Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
vista 64 bit-16 gb ram desteği hakkında

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> vista 64 bit-16 gb ram desteği hakkında Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sakgoz79

4 Temmuz 2008; 11:57:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar sistemim imzamdaki gibi 8 gb ram var işletim sistemimde vista home premium 64 bit.şimdi sormak istediğim olay şu; bende 8 gb ddr 2 ram var ve ocz nın 8GB Rally2,Vista ReadyBoost flash diskini alıp ready boost özellıgını kullanarak toplamda 16 gb ram olarak kullanabılırmıyım? yoksa sıstem tanımazmı ramlerı?sımdıden tesekkurler herkese

Gigabyte P35-DS3P. INTEL Q9300 Core 2 Quad 2.5.OCZ 8 GB DDRII RAM.AXLE 9800 GTX.CREATİVE Xİ-Fİ XTREME GAMER SES KARTI.LOGİTECH Z-5500.SEAGATE 500 GB 7200 RPM 32 MB Cache.OCZ StealthXstream 600W SLI.ViewSonic VX2235WM 22" LCD .WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 64BIT.RAIDMAX ATX KASA SAGITTA 2
yasarcay

4 Temmuz 2008; 14:25:24 

ilk olarak 8 gb ram senin herseyine yeter daha fazlasina su an ihtiyacin oldugunu dusunmuyorum... eyer performans sorunu yasiyorsan islemcini

yukseltmeyi dusune bilirsin yok islemcin zaten guclu bir islemciyse sorun baska yerdedir....

ikinci olarak ready boost kagit uzerinde mantikli fakat pratikte hicbir etkisi olayan bir teknoloji

ucuncu olarak ready boost en fazla 4 gb lik ve ready boost hiz limitine uygun flash cardlari destekliyor

assagidaki linkte ready boost ozelliniginin ayrinli bir incelemesi var

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2160&page=1

testlerde goruldugu gibi 512 mb lik ram ile ufak bir hiz artisi var ama daha buyuk ram miktarlarinda hicir katki saglamiyor.....

I MAYBE PRANOID, BUT NOT AN ANDROID
clarion

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2008; 17:37:46 

quote:

Orjinalden alıntı: sakgoz79

arkadaslar sistemim imzamdaki gibi 8 gb ram var işletim sistemimde vista home premium 64 bit.şimdi sormak istediğim olay şu; bende 8 gb ddr 2 ram var ve ocz nın 8GB Rally2,Vista ReadyBoost flash diskini alıp ready boost özellıgını kullanarak toplamda 16 gb ram olarak kullanabılırmıyım? yoksa sıstem tanımazmı ramlerı?sımdıden tesekkurler herkese

ready boost özelliğinin amacı RAM eksikliği olan sistemlerde vistanın biraz daha seri çalışabilmesini sağlamak...Yani ram eklemek ile aynı şey değil..Arkadaşın dediği gibi senin sistemin ve 8gb ram şu an için her türlü oyun-multimedia uygulaması için fazlasıyla yeterli..yetmiyor diyorsan workstation tipi bir anakart üzerine 2 adet 4 çekirdekli işlemci ve toplamda 32gb FB-DDR2 (ecc) RAM gibi servet tutacak parçalara ihtiyacın var demektir...

Athlon64 X2 5200+(@3.1GHz) / 4GB OCZ DDR2 800 / BIOSTAR A740G M2+ (740G+SB700) HD2100 VGA
WindowsXP Pro X64 SP2
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> vista 64 bit-16 gb ram desteği hakkında Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Point of View 9600GT ekran kar
Point of View 9600GT ekran kartı video inceleme; 9600GTin hız aşırtmalı performansını inceliyoruz!
BIOSTAR TF8200 A2+ anakart
Hybrid SLI ile Performans ve Güç Tasarrufu bir arada

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir