Sony klavuz kitapçığında coax bağlantı opticten daha iyidir diyor
İşte aradığım cevap. Çok teşekkürler.
Doğru olabilir ona bir şey demiyorum ama bildiğim kadarıyla coaxiel diğer adıyla spdif Sony-Philips digital interface'in kısaltılmışı ve iki firmanın birlikte çalışmasını yaptığı ve ürettiği bir dijital ses aktarım yolu.
Optik dediğimiz de diğer adıyla Tos-link Toshiba'nın ürettiği bir digital ses aktarım metodu.
Dolayısıyla Sony'nin coaxiel'i öne çıkarmasının sebebi kendi arge çalışmalarının bir sonucu olmasından kaynaklanabilir.
Bu bağlantı şekilleri arasında kalite farkı varmıdır. Ses sistemi ile Dvd arasında hangi bağlantıyı neden seçmeliyim?
kulanacağın yada almayı düşündüğün koaksiyel kablo çok kaliteli bir kablo ise evet bunu kullan,ama yoooo değilse optic...aradaki ses farkını standart bir kulak ve sıradan bir ses sistemi anlamaz yada anlatamaz...ama benim çoook kaliteli koaksiyel dijital kablomvar dersen mutlaka onu kullan...yoksa bi ton para verme 40-50ytl gibi al bir optik...
ufukman Tarih 4 Temmuz 2008; 19:30:59 Ben de Optic bağlantı ışık dır dijitaldir kayıp yoktur diyorum da.. Yeni ses formatlarını desteklemediğini duydum.. o desteklemiyor da ne destekliyor. hdmı desteliyor....
Sony klavuz kitapçığında coax bağlantı opticten daha iyidir diyor
İşte aradığım cevap. Çok teşekkürler.
Doğru olabilir ona bir şey demiyorum ama bildiğim kadarıyla coaxiel diğer adıyla spdif Sony-Philips digital interface'in kısaltılmışı ve iki firmanın birlikte çalışmasını yaptığı ve ürettiği bir dijital ses aktarım yolu.
Optik dediğimiz de diğer adıyla Tos-link Toshiba'nın ürettiği bir digital ses aktarım metodu.
Dolayısıyla Sony'nin coaxiel'i öne çıkarmasının sebebi kendi arge çalışmalarının bir sonucu olmasından kaynaklanabilir.
Bunu da göz ardı etmemek lazım diye düşünüyorum.
Hayır burada yanlışlık var benim bildiğim coaxiel bağlantı spdif bağlantı DEĞİLDİR.Spdif bağlantı sony philips ortak çalışması olan hem analog hemde digital (OPTİK) olarak çalışabilen bir terminal olması gerekiyor.Coaxiel bağlantıda digital bir bağlantı fakat sesi ışık yoluyla değil özel üretilmiş iletken bir tel yardımı ile yapıyor.Zaten terminal yuvaları ve uç bağlantıları apayrıdır.SONY kendi kitapçığında coaxiel bağlantıyı övüyor olabilir ama cihazlarına 3 optik koyarken 1 coaxiel terminal koyuyor ayrıca philips ile coaxiel çıkışı değil optik çıkışı geliştiriyor buda enterasan bence????????Ben kendi sistemimde pc ve dvd 'yi optikle bağladım acoustıc research profesional serisi kullanıyorum bugune kadarda hiç sorun yaşamadım dorusu.
Technics sa-dx 950 avr. \ Technics sa-ex 100 stereo ampli./Technics sl-pd 887 cd./Technics rs-tr 474 casette deck/Technics sh-ge 90 eqolazier\ Numark tt 1625 turntable\ Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player/Sony dvp-ns52p DVD Player/Sony tvr-255 digital 8 camera \ \ Sony ps one game box\ Datron aero tw 3m notebook/Vestel Süper Black txt-70 tv. JBL TLX-60 front-Wherfedale movistar center-Wherfedale diamond 8.2 real-Denox sub 1000 subwoofer
Hayır burada yanlışlık var benim bildiğim coaxiel bağlantı spdif bağlantı DEĞİLDİR.Spdif bağlantı sony philips ortak çalışması olan hem analog hemde digital (OPTİK) olarak çalışabilen bir terminal olması gerekiyor.Coaxiel bağlantıda digital bir bağlantı fakat sesi ışık yoluyla değil özel üretilmiş iletken bir tel yardımı ile yapıyor.Zaten terminal yuvaları ve uç bağlantıları apayrıdır.SONY kendi kitapçığında coaxiel bağlantıyı övüyor olabilir ama cihazlarına 3 optik koyarken 1 coaxiel terminal koyuyor ayrıca philips ile coaxiel çıkışı değil optik çıkışı geliştiriyor buda enterasan bence????????Ben kendi sistemimde pc ve dvd 'yi optikle bağladım acoustıc research profesional serisi kullanıyorum bugune kadarda hiç sorun yaşamadım dorusu.
Aslında onu yazarken ben de biraz tereddütteydim. Uyarın için teşekkürler...
ee peki piyasada 2tl ye 50-60cm lik Optik toslink kablolar mevcut.. alan kullanan var mı? nasıl kaliteli mi.. doğubank da; yok bilader sakın alma kırılır onlar bükülmez dediler. yaw bunun içindeki balık misinası gibi bişe değil mi.. sadece ışık iletiyor. birde ben bunu amfinin arkasına takınca gidip hergün bi parmak atmicam öylece duracak orda yıllarca. yani dijital router modemlerde kullanılan gibi değildir herhalde (onlar direkt cam gibi çok hassas) 50cm Fiber Optik ses kablosu
Arkadaşım noname birşey alırsan ne sonıç verir bilemiyorum ama piyasada birsürü marka var ACOUSTIC RESEARCH-HAMA-TOSHİBA-VİVANCO-BANDRİCH- ilk etapta benim aklıma gelen bunlar .Ben sistemin tamamında AR kullanıyorum bunlar coaxiel-optik-interconnect kablolar.Fiyatlarıda öğle aman aman çok yüksek değil.Neolduğu belli olmayan bir kablo alacağına bunlardan birini tercih etmen daha sağlıklı olur kanımca.Teknosa'larda bu markaların en az iki tanesini bulursun sanırım.
Technics sa-dx 950 avr. \ Technics sa-ex 100 stereo ampli./Technics sl-pd 887 cd./Technics rs-tr 474 casette deck/Technics sh-ge 90 eqolazier\ Numark tt 1625 turntable\ Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player/Sony dvp-ns52p DVD Player/Sony tvr-255 digital 8 camera \ \ Sony ps one game box\ Datron aero tw 3m notebook/Vestel Süper Black txt-70 tv. JBL TLX-60 front-Wherfedale movistar center-Wherfedale diamond 8.2 real-Denox sub 1000 subwoofer