Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kablosuz modem çok acil yardım!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Kablosuz modem çok acil yardım! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
juice34tr

4 Temmuz 2008; 23:41:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam herkeze ,yaklaşık 1-2 hafta sonra tatile gidicem ,ee nasıl world of warcraft 'sız kalıcam ? Bunun için bir modem alıcam , kablosuz modem alıcam ama bir kaç sorum var.

1-) Kablosuz modemi laptopa wireless aracılığıyla bağlıyıcam , şuan kullandığım kablolu modemdeki şifre ile mi internete giricem?
2-) Ayrıca bir şifre felan almam gerekiyormu ?
3-) Bu modemi Türkiye içinde gittiğim her yerde kullanabilirmiyim?

Intel E6750 C2D Overclocked 3.60GHZ - Palit 8800GT 1GB - OCZ 2 GB DDR2 800 KIT (2x1GB) Platinum CL4 XTC - SEAGATE-1 TB SATA2 NCQ - 720 W Enermax - Gigabyte P35 DS3L

Xbox 360 falcon 2008 , PAL

PHaLaNX.

5 Temmuz 2008; 0:10:32 

Modem almanıza gerek yok. Yapmanız gereken gittiğiniz yerde kablosuz modülü olan bir laptop ile bir kablosuz yayın yakalamaya çalışmak. Örneğin etraftaki evlerden, kafelerden, otellerden bu tür yayınları bulabilirsiniz. Tabii illa bulabilirsiniz diye bir garantisi yok bu işin. Başka bir yol da GSM operatörünün internet hizmetinden faydalanmak olabilir. Tabii bu çok daha pahalı olacaktır. Forumda arama yaparsanız Turkcell'in böyle bir hizmetinden yakınlarda bahsedilmişti...

juice34tr

5 Temmuz 2008; 0:17:18 

İşte biliyorum fakat , ya yoksa diye... Korkuyorum ve zaten ihtiyacım var kablosuz modeme..O Turkcell'in olayını duymuştum bakıcam ona , valla fiyat önemli değil internetsiz kalmiyimde..

1-) Kablosuz modemi laptopa wireless aracılığıyla bağlıyıcam , şuan kullandığım kablolu modemdeki şifre ile mi internete giricem?
2-) Ayrıca bir şifre felan almam gerekiyormu ?
3-) Bu modemi Türkiye içinde gittiğim her yerde kullanabilirmiyim?

tekrar sorimde :P

Intel E6750 C2D Overclocked 3.60GHZ - Palit 8800GT 1GB - OCZ 2 GB DDR2 800 KIT (2x1GB) Platinum CL4 XTC - SEAGATE-1 TB SATA2 NCQ - 720 W Enermax - Gigabyte P35 DS3L

juice34tr

5 Temmuz 2008; 0:25:16 

Sanırsam dediğiniz Turkcell olayı şu

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mobilinternet/bilgisayardaninternet

Hızlımı peki?

PHaLaNX.

5 Temmuz 2008; 0:25:33 

Modem alsanız bile orada bir yayın yoksa işinize yaramaz zaten. Varsa da ona bağlanmak için laptop yeterli olacaktır. Burada kullandığınız ADSL şifresi ile ancak TTNet WiFi erişim noktalarından internete bağlanabilirsiniz, ki bu noktaları bulmanız çok düşük bir ihtimal. O yüzden burada kullandığınız şifreyi unutun derim. O şifre sadece sizin telefon hattında çalışır. Yani sonuç olarak iki yol var ya oradaki bir yayına laptop ile bağlanmak, ya da bahsettiğim GSM operatörünün hizmetini kullanmak.

Tabii gidilen yerde bir ADSL hattı varsa veya bir ADSL hattı bağlatma imkanınız varsa wireless modem alarak laptop ile internete girebilirsiniz, ama bu ayrı bir konu. Zaten bu durumda kablolu modeminizi götürerek de bağlanabilirsiniz...

juice34tr

5 Temmuz 2008; 0:35:36 

Hmm teşekkürler ben bu Turkcell'in GSM olayına bir bakıcam.

Sanırsam telefonu kullanarak giriyoruz ? Hız felan nasıl oluyor acaba bir bilginiz varsa?

PHaLaNX.

5 Temmuz 2008; 0:37:38 

O konuda hiç bir bilgim yok açıkça söyleyim. Hiç kullanmadım çünkü. Kullanan arkadaşlar varsa belki daha ayrıntılı bilgi verebilirler...

juice34tr

5 Temmuz 2008; 0:38:13 

Tamam çok teşekkürler yardımlarınız için .

robotica

6 Temmuz 2008; 16:09:19 

EDGE üzerinden bağlantı kuruyor ama hızını hatırlamıyorum, sanırım 100 ile max. 380 kbps olması lazım.

SX1 (siyah kasa) +
SX1_GREECE-TURKEY-RETAIL-UK-EL-TR_15_0001 + kingston 2 GB MMC plus + 12 MB C: + SX1_SPEED o/c pro. + antensiz radyo
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Kablosuz modem çok acil yardım! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Devil May Cry 4
Şeytan savaşları başladı
Akortek Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : Akortek Genel Müdürü Kemal HEPER ile röportaj