Burdaki elektronikçilere dtmf kod çözücü dediğim zaman, parça adı söylediğin zaman yüzüme soluk bir ifadeyle boş boş bakıyorlar kısaca burda dtmf kod çözücü bulamıyorum bende elimdeki eski telefonların içinde varsa onlardan söküyüm dedim. Elimde 2 adet telefon var 2side çalışır durumda ama kullanmıyoruz acaba bunların içinde dtmf kod çözücü varmıdır?
İçlerindeki entegrelerin üzerinde yazanları aynen buraya yazıyorum. Telsiz telefonun içindeki entegreler hm9102 mc3361 tc4069 tc4001
Ahizesinde hm9102 mc3361 tc4069
taminimce hm9102 çünkü direk tuş takımı ve tone pulse ayarının yapıldığu düğme bu entegreye bağlı
diğer telefonun içindeki entegreler ka2425 ht9305 - tuş takımı buna bağlı
şimdi burda hangi entegreler dtmf kodlayıcı-çözücü acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkrüler
9102 tuş takımına bağlanan arama entegresi. bence telefonlardan sökmeye falan çalışma. pic ile beraber kullanabileceğin şekilde olanları tercih et. 5087,5088,8870 ks58015 gibi.
Ben aslında bir santral yapmak istiyorum. diyelim 2 tane telefon var bir telefonun ahizesini kaldırdığımızda veya bir numara çevirdiğimizde diğer telefon çalacak bunu nasıl yapıcam telefona nasıl bir sinyal göndericemde telefon çalacak
eğer sade arama için kullanacaksan kodlayıcı entegre aramana gerek yok ben pic ile arama üzerine proje yapmıştım dtmf komutu ile tuş sinyallerini pic üretip hatta gönderiyor fakat gelen aramayı çözeceksen cm8870i öneririm valla bi arkadaş adanadan bulmuş
Maalesef cm8870 i hiçbiryerde bulamadım. Bu parça ne gibi aletlerin içinde olabilir veya muadilleri nelerdir elimde elektronik hurda, çıkma parça bolca var onların içinden arayım mesela ne gibi aletlerde vardır bundan?