Arkadaşlar yukarıda belirttiğim 2 model arasında tıkanıp kaldım ve 1-2 gün içinde karar verip almam gerekiyor. Fikri, tercihi olan arkadaşlar olursa lütfen bilgilendirsinler. Forumda ve gerekli heryerde araştırmalarımı yaptım ama takdir edersinizki o kadar zorlu ve sıkıntılı bir süreç ki. Digiturkle kullanmayı düşünüyorum. kullanma amacım ise yoğunlukla film ve maç.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
sevgili kardeşim samsung stokları eritemediği için yeni yeni satın alınmaya başlandı a451ler dolayısıyla kullanıcı yorumları yeni yeni oturacaktır
benim şahsi kanaatim a451 kıyaslanacaksa px80le kıyaslanmalı yoksa px8 gibi bir ara modelle kıyaslamak bence a451'e hakaret olur
ama bu benim şahsi fikrim tabii sadece beni bağlar izle ve kendin karar ver
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 4 Temmuz 2008; 16:57:20 >
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
arkadaşım ilgin için çok sağol. ben a451 i ilk gordugum andan itibaren cok begendim sadece plazmada panasonicin daha iyi oldugunu bide samsungun cok iyi olmadgini bazi yerlerde duydum ve okudum. ne kadar guvenilir bilmiyorum ama icime bir kurt dustu iste. ben hala samsungtan daha iyi bir goruntu yakalayamadim acikcasi. ama bazilari diyorki eve goturdugunuz zaman degisiyor, magazalarda demo film oynatiyorlar. kafam karışıyor yani anlayacağın. ama galiba uzatmamak en iyisi. a451 i büyük ihtimalle alıcam galiba
şehir olarak istanbuldaysan sana benim samsungçu arkadaşın adresini vereyim git ıcığına cıcığına incelersin müşteri nazı çekmeyi bilir serkan
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
keşke ama ankaradayım peki madem naz çekiyor arkadaşın :) sende benim nazimi birazcik daha çeksen :) sorsan arkadaşa a451 hakkında ne düşünüyor.. o da evet dese içim o kadar rahatlicak ki insanın galiba bu aşamalarda başkalarının onayına desteklemesine ihtiyacı oluyor, benim var ordan biliyorum :)
Arkadaşlar galiba bu akşam a451 i alıcam herkese teşekkürler özellikle sadaysa.. Yine de bikaç saat içinde yanlış yapıyorsun alma diyen olursa gözlerim sitede :)
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim ve en son verdiğim karar şu oldu. Dün tam a451 i alıcam gözüme 50'' plasma takıldı bir anda 42 gözüme küçük geldi. ya dedim almışken (ne geliyorsa başa bu almışken hikayesinden geliyor zaten) az biraz daha bekle bari daha büyüğünü al. Maç hastası olduğum için ne bileyim sanki 50'' daha mantıklı gibi geldi. bir anda soğudum 42'' ekrandan, o kadar küçük geldi ki. vallahi en sonunda bişey alamıcam galiba ama bakalım. kısaca biraz daha süre verdim kendime :) evinde 50'' kullanan arkadaşlar kesinlikle 50'' al derler mi veya 42'' kullanan arkadaşlar diğerine hiç gerek yok kesinlikle işini fazlasıyla görür derler mi. biliyorum usandınız ama ne olur biraz daha sabredim. televizyon almış olanlar ve alma niyetinde olanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır :)
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim ve en son verdiğim karar şu oldu. Dün tam a451 i alıcam gözüme 50'' plasma takıldı bir anda 42 gözüme küçük geldi. ya dedim almışken (ne geliyorsa başa bu almışken hikayesinden geliyor zaten) az biraz daha bekle bari daha büyüğünü al. Maç hastası olduğum için ne bileyim sanki 50'' daha mantıklı gibi geldi. bir anda soğudum 42'' ekrandan, o kadar küçük geldi ki. vallahi en sonunda bişey alamıcam galiba ama bakalım. kısaca biraz daha süre verdim kendime :) evinde 50'' kullanan arkadaşlar kesinlikle 50'' al derler mi veya 42'' kullanan arkadaşlar diğerine hiç gerek yok kesinlikle işini fazlasıyla görür derler mi. biliyorum usandınız ama ne olur biraz daha sabredim. televizyon almış olanlar ve alma niyetinde olanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır :)
Dostum şöyle söyliyeyim iş yerinde 42" plazmalar var ve aynı senin gibi düşünüyordum. Yani 42" küçük olur diye. Bu forumda arkadaşların verdiği izleme mesafelerinde 3 metrelik izleme mesafesine 50 inç büyük gelir diye yazılıp çizildiğinden 42" de gözüme küçük geldiğinden 46 veya 47" düşünmeye başlamıştım. Ben Samsung PS 42A451 aldım. Servis TV'yi eve getirdiğinde kutuyu görünce bile şok oldum. Bir de çıkarıp yerine kurulunca resmen "OHA" dedim. Gerçi bunu söyleyen arkadaşlar da vardı. 42" küçük değil, büyük mekanlarda ve dükkanlardaki görüşünüz sizi yanıltabilir diye. Gerçekten haklılarmış. 42" şimdi gayet yeterli geliyor. Hatta ilk başlarda göz izlemekte biraz yoruluyor ama sonradan alışıyor. Ama 50" bayağı bir büyük gelebilirmiş, onu anladım. Tabi göz ona da adapte olacaktır. Ama bir de TV yayınlarını düşünecek olursan 50" ile normal yoldan TV seyretmek görüntü kalitesi açısından bayağı sıkıntı çıkarır gibime geliyor ki 42"de bile bunuhissediyorsun. 50" ile iyi bir uydu alıcısı kullanman gerekebilir.
Saygılar, selamlar...
Arkadaşım o zaman sen benim almak istediğim a451 i aldın. fikirlerin nedir tavsiye ediyormusun. son aşamada ve burdaki uyarılardanda sonra panasonic px80 ve a451 arasında kalmıştım. şimdi hala ikisi arasındayım ama bu seferde 50 olayı çıktı işte. digiturkle 50 ekran alsam televizyon yayınları 42 deki kadar olmayacak anladığımkadarıyla. bu başlı başına 50 den vazgeçmek için sebep. sonuçta devamlı film izlemicez. sadece a451 hakkındaki fikirlerini çok merak ediyorum. herkes panasonic varken samsung alma diyor ve kafam iyice karışıyorda :)
Arkadaşım o zaman sen benim almak istediğim a451 i aldın. fikirlerin nedir tavsiye ediyormusun. son aşamada ve burdaki uyarılardanda sonra panasonic px80 ve a451 arasında kalmıştım. şimdi hala ikisi arasındayım ama bu seferde 50 olayı çıktı işte. digiturkle 50 ekran alsam televizyon yayınları 42 deki kadar olmayacak anladığımkadarıyla. bu başlı başına 50 den vazgeçmek için sebep. sonuçta devamlı film izlemicez. sadece a451 hakkındaki fikirlerini çok merak ediyorum. herkes panasonic varken samsung alma diyor ve kafam iyice karışıyorda :)
Seni çok iyi anlıyorum. Daha önce lcd veya plazmam olmadığı için sana kesinlikle bu veya şu demiyeceğim. Benim de aklımda acaba Pioneer mı alsam düşüncesini hala atabilmiş değilim. Ama işte fiyatta 2210 YTL Pioneer a göre 1500 YTL'ye yakın aşağıda kalıyor. Satan arkadaşta ben hem Pioneer hem de Samsung satıyorum, senin aldığın ürün çok iyi, o kadar fiyat farkı vermeye değmez dedi. Ama görüntüler konusunda bir fikir sahibi olmak istersen Samsung Plazma Club topiğine bir bak oraya yerleşim fotolarını da koydum en azından salonda nasıl durduğunu bir değerlendirmiş olursun.
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 6 günü kaldı.
5 Temmuz 2008; 12:00:45
50''in keyfi başka olur ve 42'' aldığın zaman bir süre sonra keşke keşke demeye başlarsın burası kesin
Eğer ille 50'' istersen piyasada 3 bin ytl'ye Panasonic 50pv70'ler veya Samsung 50Q91'ler bulunabiliyor bunları düşünebilirsin....
Ama 42'' alacak olsaydım 200-300'e bakmam ya panasonic 42px80 alırdım 2500 civarına, yada 3100 civarına pioneer 4280xa alırdım...
pioneer plazma zaafiyetlerine sahip bir cihaz değil, burn in yok, Ps3, pc, bağlarsın cam gibi, görüntü kalitesi hem sd hem hd için en iyi vs....
İkinizede çok teşekkürler. Ne kdar çabuk bitirmek istesemde bu sürci galiba kolay kolay bitmeyecek :) Plazma mı Lcd mi diye başladım onu hallettim, samsung mu panasonic veya pionerr mi dedim onuda halletmiş gbiydim şimdide 50 mi 42 mi :) cidden bu teknolojik gelişmeler hepimizin sabrını zorluyor. bakalım hayırlısı, sonumuz nereye varacak. yardımlarınız için tekrar teşekkürler, büyük ihtimallede başınızı biraz daha ağrıtıcam ama :)
bütçen ve izleme mesafen ne sevgili kardeşim onu bilelim ona göre yorum yapalım