hali hazır ve çalışan bi devrede bulunan PIC daha hızlısıyla değiştirilecek. bunu yapabilecek ve izmitte bulunan programcılardan fiyat teklifi bekliyorum. yardımcı olursanız sevinirim....
ben bu konuda pek bilgili değilim. bildiğini düşünen birisi pic in içindeki işlemcinin yavaş olduğunu daha hızlısıyla değişebileceğini söyledi. onun bu sözleriyle hareket ediyorum...
cihaz jeofizik yöntemlerden olan özdirenç yöntemi için kullanılıyor. akım verip potansiyel okumaya yarıyor. resimdeki pic potansiyel okuyan tarafta bulunuyor. potansiyel okumaları 0 dan başlayıp okunan değere kadar yavaş yavaş ilerliyor ve sonunda bi değerde sabit kalıyor. bu dediğim olay yaklaşık olarak 1 dakika sürüyor. benim arzu ettiğim şeyse bu süreyi mümkün olan en kısa süreye indirmek. bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum...
Bu cihazın PIC olduğunu hiç sanmıyorum.Yanılıyor olabilirim tabi de.Siz PIC olduğuna emin misiniz?
Kişisel yorumum olarak da ölçüm olayının indirgenemeyebileceğini de düşünüyorum.Çünkü ölçümlerde stabil sonuç belirli bir beklemeden ya da işlemlerden sonra alınır.Hızlandırma olayı yanlış sonuç almanıza neden olabilir.Büyük ihtimalle cihaz bu yüzden bekliyordur.Ard arda sonuç alıp, değerler bir değer çerçevesinde gelmeye başladığında onu ekrana basıyor olabilir.
dediğim gibi ben bu işleri hiç bilmiyorum sadece birisi bana öyle olduğunu söylediği için uğraşıyorum. peki resimde görünen şeyin adı nedir? ve bunun daha hızlıları mevcut mudur? daha detaylı resimleri olsa bana yardımcı olabilir misniz?
cihaz jeofizik yöntemlerden olan özdirenç yöntemi için kullanılıyor. akım verip potansiyel okumaya yarıyor. resimdeki pic potansiyel okuyan tarafta bulunuyor. potansiyel okumaları 0 dan başlayıp okunan değere kadar yavaş yavaş ilerliyor ve sonunda bi değerde sabit kalıyor. bu dediğim olay yaklaşık olarak 1 dakika sürüyor. benim arzu ettiğim şeyse bu süreyi mümkün olan en kısa süreye indirmek. bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum...
okuma olayının 1 dakika sürmesinin bu entegre ile alakası yok. bu entegreler gerçek zamanlı çalışır. senin devredeki okuma girişini değiştirmen gerekir. veya gelen veri gerçekten 1 dakika içinde yükseliyor olabilir.
analog gerilim okuma devrelerinde okumayı yavaşlatan sebep entegrenin girişindeki filtre kondansatörü olabilir. ancak senin koyduğun resimde okumayı 1 dakika yavaşlatacak kapasitede bir kondansatör görünmüyor. yinede en doğru tahmin devrenin açık şemasını buraya koyarsan devre incelenerek yapılabilir. aslında 7106 bildiğimiz voltmetre dir. gerilim bölücüsüz max 199mV ölçer. bence senin ekranda gördüğün 1 dakikalık yükselme aslında bu devreye girdiğin sinyalin normaldeki yükselmesidir. denemek için normal bir avometre bulup voltaj kademesinde bu devreye girdiğin gerilimi avometreye bağlayarak gözlemleyebilirsin.
ben elektronikten anlamıyorum. şeması yok ve bende çizemem sanırım. detaylı resimlerini koysam olur mu? seninde dediğin gibi alet 199mV a kadar ölçü alıyor. fazla ölçü gelirse ATT ve Verniyer dediğimiz iki türlü ayar mevcut cigazda onları yükselterek veya düşürerek okumalarda değişiklik yapabiliyoruz. ATT' de 0,1 - 1 - 1 - 100 - 1000, Verniyer de ise 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 değerleri var. ATT düştüğü zaman değerler artıyor, Verniyer düştüğü zaman değerler artıyor. bunlarla oynamak benim elimde. senin dediğin şu kondansatörün daha hızlısı var mı?
Bu cihazda işlemin daha hızlı olması olayı pek mümkün görülmüyor, devredeki bütün parçalar belirli bir hesaplama sonucunda takılmıştır bu parçaları değiştirmen sana hız kazandırmaz. Kazandırsa bile ölçümlerin kalitesini düşürür, analog ölçümlerde ardı ardına birçok ölçüm yapılarak en doğru sonuca ulaşılabilir.