Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Diğer Şebekeden Kapattırma Belgesi İle Turkcell'den Ücretsiz Hat Kampanyası Turkcell de var mı ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Diğer Şebekeden Kapattırma Belgesi İle Turkcell'den Ücretsiz Hat Kampanyası Turkcell de var mı ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tksharmely

4 Temmuz 2008; 15:02:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 2 tane Vodafone Faturalı Hattımı iptal ettirdim. 2 Hattımın da kapattırma belgelerini zor olsa da alabildim. Fakat Vodafone Kapatma belgeme Turkcell den üctersiz olarak Hat alabilirsiniz diye yazmış. Ben aslında AVEA ' dan hat almak istiyordum. Avea ya gittim Belgede Turkcell yazdığı için Avea olarak düzelttirmem istendi. Fakat Vodafone işlem kayda Turkcell olarak girmiş değiştiremeyiz dedi.

Turkcell Extra ya sordum bizim Hat İptal belgesi ile üctersiz hat verme gibi bir kampanyamız yok dediler. Bu Konuda bir bilgisi olan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Her biten Şey Yeniden Başlar...
tunvcer

4 Temmuz 2008; 16:30:50 

avea verio dio biliyorum ama bi arşatır diğer bayileri de

hepsi1lesme16

4 Temmuz 2008; 20:08:21 

quote:

Orjinalden alıntı: tunvcer

avea verio dio biliyorum ama bi arşatır diğer bayileri de

aynen avea dan veriyolar olmadı farklı bir avea abone merkezine gidip dene oda olmadı vodafone un onu düzeltmesi lazım

((((¯`•._.•GöNLüNü GüN eDeNi SeVMeZ SeVDa iSTeR HeP oNu üZeNi•._.•´¯))))

ASUS P4V8X-X P4 3.20GHZ SAPPHİRE ATİ RADEON 256mb X1650PRO DDR3 2GB DDR400 MHZ RAM ASUS 350W PSU SEAGATE 160GB SATA2 HDD
tksharmely

5 Temmuz 2008; 22:45:58 

Düzeltmesi için uğraştım ama olmadı. Kapattırırken oraya Turkcell olarak yazılmış. :(

Her biten Şey Yeniden Başlar...
HızırBey

5 Temmuz 2008; 23:25:35 

Bugünlerde birçok forumdaş Vodafone hatlarını kapattırıyor

Numara taşınabilirliğinin yaklaştığı şu günlerde diğer operatörler mutlaka sizi kazanmak isteyeceklerdir. Bence direkt Avea veya Turkcell müşteri hizmetleriyle görüşün. Aveadan tam emin değilim ama Turkcell faturalı hatlarda vergileri karşılıyor.

Mükemmelliğe, artık eklenecek bir şey kalmadığında değil, çıkarılacak bir şey kalmadığında erişilir.

bungee20

5 Temmuz 2008; 23:28:51 

Avea ilk vergiyi 12 taksite bölüyor. Turkcell 12 ay sözleşme karşılığı vergiyi kendisi karşılıyor. (12 ay geçmeden hat iptali durumunda 28 YTL vergi son kesilen faturaya yansıtılıyor)
quote:

Orjinalden alıntı: HızırBey

Numara taşınabilirliğinin yaklaştığı şu günlerde diğer operatörler mutlaka sizi kazanmak isteyeceklerdir. Bence direkt Avea veya Turkcell müşteri hizmetleriyle görüşün. Aveadan tam emin değilim ama Turkcell faturalı hatlarda vergileri karşılıyor.

basturkemin

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2008; 23:53:14 

quote:

Orjinalden alıntı: bungee20

Avea ilk vergiyi 12 taksite bölüyor. Turkcell 12 ay sözleşme karşılığı vergiyi kendisi karşılıyor. (12 ay geçmeden hat iptali durumunda 28 YTL vergi son kesilen faturaya yansıtılıyor)
quote:

Orjinalden alıntı: HızırBey

Arkadaşlar hat kapandı ve cihaz boşa çıktı belgesi diye 2 tane belge var.

Bu 2 belge hat kapatıldığında düzenlenir ve istediğiniz operatörden kontörlü/faturalı hattı TEKRAR VERGİ ÖDEMEDEN alabilirsiniz.

Kanun böyle. Yani diyelim Turkcell faturalı hat kapattırdınız ve hat kapandı belgesi ile Avea faturalı hat aldınız, Avea'da kampanya olduğuna bakılmaksızın siz daha önce farklı bir hatla ödediğiniz ve hattınızı kapattırıp cihazınız boşa çıktığı için sizden tekrar vergi talep edilmez.

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
HızırBey

6 Temmuz 2008; 0:31:41 

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Arkadaşlar hat kapandı ve cihaz boşa çıktı belgesi diye 2 tane belge var.

Bu 2 belge hat kapatıldığında düzenlenir ve istediğiniz operatörden kontörlü/faturalı hattı TEKRAR VERGİ ÖDEMEDEN alabilirsiniz.

Kanun böyle. Yani diyelim Turkcell faturalı hat kapattırdınız ve hat kapandı belgesi ile Avea faturalı hat aldınız, Avea'da kampanya olduğuna bakılmaksızın siz daha önce farklı bir hatla ödediğiniz ve hattınızı kapattırıp cihazınız boşa çıktığı için sizden tekrar vergi talep edilmez.

Sn. Basturkemin, kesinlikle bilmediğim bir konuydu, çok teşekkürler

Mükemmelliğe, artık eklenecek bir şey kalmadığında değil, çıkarılacak bir şey kalmadığında erişilir.

HızırBey

6 Temmuz 2008; 1:04:42 

Biraz araştırdım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım, genel manada benim gibi bilmeyenlere faydası olacağını umuyorum.

Yeni Hat Alımlarında Ödenecek Vergiler

Yeni hat alımlarında,
- Özel İletişim Vergisi: 27,8 YTL
- Telsiz Ruhsat Ücreti: 10,72 YTL

Bununla birlikte; hat kullanıldığı sürece Telsiz Kullanım Ücreti’nin (0.893 YTL / aylık) de ödenmesi gerekmektedir.

Diğer GSM operatörlerinin hatlarını kullananlar, bu hatlarını iptal ederek yeni tarifeden faydalanmak istedikleri taktirde, ilgili firmalardan alacakları “Hat Kapandı Belgesi” ile Avea bayilerine başvuracaklar;

- Hat Kapandı Belgesi ve IMEI no (Abonenin Kullanmakta Olduğu Cihazın Seri Numarası) ibraz ederlerse, hem Telsiz Ruhsat hem de ÖİV'den,
- Sadece Hat Kapandı Belgesi’ni ibraz ederlerse (IMEI no bildirmeden) sadece ÖİV'den,
- Cihaz Boşa Çıktı Belgesi’ni ibraz ederlerse sadece Telsiz Ruhsat Vergisi’nden,
- Cihaz Boşa Çıktı Belgesi’ni ve IMEI no ibraz ederlerse hem Telsiz Ruhsat hem de ÖİV'den,muaf olacaklardır. Damga vergisi alınmayacaktır.

Hat Kapama Belgesi Olarak Kabul Edilen Belgeler

· Turkcell
Turkcell'den Avea'ya geçiş yapmak isteyen mensuplarımızın, Turkcell Müşteri Hizmetlerinden iki ayrı yetkili tarafından imzalı ''Turkcell Abonelik Fesih Mektubu''nu ibraz etmesi gerekmektedir. Altında imza olmayan fesih mektupları geçersiz sayılmaktadır. İmzalı mektup abonenin başka operatöre geçeceğini bildirmesi (Form üzerinde bu seçeneği işaretlemesi) koşulu ile kendisine gönderilmektedir. Belgenin üzerinde hattın iptal edildiğine dair ibare bulunmalı ve orijinal olmalıdır. Mektup, Müşteri Çözüm Merkezi’nden yani Turkcell Genel Müdürlüğü’nden gönderilmiş olmalıdır.

· Telsim/Vodafone

Hat iptal belgesi ve cihaz boşa çıktı belgesi 2 ayrı form olarak düzenlenmekte olup; mutlaka orijinal belge olması gerekmektedir.
Cihaz boşa çıktı belgesinin başlığı "CİHAZIN BOŞA ÇIKTI BELGESİ" ve hat kapama belgesinin adı DONDURMA /İPTAL TALEP VE BİLGİ FORMU olmak durumundadır.
Her iki belgenin de CepShop veya Bölge Müdürlüğü tarafından kaşelenmiş olması gerekmektedir. Cepshop kaşesinde "CepShop" veya Telsim ibaresi bulunması zorunlu değildir. Telsim Bölge Müdürlüğü kaşesinde ise Bölge Müdürlüğü yetkilisinin ismi ve Telsim logosu bulunmaktadır.
Hat iptal belgesinde hattın iptal nedeni, tarihi gibi detaylar doldurulmuş olmalıdır. Bu bölüm doldurulmadıysa o belge hat iptal belgesi olarak kabul edilmemektedir.
Cihazın Boşa Çıktı Belgesinde kapatılan telefon numarası, IMEI, cihaz marka model bilgilerinin mutlaka olması gerekmektedir.
NOT: Telsim tam yetkili bayilerde zaman zaman formun orijinalinin bulunamaması sebebiyle, bu durumda Telsim'in abonelere ilettiği fotokopi evrakın kabul edilebilmesi için, belgede ıslak kaşe (bayinin ticari adını ve adresini açıkça gösterir şekilde) ve imza yer almak zorundadır.

Meyan

19 Ağustos 2008; 13:33:08 

Bu konuya mesaj atayım yarın lazım bana

Övülmek isterseniz, alçakgönüllülügü yem olarak kullanabilirsiniz. Chesterfield
mustafa_(87)

19 Ağustos 2008; 17:02:49 

quote:

Orjinalden alıntı: Meyan

Bu konuya mesaj atayım yarın lazım bana

onun için mi hortlattın konuyu

ÜÇLÜ İSTİLACI DEMİRÖREN,ERTUĞRUL SAĞLAM VE SİNAN ENGİN NE OLURSUNUZ GİDİN ARTIK
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> Diğer Şebekeden Kapattırma Belgesi İle Turkcell'den Ücretsiz Hat Kampanyası Turkcell de var mı ? Sayfa: [1]
Buraya git: