Öncelikle merhab, TUNÇMATİK LITE 1000VA LINE-INTERACTIVE UPS 3 gün önce hepsiburada'dan satın aldım urunu 8 saat şard edin diyordu acık kapalı birşey yazmıyordu bende ürünü 10 saat kadar açık şekilde şarz ettim, gelelim aklıma takılan soruna ürünü ürünü kullanmadıgım zaman power dügmesinden kapatıyorum ama ürün halen calişiyor belli bir süre sonra elimi üstüne koydugumda ürün sıcak hatta aksamdan power tuşunu kapattıgım halde sabah ürün halen sıcak duruyordu power fişi takılı sadece bende power fişini cekip bekledim bir süre ürün icinde fan yada benzeri birşey çalışıyor sanırım. Ürünü kullanmadıgım zaman fişinden cekmem mi lazım ? Fişte takılı kalsa ki, takılı oldugu zaman ürün power kapalı olsada ısınıyor normal mi ? Ön kanelde 6 ışık görünüyor 10-12 saat kadar şarz ettim ama 2-3 ışık yanıyor degişiyor normal mi ? Kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsalar sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Ups ler 7/24 çalışacak şekilde üretülir devamlı açık kalsa bile bir sorum olmaz, tabi tatile gitme vs gibi bir durum olmadığı sürece
Şarj konusunda; ups aküsü şarj olduğunda akımı azaltır yada keser onun için 10 saat şarj olmasının sakıncası yok ama ilk şarj her zaman için 16 saat olmalıdır
Geceleri power tuşundan kapat akü gene şarja devam eder ama kontrollü bir biçimde ısınması doğal hava sıcak
Yanlış hatırlamıyorsam öndeki ışıkları ups in kullanımını bildiriyor
Bundan önce starcom ve farklı bir marka daha kullanmistim onlarda power tusunu kapattiktan sonra power kapaniyordu ve herhangi bir ısınma yada ses vb bir sorunum yoktu tuncmatik yorumları iyi idi bende bunlara dayanarak aldım eger forumda kullanan arkadaşlar varsa onlarında yorumu beni bu konuda aydınlatır. 16 saat şarj konusuna gelince cihazin kitapcıgında 8 saat şarj edilmesi gerek diyordu ben 12 saat civari şarj ettim.
Bundan önce starcom ve farklı bir marka daha kullanmistim onlarda power tusunu kapattiktan sonra power kapaniyordu ve herhangi bir ısınma yada ses vb bir sorunum yoktu tuncmatik yorumları iyi idi bende bunlara dayanarak aldım eger forumda kullanan arkadaşlar varsa onlarında yorumu beni bu konuda aydınlatır. 16 saat şarj konusuna gelince cihazin kitapcıgında 8 saat şarj edilmesi gerek diyordu ben 12 saat civari şarj ettim.
o kitapcıktaki yazan ilk kullanımdan sonraki şarj için, ilk şarj genelde 16 saat olur.
Orjinalden alıntı: krm-iks o kitapcıktaki yazan ilk kullanımdan sonraki şarj için, ilk şarj genelde 16 saat olur.
Cihazı powerını kapattıktan sonra calişmasi ve ısınması normal mi, ısınmaması icin fişi pirizden çekeyim mi ? [fişi cektiken sonra cihazda ısınma ve calişma yok ama power tuşu kapalı oldugu halde cihaz calişiyor ve ısınıyor] Teşekkürler ilginiz icin.
Orjinalden alıntı: krm-iks o kitapcıktaki yazan ilk kullanımdan sonraki şarj için, ilk şarj genelde 16 saat olur.
Cihazı powerını kapattıktan sonra calişmasi ve ısınması normal mi, ısınmaması icin fişi pirizden çekeyim mi ? [fişi cektiken sonra cihazda ısınma ve calişma yok ama power tuşu kapalı oldugu halde cihaz calişiyor ve ısınıyor] Teşekkürler ilginiz icin.
ek olarak
Cihazı fişten çekmediğin sürece çalışır ısınır normal, cihazı sadece uzun süreli evden ayrıldığında evde kimse olmadığında mesela tatile gitiğinde çek onun dışında isteğine bağlı olarak ister açık tut ister kapalı
arkadaş açık ya da kapalı şarj devam eder.ben de de tunçmatik 600 va var sen düğmeye bastığında 220 çıkışı kapatır fakat fişi takıklıysa akü şarj olmaya devam eder(içini açıp denedim) hatta üstünü kesip 6 cm lik fan taktım elektriğini arkasındaki prizlerden birine cep tel şarjı takıp fana verdim hava sıcak çok ısınıyordu 37 ekran tv me bile yaptım (3kere beslemesi yandığı için ) evde denemeyin desemmi bilmiyorum. sadece paylaşmak istedim garanti süresi içinde cihazlarınıza modifiye yapmayın saygılar
@hi-fi uğur sizin yazdıgınıza bakılırsa ürün kapaliyken bile şarj oluyor ama şuana kadar hic elektirik kesilmedi ve ürün fişte takılı oldugu sürece bilgisayarım kapalı oldugu halde ısınıyor en iyisi bu sıcak gunlerde ürünü kullanmadıgım zaman fişini cekmek. Yanıtlarınız için teşekkürler bir arada deneme yapacagım bakalım malum 25-30dk garantisi veriyorlar ne kadar gidecek alırken yorumlar genelde olumlu idi umarım eski güç kaynagım gibi olmaz starcom cok ugrastirmisti beni.
arkadaşım dediğim gibi çıkışına hiç birşey tkmasan da ısınır çünkü fişi takılı iken şarj oluyor. kapalıyken içindeki trafo aküyü şarj etmekte dir. benim telefon ve medya oynatıcı da şarj oluken bataryaları ısınıyor bişi olmaz. yine de kapalıyken fişi çekmek daha iyi