm mi mm mi ne onu kartın karşısına taksam fark olurmu? 3-İşlemci ve ram i de buna paralel olarak oc etmem gerekir mi?
1- Vmod "Yaptım,bitti" diyebileceğiniz tek kademeli bir olay değildir. Karta vericeğiniz voltaj'a gore kartın cıkacağı değerlerde farklılıklar olucaktır. Sahsi fikrim bu tarz bir olaya hiç girişmemen. 2- İyi şekilde yerleştirebilirsen, sıcaklıklarda buyuk olcude dusus sağlarsın, buda kartı bir nebze daha oc yapmana olanak sağlar. 3- OC işini sadece ekran kartı ile bırakma, işlemciyide OC yapabilirsin. Bunun sana ciddi sekilde faydası olucaktır.
1-Dedigin gibi olsun dostum girismiorum:D 2-Tam olaraka nereye yerlestirmemi önerirsin?Mesela harddiskimim kendi fanı var ama altında bi de extra fan var söküp kartın hemen altındaki metal yapraklara yakın bi yere taktım ve oldukca iyi oldu peki bu büyük fanı nereye takayım?? 3-İşlemciye deniyorum ama 2.53ghz olan e7200 2.73 den fazlasında sorun cıkartıyor:D Biosta voltaj ayarlarınıda bulamadım:S(AMI Bios).Ram'e de oc denedim 1066mhz yaptım pc yine acılmadı 1 saat düsündüm ne yapsam die en son bios pilini söktüm oldu(nası aklıma gelmediyse:D) 4-Önerilerin için çok teşekkür ederim;);)