85YTL'ye Sıvı Soğutma (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma

vipmail123 -> 85YTL'ye Sıvı Soğutma (4 Temmuz 2008; 9:11:54)

Arkadaşalar bugün Gigatek'in sitesini dolaşırken gördüm.
Cooler Master Aquagate R120'nin üye fiyatı 59$+KDV

Yani hava soğutma fiyatına düşmüş, Bu arada ben de almayı düşünüyorum.[sm=naughty.gif]

Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Bu fiyata değer mi?

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2357

Ekleme : FM12x serisi fanların 40YTL olduğunu ve bunun üzerindeki fanın da FM12x serisine denk bir fan olduğunu düşündüğünüz de set fansız 45YTL'ye geliyor. [:'(]

denon -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 9:16:55)

çok makul görünüyor. performansı nasıl acaba. benim el yapımından 10 lira fazla sadece..

denon -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 9:20:40)

şimdi farkettim pompa dahil değil fiyata. listede yok.

vipmail123 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 9:21:59)

quote:

Orjinalden alıntı: denon

şimdi farkettim pompa dahil değil fiyata. listede yok.

Pompa blokla bir bütün halinde.

Bu sistem tamamen tak kullan türü. Kutudan çıktığı anda kullanmaya hazır.[:'(]

burak9006 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 11:10:52)

Bu çıkan sistem ile neleri soğutabiliyoruz? Sadece işlemci mi?
Kusuruma bakmayın lütfen şimdiye kadar sadece hava soğutma kullandım sıvı soğutmalarla ilgili bir bilgim yok[sm=help.gif]

vipmail123 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 11:19:51)

quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

Bu çıkan sistem ile neleri soğutabiliyoruz? Sadece işlemci mi?
Kusuruma bakmayın lütfen şimdiye kadar sadece hava soğutma kullandım sıvı soğutmalarla ilgili bir bilgim yok[sm=help.gif]

Bu sistem sadece işlemci için.
Daha fazlasına pompa ve radyatör yetersiz kalır.[:'(]

PeGaSuS@01 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 11:41:10)

arkadaşlar geçin bu set hava soğutmadan daha kötü performans verir bi kere radyatör ince ve aliminyum
1-cpu bloğu bakır tabanlı aliminyum ile bakır bir arada kullanıldığında korozyon yapar
2-radyatör hem ince hem aliminyum ısı trasferi iyi olmaz
3-hortumlar çok ince zaten açıklamada bişey yok bakarak konuşuyorum
4-cpu blok yapısını bilmiyoruz su kanallımı iğnelimi yoksa hiç bişey yok mu düzmü belli değil
5-pompanın gücünü bilmiyoruz
yani ürün hakkında hiç bişey bilmiyoruz alırsın eve getirir bi takarsın stok fandan farksız sonra ağlamaya başlarsınız bide korozyon yaptımı tam olur 2. elden satamazsın da at çöpe sonra

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 11:52:56)

aletin en kotu tarafı radyatorun aleminyum olması korozyona neden olacaktır. şayet bakır olsaydı alınıp biraz destekle iyi sayılabilecek bir su soğutma kurabilirdik.
şu hali ile daha iyi performans veren hava soğutmalar ver.

vipmail123 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 11:58:47)

quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

arkadaşlar geçin bu set hava soğutmadan daha kötü performans verir bi kere radyatör ince ve aliminyum
1-cpu bloğu bakır tabanlı aliminyum ile bakır bir arada kullanıldığında korozyon yapar
2-radyatör hem ince hem aliminyum ısı trasferi iyi olmaz
3-hortumlar çok ince zaten açıklamada bişey yok bakarak konuşuyorum
4-cpu blok yapısını bilmiyoruz su kanallımı iğnelimi yoksa hiç bişey yok mu düzmü belli değil
5-pompanın gücünü bilmiyoruz
yani ürün hakkında hiç bişey bilmiyoruz alırsın eve getirir bi takarsın stok fandan farksız sonra ağlamaya başlarsınız bide korozyon yaptımı tam olur 2. elden satamazsın da at çöpe sonra

İncelemelere bakmadan ne kadar güzel konuşuyorsunuz. Setin performansı TT BW735 ile denk.
BT'den daha iyi.

İnceleme 1
İnceleme 2
İnceleme 3
İnceleme 4
İnceleme 5

Ve daha internette bir çok inceleme mevcut. Set her ne kadar Türkiye'de yaygın olmasa da, yurtdışında bu ürüne 100$'lık fiyatıyla bile f/p ürünü diyorlar.[:'(]

PeGaSuS@01 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:16:56)

[image]http://img93.imageshack.us/img93/5487/newpicture014dj2.png[/image]
radayatör aliminyum cpu bloğu bakır korozyon yapıcakdır 1 yıl ömür biçiyorum ayrıca cpu bloğunun yapısı ile ilgili birşeye raslamadım
O İNCELEMELERİ DE İYİ BİLİRİZ ODA SICAKLIKLARINI YAZMIYOLAR KİMİ İSTERLERSE ONU İYİ GÖSTERİYOLAR OCZ VENDETTA YI O ŞEKİLDE ALMIŞTIM GÖRDÜK GÜNÜMÜZÜ İSTERSEN AL BU ÜRÜNÜ AMA ALDIKDAN SONRA BU RAYA TEST BİLE KOYMAYACAKSIN [sm=s17.gif] HEP ÖYLE OLDU ZATEN DAHA ÖNCEKİ ARKADAŞLARDA[sm=ok.gif]

vipmail123 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:22:35)

quote:

radayatör aliminyum cpu bloğu bakır korozyon yapıcakdır 1 yıl ömür biçiyorum ayrıca cpu bloğunun yapısı ile ilgili birşeye raslamadım

Cooler Master bu ürüne iki sene bakımsız çalışma garantisi veriyor zaten.[:'(]

corhi -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:24:29)

Bencede kardeş alma.....Salla gitsin[sm=s15.gif]

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:32:48)

urunu bu şekilde alıp kullanırsanız yetersiz kalacağı her yerinden belli. urun bu şekilde kapalı olduğu surece korozyon yapmayabilir. coller master kullandığı sıvı ile bunu bir nebze engellemiştir.
ama urunu yetersiz olduğundan ek radyator gerekecektir hatta belki ek pompa bile gerekecek. ama içersindeki sıvıya ekleme yada hava ile temastan sonra korozyonun başlaması cok yuksek ihtimal. korozyon başladıktan 1 sene sonra cope atabilirsiniz bu aleti.
bu paraya alınmaz bence. daha guzel bir hava soğutma alabilirsiniz

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:33:51)

vasat bi su soğutma olabilir ama en iyi hava soğutmadan iyidir genede. 85 ytl bence iyi fiyat.

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 12:53:22)

quote:

Orjinalden alıntı: taktik

vasat bi su soğutma olabilir ama en iyi hava soğutmadan iyidir genede. 85 ytl bence iyi fiyat.

en iyi hava soğutmadan iyidir genede
demişsiniz. eminmisiniz
bnece kesinlikle değil

PeGaSuS@01 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 13:15:20)

quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

quote:

demişsiniz. eminmisiniz
bnece kesinlikle değil

aynen katılıyorum http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700320 bi bak istersen sinek gibi ezer testlerde o sıvı soğutma dediğiniz ürünü

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 13:31:27)

quote:

quote:

quote:

demişsiniz. eminmisiniz
bnece kesinlikle değil

aynen katılıyorum http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700320 bi bak istersen sinek gibi ezer testlerde o sıvı soğutma dediğiniz ürünü

e insaf 180 liralık ürünü gösteriyon, en iyi hava soğutma derken en extrem ürünleri kastetmedim heralde..
85 liraya varmı daha iyi hava soğutma?

ayrıca o 180 liralık üründe aynı fan seviyesinde karşılaştırsak ezip geçemez tahminim, olsa olsa birkaç derece fark atar o da belki..

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 13:59:55)

tt big typ daha iyi sonuç vermiş.
http://img353.imageshack.us/my.php?image=1829smbv9.jpg

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 14:10:23)

quote:

test edilen aquagate mini galiba 80lik onun radyatörü !

Tunai -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 14:18:29)

Herhalde coolermaster bunu o/c yapalım diye değil sessizlik için çıkarmıştır ve büyük ihtimalle 2 seneyi deviremeyecektir ama sessizlik isteyen hiç olmassa da "Ben de su soğutma kullandım" demek isteyen kişiler alabilir yoksa hiç de performans ürünü gibi durmuyor

PeGaSuS@01 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 14:19:48)

quote:

quote:

120mm olsada fark etmezdi sistemi esas sınırlayan bence bloğu gerekli ısı trasferini yapamıyodur zaten blok un yapısını sır gibi saklıyolar hiç bi bilgi yok bu konuda aynı markanın diğer ürünlerinde herşey şeffaf bi şekilde açıklanmış ama bu ürün ile ilgili detaylı bilgi yok sanırım collermaster ın kendisi böyle olmasını istiyor onun yerine 80 ytl ye mugen infinity satılıyor 2 tane 12 cm fan takkarsan arkalı önlü çok daha iyi sonuç verir bu set den sıvı soğutmanın olmazsa olmaz kriterleri var bunlardan taviz verilmemesi gerekiyor adam gibi bi sıvı soğutma kurmak için zaten bu kriterlerden şaşıyorsa üretici firmalar bil ki kullanıcıları kazıklamak için üretiyodur [sm=ok.gif]

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 14:38:40)

quote:

quote:

quote:

120mm olsada fark etmezdi sistemi esas sınırlayan bence bloğu gerekli ısı trasferini yapamıyodur zaten blok un yapısını sır gibi saklıyolar hiç bi bilgi yok bu konuda aynı markanın diğer ürünlerinde herşey şeffaf bi şekilde açıklanmış ama bu ürün ile ilgili detaylı bilgi yok sanırım collermaster ın kendisi böyle olmasını istiyor onun yerine 80 ytl ye mugen infinity satılıyor 2 tane 12 cm fan takkarsan arkalı önlü çok daha iyi sonuç verir bu set den sıvı soğutmanın olmazsa olmaz kriterleri var bunlardan taviz verilmemesi gerekiyor adam gibi bi sıvı soğutma kurmak için zaten bu kriterlerden şaşıyorsa üretici firmalar bil ki kullanıcıları kazıklamak için üretiyodur [sm=ok.gif]

hocam 80lik radyatör ile 120 lik radyatör arasında 2 kattan fazla soğutma yüzeyi farkı vardır.sen farketmez diyorsan diyecek lafım yok..

edit: http://www.donanimhaber.com/haberler.asp?haberno=3521 linkte küçük bi inceleme var.

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 15:50:12)

quote:

quote:

test edilen 120mmlik radyator
r120 denilen model 120mm radyator.
r80 denilen model 80mm radyator.
ama 80lik daha kalın bir petek yapısına sahip.

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 17:00:34)

quote:

quote:

quote:

test edilen 120mmlik radyator
r120 denilen model 120mm radyator.
r80 denilen model 80mm radyator.
ama 80lik daha kalın bir petek yapısına sahip.

verdiğiniz linkte r120 demiyor ama doğrudur, siz genede incelemenin olduğu sayfanın tam linkini verirseniz düşünen arkadaşlara yardımcı olur.

sadece işlemciyi soğutmak isteyen, fazla masraf yapmak istemeyen, orta halli oc yapan kişiler bence tercih edebilir.alınmaz deyip kesittip atmak doğru değil bence bu fiyata..

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 17:50:17)

http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2005/08/31/Cooler-Master-Aquagate-Mini-R120/p4
hocam bi saattir biz, "bu fiyata alınmaz. beklediğiniz performansı alamazsınız. artı ilerde hiç bir ekleme yapma şansınızda olmayabilir(pompa+aleminyum radyator)" demeye çalışıyoruz.
burda insanları uyarmamız daha doğru olacaktır. bazı kullanıcılar su soğutmadan mucize beklmete. o mucizeyi goremeyincede ham maddi hemde manevi zarara uğramaktalar.
neyse almak isteyen yukarda fırsatı yazan arkadaşın inceleme linklerini, incelerse iyi olur.

X-GeN -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 18:10:25)

Diğer bir türk forumunda yapılan "Dünya'nın En Geniş İşlemci Soğutucusu Karşılaştırması" inceleme ve testlerinde "Coolermaster R120"nin performansını görebilirsiniz. Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor ürün [sm=ok.gif]

Not: Google'da aratırsanız bu incelemeyi bulabilirsiniz..

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 19:03:03)

quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

Diğer bir türk forumunda yapılan "Dünya'nın En Geniş İşlemci Soğutucusu Karşılaştırması" inceleme ve testlerinde "Coolermaster R120"nin performansını görebilirsiniz. Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor ürün [sm=ok.gif]

teşekkurler[:'(]

gezgin -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 20:02:48)

arkadaşlar işte bloğun yapısı

http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=aquamini&page=2
inceleme adresi[sm=ok.gif][sm=ok.gif]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1937/CED3F68A5D45432CA17946D770C00559.jpg[/image]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1937/ECE035B644824147AA97D0E2D6E0F3E6.jpg[/image]

mehmet328 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 20:52:52)

minnacık sıvı soutma o sıvı yı soutmaya yetmez bu sistem defaultta bile ısı artışı çok olur oc yapmayı boşver
toplama 1 sıvı soutma yap hem kalıcı hemde performanslı olur bunu alsan bi süre sonra at gitsin durumuna gelicek
almışken ii bişey al yap 1 kere para ver

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (4 Temmuz 2008; 20:53:09)

quote:

bahsi geçen test heralde şu;
[image][/image]

kimse kusura bakmasın ama thermaltake sonic towerin titan amandanın 0.4 derece arkasından gelebileceğine, bigwater 745ten daha iyi olabileceğine, ac freezer pronun big typhoon, ninja ve thermalright xp120den iyi olabileceğine ikna edemez.sadece ilk gözüme çarpanlar bunlar, testin ne kadar güvenilir olduğu tartışılır..

buyrun bu da benim bulduğum bi test;
[image]http://www.3dxtreme.net/images/reviews/Aquagate%20Mini%20R120/Chart12.jpg[/image]

edit: bahi geçen testin grafiği silindi

X-GeN -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (5 Temmuz 2008; 10:19:13)

quote:

quote:

kimse kusura bakmasın ama thermaltake sonic towerin titan amandanın 0.4 derece arkasından gelebileceğine, bigwater 745ten daha iyi olabileceğine, ac freezer pronun big typhoon, ninja ve thermalright xp120den iyi olabileceğine ikna edemez.sadece ilk gözüme çarpanlar bunlar, testin ne kadar güvenilir olduğu tartışılır..

Bilmeden araştırmadan yorum yapmayalım lütfen [sm=ok.gif] Birincisi, yapılan testlerin hangi koşullarda yapıldığına iyi bakın. İnanmadığınız soğutucunun inceleme sayfasına girin ve kaç fanla nasıl soğutulduklarına bakın... Sonic tower 3 adet fanla soğutularak o hale geldi..
İkincisi bu testlerin yapılmasında benim de katkılarım oldu. Tüm testlerin aynı koşullarda olması için oda sıcaklığı bile sürekli olarak ayarlandı.
[sm=ok.gif]

taktik -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (5 Temmuz 2008; 13:13:51)

quote:

quote:

quote:

Bilmeden araştırmadan yorum yapmayalım lütfen [sm=ok.gif] Birincisi, yapılan testlerin hangi koşullarda yapıldığına iyi bakın. İnanmadığınız soğutucunun inceleme sayfasına girin ve kaç fanla nasıl soğutulduklarına bakın... Sonic tower 3 adet fanla soğutularak o hale geldi..
İkincisi bu testlerin yapılmasında benim de katkılarım oldu. Tüm testlerin aynı koşullarda olması için oda sıcaklığı bile sürekli olarak ayarlandı.
[sm=ok.gif]

iyi de 3 tane fan takmanın gerekçesini göremedim? fanların kaç voltta çalıştırıldığını göremedim, madem sonic towera 3 fan takılmış neden mesela ninjaya 2 fan takılmamış anlam veremedim?sonic tower'in tek fanlı skoru da olmalıydı bu durumda, nasıl aynı şartlar altında oluyor bu durumda acaba? ayrıca ''Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor'' demişsin bu tanıma uyan hava soğutmalar hangileri oluyor bu durumda?
madem testi referans kabul ediyorsak konumuz olan aquagate 120, 1 adet 120lik ve 1 adet 240lık radyatörü olan 3 fanla soğutulan, fiyat olarak çok daha yüksek olan bigwater 745'in sadece 2.2 derece arkasında kalmış bu durumda kötü mü oluyor acaba?

su soğutmada herkezin beklentisi aynı olmayabilir, herkez parça parça toplayıp su soğutma kuracak el becerisine de sahip olmayabilir veya uğraşmak istemeyebilir veya okadar bütçesi olmayabilir.
bana göre orta halli oc yapan duruma göre sessizlik isteyen, çok yüksek beklentisi olmayan, sadece işlemciyi soğutup ileride e.kartı chipset vs soğutmayı düşünmeyen kişiler bu fiyatıyla bu soğutucuyu tercih edebilir bence benim demek istediğim sadece bu.

X-GeN -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (5 Temmuz 2008; 16:17:58)

quote:

quote:

quote:

quote:

[sm=ok.gif]

iyi de 3 tane fan takmanın gerekçesini göremedim? fanların kaç voltta çalıştırıldığını göremedim, madem sonic towera 3 fan takılmış neden mesela ninjaya 2 fan takılmamış anlam veremedim?sonic tower'in tek fanlı skoru da olmalıydı bu durumda, nasıl aynı şartlar altında oluyor bu durumda acaba? ayrıca ''Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor'' demişsin bu tanıma uyan hava soğutmalar hangileri oluyor bu durumda?
madem testi referans kabul ediyorsak konumuz olan aquagate 120, 1 adet 120lik ve 1 adet 240lık radyatörü olan 3 fanla soğutulan, fiyat olarak çok daha yüksek olan bigwater 745'in sadece 2.2 derece arkasında kalmış bu durumda kötü mü oluyor acaba?

su soğutmada herkezin beklentisi aynı olmayabilir, herkez parça parça toplayıp su soğutma kuracak el becerisine de sahip olmayabilir veya uğraşmak istemeyebilir veya okadar bütçesi olmayabilir.
bana göre orta halli oc yapan duruma göre sessizlik isteyen, çok yüksek beklentisi olmayan, sadece işlemciyi soğutup ileride e.kartı chipset vs soğutmayı düşünmeyen kişiler bu fiyatıyla bu soğutucuyu tercih edebilir bence benim demek istediğim sadece bu.

Öncelikle yanlış hatırlamışım, 2 fan ile yapılan test sonuçları incelemede mevcut. Biz ayrıca 3 fan ile de denemiştik ama bu abartının dışında birşey değil...
Burada normalinden fazla fan kullanılmasının sebebi ise her soğutucunun maksimum potansiyelini ortaya koyabilmekti. Sonic Tower'ın yapısı 2 fan monte edilmesine izin veriyor, tabii aparatları izin veriyor. Scythe'da ise böyle bir destek yok, yalnızca 1 adet fan montajı aparatı mevcut.

Hangi soğutucuya ne kadar fan takılabiliyorsa kendi aparatlarıyla, o kadar fan takıldı. Bu arada 120mm fan destekleyen soğutucuların %90'ında aynı fan kullanıldı, bunlar da açıkça resimlerinde gözüküyor. O yüzden fan olarak da aynı koşullardalar..

Bigwater ve CM arasındaki 2.2 derece fark ise azımsanmayacak bir sıcaklık, bunun altını çizmek isterim... Daha fazla da olabilirdi, ancak neden 2 derece onu şuan bilemiyorum..

Bunun dışında söyleyebileceğim, gerçekten su soğutma sistemine para yatırmak isteyen kullanıcılar için böyle (CM gibi) ucuz çözümler merak edip denemekten başka bir yarar sağlamaz. 85ytl'ye alabileceğiniz başka soğutucular (OCZ Vendetta2, Sunbeam Core-Contact ..) gibi çözümler CM'den daha iyi performans verir. Hatta üzerine cebinize para bile kalır [sm=icon_smile.gif]

Confusion -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (5 Temmuz 2008; 20:06:29)

konuyu çok güzel ve seviyeli tartışmışınız:::: katılımı olan herkesi tebrik ediyorum

bu ürünü deerlendirirken xtreme hava soutmalarla kıyaslamak yerine ilk olarak ürünün statüsünü belirlemek lazım

giriş seviye, sessizlik amaçlı, uygun fiyatlı bi ürün

AMFİBİ -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (6 Temmuz 2008; 9:25:06)

Evet, tartışma düzeyi çok güzel. Katılan arkadaşları tebrik ediyorum ben de..
Fakat, kullanılan malzemeler ne kadar kaliteli de olsa, su soğutma risklidir.(Su kaçağı, pompanın bozulması, hortumların kırılması, blokların korozyona uğraması vs.)
Ben şahsen sistemi böyle bir "şey"e emanet etmektense, orta halli bir hava soğutmayı tercih ederim. (Bigtyphoon, Thermalrıght SI120 veya XP12 gibi..)

alternateboy -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (6 Temmuz 2008; 12:04:56)

ben olsam sıvı soğutma olacaksa sonuna kadar iyi bir ürün olmalı.. almış olmak için almam... ek nın komple çözümleri vardı sanalmarketimde uygun fiyatlı ve perfomanslı gözüküyordu, aslında bu ürünleri topluca bir testini görsek donanımhaberde hani fena da olmazdı[sm=s15.gif]

vipmail123 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (6 Temmuz 2008; 23:49:25)

FM12x serisi fanların 40YTL olduğunu ve bunun üzerindeki fanın da FM12x serisine denk bir fan olduğunu düşündüğünüz de set fansız 45YTL'ye geliyor.[:'(]

gezgin -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (7 Temmuz 2008; 1:03:30)

radyatörün performansı fazladan takılacak fanla artırılabilir ancak ben asıl pompanın performansını merak ediyorum. 160L/dk lık bir pompa acaba ne kadar etkilidir bide sıvı soğutmalarında 300L/dk aşağısı önerilmiyor.
en iyisi bu ürünün kullanıcı incelemesini görmek eğer performanslıysa (fiyata göre) forumda çoğu kişi alacaktır mesela ben[sm=muha.gif]

mc.kork -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (7 Temmuz 2008; 3:39:34)

quote:

Orjinalden alıntı: gezgin

radyatörün performansı fazladan takılacak fanla artırılabilir ancak ben asıl pompanın performansını merak ediyorum. 160L/dk lık bir pompa acaba ne kadar etkilidir bide sıvı soğutmalarında 300L/dk aşağısı önerilmiyor.
en iyisi bu ürünün kullanıcı incelemesini görmek eğer performanslıysa (fiyata göre) forumda çoğu kişi alacaktır mesela ben[sm=muha.gif]

iyi bir hava sogutmadan daha iyi olacagını düşünmüyorum bu setin...

jeofizikci -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (7 Temmuz 2008; 4:32:40)

quote:

hocam 2 cm kalınlığındaki peteğe ikinci bir fan takmanın hiç bir getirisi olmaz

PeGaSuS@01 -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (9 Temmuz 2008; 14:01:50)

quote:

quote:

hocam 2 cm kalınlığındaki peteğe ikinci bir fan takmanın hiç bir getirisi olmaz

kesinlikle katılıyorum
2cm kalınlığındaki radyatörden zaten gerekli miktarda hava geçicekdir 2 fan kullanmak ancak 4.6cm kalınlığındaki radyatörlerde işe yarıyor bende 5 derece frk etti 2 fanda 7v hattında iken[sm=icon_smile_wink.gif]

DiabloXT -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (9 Temmuz 2008; 16:06:55)

160lt/h pompa kullanana kadar hiç kullanmayın ağzınızla üfürün daha iyi.Eğer adam gibi soğutsun istiyorsanız en az 600,ve gerçek bi su soğutma performansı istiyorsanız en az 1000 lt/h debi yakalamanız gerekir.

Ayrıca,ince radyatörde önlü arkalı fan kullanmanın mantığı yok,ama yan yana fan kullanmak elbette ki yararlıdır.

Ucuz etin yahnisiyle ilgili atasözü hatırlamak gerek biraz da...[sm=ok.gif]

dijitalficialis -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (14 Temmuz 2008; 2:41:02)

Bu konuda katkısı bulunan herkese teşekkürler.Yararlı bilgilere ulaşma şansımız oldu.

Galiba henüz forumda bu ürünü tedarik eden olmadı.Eğer olursa lütfen fikirlerini bizimle paylaşsın.

Sorum şu ki bu ürünle aynı ya da ucuz fiyatta daha iyi performans veren "hava soğutma" cihazı mevcutmudur?

X-GeN -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (14 Temmuz 2008; 12:09:28)

Yeni nesil işlemciye direk heat-pipe temaslı ürünler bu sıvı soğutmadan daha başarılı sonuçlar elde edebilir. [sm=ok.gif]

Sunbeam Core-Contact Freezer veye OCZ Vendetta2 önerebilirim [sm=ok.gif]

RqJnr -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (29 Temmuz 2008; 20:56:43)

Şahsen ben hevese kapılıp 2 set almıştım fi tarihinde ****'dan.
Bir acele heyecan ile eve gittim hemen kurdum, su soğutmaya ilk başlangıç için "vay canına" dedirtiyordu insana.Hem aşırı dağınık durmuyor hem de iyi soğutuyor.
Derken frekanslarla oynamaya başladım, baktım ki beni sök beni sök diye bağıracak neredeyse setler.
Derleme bir sistem yapmaya karar verdim, pompaları ıskartaya ayırdım.Bir kaç haftalık kullanmayla aynen olduğu gibi duruyor ikisi de.
120'lik ve 80'lik iki radyatöre 3/8'lik hortum için ağzına pres yaptırdım.120'liği üst fan kısmına (stacker 810) önünde üstüne hava üfleyecek fanı ile monte ettim.
Blok olarak sidewindercomputers.com üzerinden Apogee GTX aldım.
Pompa, eğer uğraşmak göze alınıyorsa bana göre iyi bir tercih olan Atman AT-105 oldu.
Gold'dan setleri alırken ekran kartı için de TT'den NCSxx kodlu bir blok almıştım, soğutma kanallarına akuple vaziyette.Onu parçaladım bloğunu aldım, ekran kartına monte ettim.
Şu zamanlara kadar idare etti.Ama arkadaşların da bahsettiği gibi radyatör yetersizliğinden 45c civarında geziniyor işlemci(q6600@3400mhz).
Bu nedenle haftasonu 360'lık aerocool radyatör sipariş ettim.
Bu sırada uygun bir rezervuar arıyorum, bulamazsam kendim yapacağım.Şu anda imdat seçeneği olan Tupperware kabı kullanıyorum.Pompa da içinde olduğundan onun sıcaklığı da negatif etki yaratıyor.
Son olarak ekran kartı için komple blok alacağım, böylelikle sistem tamamlanmış olacak.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.015625