LCD TV de HDMI film izlemek ve onemsiz pc islerimizi orda yapmak. Kisacasi PC sevdasi yuzunden evdeki eski VideoKaset calari [H]ome[T]heatre[P]ersonal[C]omputer yapmaya karar verdim. Kasayi biraz inceledikten sonra parca dizilimini vb. kafamda hallettim. Yarin bos bir kasa almamla da basliyacak mod seruvenim..
Tatile cikiyorum haftaya. 4 Agustosta burdayim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToffieBoi -- 13 Temmuz 2008; 16:23:26 >
çok güzel olur şekil şemal ve işlevsellik 10 numara. sağ taraftaki yere grafik lcd tam oraya oturacak şekilde fan control, kart okuyucu fln olursa çok şekil durur.
çok güzel olur şekil şemal ve işlevsellik 10 numara. sağ taraftaki yere grafik lcd tam oraya oturacak şekilde fan control, kart okuyucu fln olursa çok şekil durur.
Sagdaki LCD yerine 20*4luk grafik LCD takicam. HDD ve Power ledleri orda olucak Kaset takilan yerin alt kismina da fan kontrolu takarim muhtemelen. Onun disinda aklimda bisey yok.
güzel iş çıkıcağa benziyor düşüncede güzel merakla takip edicem kolay gelsin.
Tesekkurler
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
Alan çok dar.. Soğutma çok ama çok büyük bir problem olacak..
Herşeyi on board bulunduran bir ekran kartı alman gerek..
Bu kadar dar bir alanda bu projeyi merakla bekliyorum..
Alan dar evet. AMD nin az guc tuketen sistemlerinden birini kullanicam. Onboard VGA, HDMI fln olanlardan.. Sogutma olarak fan takicak yerim bile yok. Bakalim umarim sigdirabilirim
mini Itx platformu mu kullanacaksın yoksa biraz daha iyi bir sistem yerleştirmeyi mi deneyeceksin? biraz ufak gibi geldi bana ama yapabilirsen güzel olur belki kaset giren yere de optik okuyucuyu takarsın kolay gelsin...
mini Itx platformu mu kullanacaksın yoksa biraz daha iyi bir sistem yerleştirmeyi mi deneyeceksin? biraz ufak gibi geldi bana ama yapabilirsen güzel olur belki kaset giren yere de optik okuyucuyu takarsın kolay gelsin...
MicroATX kullanmayi dusunuyorum. Ama normal sartlarda tek HDD ile normal ATX de oluyor..
anakartı yerleştirmede bir sorun yaşamazsın ama asıl sorun psu'yu oraya sığdırmak benim düşünceme göre. dvd-rom vs. gibi şeylerdede çok sıkışırsan sana tavsiyem slim modellere yönelmen.. güzel bir çalışma olacağa benziyor
zaten artık birçok micro-atx anakart htpc'ler düşünülerek tasarlanıyor. birçoğunda blu-ray ve hd filmler için yeterli seviyede onboard ekran kartı bulunmakta. birde bir htpc'nin olmazsa olmazı microsoft uzaktan kumanda ve media center uyumlu bir tv kartı almayı unutma. o zaman media centerın gerçek potansiyelini kullanıyorsun..
işlemci fanını direk dışarıdan hava alacak şekilde yaparsan çok rahat edersin. birde sisteme kuzey köprüsü üzerinden fan takarsın. bu fanın verdiği hava ramlerden geçecek şekilde olursa ramleride soğutursun.