Merhabalar bu kez hem işlemci hem ankart üzerinde - sıcaklıklara inerek kısa bir fsb denemesinde bulunduk, aslında ovp mod u bulduğumu düşünüyordum fakat bir şekilde bios ile sorun yaşadık moddan sonra, set ettiğimiz değerler açmadı ne yazıkki, sonrasında max 1.85v işlemci ile validation ve max fsb denemesi yaptık, kuzey köprüsünün -70c civarında cold yapması kötü oldu doğrusu, neyse sonuçta bildiğimiz kadarıyla dünyada elde edilmiş en yüksek 2. fsb hızına çıktık bu da oldukça yeterli idi bu kısa süre için,,umarım daha fazla vakit bulur da deneme yaparız..
M/B : BIOSTAR TP I45 (BIOS:P45BA620.BST) CPU : Core2 Duo E8500(ES) CPU cooling : Zalman / Temp:56C-80c Chipset Cooling : old socket A nb heatsink + amd 939 stock fan Mem : Corsair+kingstone PC2-8500 C5 512mb VGA : 9600gt PCI-E VGA Cooling : Stock HDD : Seagate 320gb ide OS : Windows XP
[BIOS SETUP] O.N.E Over-Clocking Navigator [Manual OverClock] Intel(R) SpeedStep(tm) : Disabled Ratio CMOS Setting : ×8 CPU Frequency Setting : 665(boot) Over Clock Retry Count : 3 FSB(Bsel) To NorthBridge Latch : 1333 DRAM Frequency : DDR2-1330 DDR2 Enhance Mode : Disabled
DRAM Timing Configuration DDR2 RCOMP Configuration : AUTO or 1 ,cant remember Static tREAD Value : Auto Configure DRAM Timing by SPD : Disabled (5-5-5-15)
Clock Gen Configuration PCIE Frequency Setting : 100 CPU Clock Skew Control : 200ps (G)MCH Clock Skew Control :100ps CPU Clock Driving Control : Auto
Voltage Configuration CPU Voltage : +0.7000v DDR Voltage : +0.900v Chipset Voltage : +0.700v FSB Voltage : 500 CPU Core1 GTL Ref Voltage : 0.63*VTT CPU Core2 GTL Ref Voltage : 0.67*VTT MCH GTL Ref Voltage : Auto CPU PLL Voltage : 1.6v
6 ghz ha vaay.ondan sonra 6 ghz ye cikiyormus olm bak yapmis adam diye dolaniyorlar ortalikta yapsana bir everest.kullanamadigin mhz senin degildir diye bir lafim var benim ve bu zevkine max oc olayi yanlis gelisti tr de.
6 ghz ha vaay.ondan sonra 6 ghz ye cikiyormus olm bak yapmis adam diye dolaniyorlar ortalikta yapsana bir everest.kullanamadigin mhz senin degildir diye bir lafim var benim ve bu zevkine max oc olayi yanlis gelisti tr de.
P35 serisinden sonra en sağlam fsb değerlerine ulaşabilen anaker su ana kadar Biostar P45 serisi oldu.
Dhaa önce dünya fsb rekorunu Giga P35 ile kırmıştık 655 fsb idi , çıkılan 700+ fsb lik değerde remlerin, işlemcinin , kuzey köprüsünün sistem veriyorulun çalışabilmesi biraz düşünürsen ne kadar zor oldugunu anlayacaksın. Bu kartla 6 ghz in üstünde test almak mümkün(şimdi diyeceksin ki ne testi) Recep belirtmiş voltaj veremedik işlemciye verebilsek görebilirdin testleri. Amaç yüksek fsb ye ulaşmak olduğu için sadece fsb testi yapıldı.
Bu kısım overclock kısmı burada biz overclock yapıyoruz ve senden gelen böyle komik yorumlara sadece gülüyorum. Yine de sen istiyorsan mesaj atmaya devam et
Cool dediğimiz sistem böyle oluyor heralde Ben 450Mhzi geçmeye çalışıyom siz 700+ peşindesiniz. Alıcam bu anakarttan yaw ne manyak moboymuş... Süper yalıtım yapmışşınız, LN2 sıvı sonuçta taşmasın diye galiba,sanırsam,heralde... Bir sorum olucak burda hep merak etmişimdir. Bu LN2 gaz fazına geçiyo sonra odaya yayılıyo. Size zararı olmuyo mu? Ya da maske filan mı takıyosunuz?
Bu arada Kingston ve Corsairin uyumu gözlerimi yaşarttı valla
45 ACP arkadaş mesaj atacaktır bahse girerim. Bu arkadaşlardan hep bulunur ,onlar her forumun fuşya,siklamel falan gibi az bilinen renklerindendir,haddinden fazla renk katarlar
seni buralarda görmek güzel bülent abi
quote:
Orjinalden alıntı: captain54
tebrikler çok güzel değerler.. yalnız benim bikaç sorum olacak..
pll ,vtt voltajları ne alemde idi ve performans level seçeneği hangi değerde idi bunları öğrenebilirsem çok iyi olur
tüm bios ayarları ayrıntılı bir şekilde zaten ekli ilk msj da, pl ise tabiki max fsb için 15 idi, hava ile pl 9 da rahatlıkla 630 üzeri 1m alıyordu; vakit bulup da benchmark yapmadığımdan henuz ayrıntılı performans değerleri veremiyorum