Arkadaşlar 2 tane Vodafone Faturalı Hattımı iptal ettirdim. 2 Hattımın da kapattırma belgelerini zor olsa da alabildim. Fakat Vodafone Kapatma belgeme Turkcell den üctersiz olarak Hat alabilirsiniz diye yazmış. Ben aslında AVEA ' dan hat almak istiyordum. Avea ya gittim Belgede Turkcell yazdığı için Avea olarak düzelttirmem istendi. Fakat Vodafone işlem kayda Turkcell olarak girmiş değiştiremeyiz dedi.
Turkcell Extra ya sordum bizim Hat İptal belgesi ile üctersiz hat verme gibi bir kampanyamız yok dediler. Bu Konuda bir bilgisi olan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bugünlerde birçok forumdaş Vodafone hatlarını kapattırıyor
Numara taşınabilirliğinin yaklaştığı şu günlerde diğer operatörler mutlaka sizi kazanmak isteyeceklerdir. Bence direkt Avea veya Turkcell müşteri hizmetleriyle görüşün. Aveadan tam emin değilim ama Turkcell faturalı hatlarda vergileri karşılıyor.
Orjinalden alıntı: HızırBey
Numara taşınabilirliğinin yaklaştığı şu günlerde diğer operatörler mutlaka sizi kazanmak isteyeceklerdir. Bence direkt Avea veya Turkcell müşteri hizmetleriyle görüşün. Aveadan tam emin değilim ama Turkcell faturalı hatlarda vergileri karşılıyor.
Avea ilk vergiyi 12 taksite bölüyor. Turkcell 12 ay sözleşme karşılığı vergiyi kendisi karşılıyor. (12 ay geçmeden hat iptali durumunda 28 YTL vergi son kesilen faturaya yansıtılıyor)
quote:
Orjinalden alıntı: HızırBey
Arkadaşlar hat kapandı ve cihaz boşa çıktı belgesi diye 2 tane belge var.
Bu 2 belge hat kapatıldığında düzenlenir ve istediğiniz operatörden kontörlü/faturalı hattı TEKRAR VERGİ ÖDEMEDEN alabilirsiniz.
Kanun böyle. Yani diyelim Turkcell faturalı hat kapattırdınız ve hat kapandı belgesi ile Avea faturalı hat aldınız, Avea'da kampanya olduğuna bakılmaksızın siz daha önce farklı bir hatla ödediğiniz ve hattınızı kapattırıp cihazınız boşa çıktığı için sizden tekrar vergi talep edilmez.
Arkadaşlar hat kapandı ve cihaz boşa çıktı belgesi diye 2 tane belge var.
Bu 2 belge hat kapatıldığında düzenlenir ve istediğiniz operatörden kontörlü/faturalı hattı TEKRAR VERGİ ÖDEMEDEN alabilirsiniz.
Kanun böyle. Yani diyelim Turkcell faturalı hat kapattırdınız ve hat kapandı belgesi ile Avea faturalı hat aldınız, Avea'da kampanya olduğuna bakılmaksızın siz daha önce farklı bir hatla ödediğiniz ve hattınızı kapattırıp cihazınız boşa çıktığı için sizden tekrar vergi talep edilmez.
Sn. Basturkemin, kesinlikle bilmediğim bir konuydu, çok teşekkürler
Yeni hat alımlarında, - Özel İletişim Vergisi: 27,8 YTL - Telsiz Ruhsat Ücreti: 10,72 YTL
Bununla birlikte; hat kullanıldığı sürece Telsiz Kullanım Ücreti’nin (0.893 YTL / aylık) de ödenmesi gerekmektedir.
Diğer GSM operatörlerinin hatlarını kullananlar, bu hatlarını iptal ederek yeni tarifeden faydalanmak istedikleri taktirde, ilgili firmalardan alacakları “Hat Kapandı Belgesi” ile Avea bayilerine başvuracaklar;
- Hat Kapandı Belgesi ve IMEI no (Abonenin Kullanmakta Olduğu Cihazın Seri Numarası) ibraz ederlerse, hem Telsiz Ruhsat hem de ÖİV'den, - Sadece Hat Kapandı Belgesi’ni ibraz ederlerse (IMEI no bildirmeden) sadece ÖİV'den, - Cihaz Boşa Çıktı Belgesi’ni ibraz ederlerse sadece Telsiz Ruhsat Vergisi’nden, - Cihaz Boşa Çıktı Belgesi’ni ve IMEI no ibraz ederlerse hem Telsiz Ruhsat hem de ÖİV'den,muaf olacaklardır. Damga vergisi alınmayacaktır.
Hat Kapama Belgesi Olarak Kabul Edilen Belgeler
· Turkcell Turkcell'den Avea'ya geçiş yapmak isteyen mensuplarımızın, Turkcell Müşteri Hizmetlerinden iki ayrı yetkili tarafından imzalı ''Turkcell Abonelik Fesih Mektubu''nu ibraz etmesi gerekmektedir. Altında imza olmayan fesih mektupları geçersiz sayılmaktadır. İmzalı mektup abonenin başka operatöre geçeceğini bildirmesi (Form üzerinde bu seçeneği işaretlemesi) koşulu ile kendisine gönderilmektedir. Belgenin üzerinde hattın iptal edildiğine dair ibare bulunmalı ve orijinal olmalıdır. Mektup, Müşteri Çözüm Merkezi’nden yani Turkcell Genel Müdürlüğü’nden gönderilmiş olmalıdır. · Telsim/Vodafone Hat iptal belgesi ve cihaz boşa çıktı belgesi 2 ayrı form olarak düzenlenmekte olup; mutlaka orijinal belge olması gerekmektedir. Cihaz boşa çıktı belgesinin başlığı "CİHAZIN BOŞA ÇIKTI BELGESİ" ve hat kapama belgesinin adı DONDURMA /İPTAL TALEP VE BİLGİ FORMU olmak durumundadır. Her iki belgenin de CepShop veya Bölge Müdürlüğü tarafından kaşelenmiş olması gerekmektedir. Cepshop kaşesinde "CepShop" veya Telsim ibaresi bulunması zorunlu değildir. Telsim Bölge Müdürlüğü kaşesinde ise Bölge Müdürlüğü yetkilisinin ismi ve Telsim logosu bulunmaktadır. Hat iptal belgesinde hattın iptal nedeni, tarihi gibi detaylar doldurulmuş olmalıdır. Bu bölüm doldurulmadıysa o belge hat iptal belgesi olarak kabul edilmemektedir. Cihazın Boşa Çıktı Belgesinde kapatılan telefon numarası, IMEI, cihaz marka model bilgilerinin mutlaka olması gerekmektedir. NOT: Telsim tam yetkili bayilerde zaman zaman formun orijinalinin bulunamaması sebebiyle, bu durumda Telsim'in abonelere ilettiği fotokopi evrakın kabul edilebilmesi için, belgede ıslak kaşe (bayinin ticari adını ve adresini açıkça gösterir şekilde) ve imza yer almak zorundadır.