Selamlar,ocz vendetta 2 aldım,aldığım yer montajı da yaptıl sağolsun(!) lakin koca soğutucuyu ters takmışlar eve gelince anladım,soğutucunun fanı ramlere değil de kasanın arkasına bakıyor.bunun bi zararı olur mu?gidip düzelltiricem gerçi..yeni aldığım nanoxia egzos fanı takamadım.çünkü neresdeyse yer kalmıyor ona.şu anda egzos fan olmadan çalışıyo pc.yani kasaya takılı hiç fan yok(psu cpu ve ek.kartının fanları var tabi,onlar takılı) birde bu değerler normal mi?fan min hızda çalışıyor .overclock yok,masaüstünde idle iken alınan değerler bunlar?sanırım değil çünkü termal macunsuz kullandığım stok fan la da değerler aynıydı!
disaridan hava alsin diye ozellikle oyle takilabilir.kasa ici sogutma iyi olsa onde arkada yanda fan olsa o zaman dedigin gibi ramlere bakar bence degistirme.degerlere islemciye bakmadim bile ama senin sorun yetersiz hava cikisi.yan kapagi cikar bir daha dene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 4 Temmuz 2008; 22:01:58 >
senin ters dedigini ozellikle o sekilde takanlar var artik oyle soyleyeyim sen karar ver ters mi duz mu bir sey diyemeyecegim ve 6300 isilarindan anlamiyorum.su yaz aylarinda intel icin yandi bitti isilar olmamasi gerek 1300 devir donen bir fan icin.senin macunsuz stok fanla bunun sesi ayni mi?sessizlik icin alinir o fan da o yuzden diyorum.buz olsun diyecektin yanlis fan almissin fm 121 li TT type 120 alacaktin vuuu sesleri altinda dusuk derecelere bakardin artik.
bence sıcaklıklar normal bendede ocz cpu fan var normalde çok yavaş dönüyor yük altındayken hızını arttırıyor sıcaklık degerlerine hiç bakma geregi duymadım ama yinedekaç derece olduguna daga sonra bakıcam
VATAN-----------NAMUS----------AHDE VEFA PAROLA :_VATAN # İŞARETİ:_NAMUS (*____KİŞİSEL HABER BLOGUM__&__PAYLAŞIMLARIM___*) "Elsiz ayaksız bir yeşil yılan / Yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal / Hani bir vakitler Kubilay’ı kestiler / Sen buyurdun kesenleri astılar / Sen uyudun asılanlar dirildi / Mustafa’m, Mustafa Kemal’im...."__UGUR MUMCU__
fan sesi gerçekten çok az orası ok. ayrıca pegasus kardeş yük altına girince nasıl artacak devir?ben fan kontrol kullanıyorum,ki zaten max 1500 devir fan.üstteki resimde de 1500 devirde dönüypo zaten ama sıcaklıklar yine yüksek gibi geldi bana. ayrıca aldığım yer fanı anakarta değil psu ya bağlamıştı ben anakarta bağladım,araya da fan konrtol taktım..fanın enerjisini psudan yada anakarttan sağlamak aralarında ne fark var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 4 Temmuz 2008; 22:56:08 >
olay anlasildi sanirim simdi yardimci yorum yapiyorum.eger kasa duvar kenarinda veya duvara yakinsa, yazin kapak acik kullanacaksan veya kasa sogutma yapacak kasa degistireceksen bence fan ters takilmis cunku psu'dan cikan sicak hava direkt islemci fani tarafindan cekilir.o sogutucunun tabani diger sogutucular gibi duz olmadigi, borular temas ettigi ve arada su olugu gibi bosluk oldugu icin normalde islemcinin ortasina tane yontemi ile degil borularin uzerine ince itinali bir macunlama ister.lutfen yapmis bir yerin bu itinayi gosterdigini sanmiyorum.yonunu cevir ve biraz bilen birine taktir artic silver 5 gibi bir macun kullanarak.1300 devirden daha yuksek bir fan ile de degistirebilirsin 2000 devir guzel motorlu mesela ama o fanlar da yuksek fiyatli ve ayni sesi vermez.
hocam psu kasa içine değil kasanın dışına doğru üflüyor.8cm fanlı psu var bende ve havayı kasadan dışarıya atıyor.termal macunu iyi süremediler belki,haklı olabilirsin; ayrıca,fanın enerjisini psudan yada anakarttan sağlamak aralarında ne fark var?
bazi psularda 4pin molexten alinca fanlar yavas donuyor be quiet mesela.bazi anakartlarda da fan hizi dusurme ya da crosshairdeki gibi extra voltaj ile daha hizli cevirme secenekleri olabiliyor degisir parcaya gore.psu'nun disari attigi hava ile islemcinin aldigi hava ayni bolgede mi onu diyorum ben psu 12cm ve islemci fani ustunden aldigi havayi soylemiyorum.oyle olsa daha guzel olurdu o ayri.
hocam psu hemen işlemci fanının üstünde aralarında 1 cm var.ama psunun bir tane fanı var ve oda dışarı üflüyor.işlemci fanı ise kasanın arkasına doğru hava üflüyor.mantıken demekki havayı ramlerin bulunduğu bölgededen çekiyor.
Aynı fandan bende de var ve çok memnunum. Yalnız fan devri 800 ün altına hiç düşmüyor sende nasıl 500 rpm e düşmüş anlamadım. İşlemci sıcaklıklarında çok yüksek. Benim O/C'lu AMD bile boşta o kadar ısınmıyor yahu. Bir sorun olduğu kesin.
hocam psu hemen işlemci fanının üstünde aralarında 1 cm var.ama psunun bir tane fanı var ve oda dışarı üflüyor.işlemci fanı ise kasanın arkasına doğru hava üflüyor.mantıken demekki havayı ramlerin bulunduğu bölgededen çekiyor.
kardeş ben 8cmlik nanoxia fan aldım psu nun içine taktım.ondan çıkan fan kontolleri de vendettaya taktım,istediğim devire alabiliyorum fakat şimi de biostan fan hızını göremiyorum,everest vb de de gözükmüyo.aslında gözüküyodu fakat kasanın içinde bi kaç işlem yaptım,yaparken 12 vluk bir fan kablosu kısa devre oldu ondan sonra bios fan hızını göstermemeye başladı acaba ne yapmam gerekir?
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
soğutucunun fanı ramlere değil de kasanın arkasına bakıyor.
quote:
işlemci fanı ise kasanın arkasına doğru hava üflüyor.mantıken demekki havayı ramlerin bulunduğu bölgededen çekiyor.
the one filmindeki gibi paralel evrene filan mi geldim nedir bizim koyde dediginin tersi olur.
ne demek istedin pek anlamadım kardeş. iyi bir termal macun alıp herşeyi tekrardan kuracağım.acaba hangi termal macunu almalıyım?ayrıca eski termal macunu da nasıl çıkartacağım?