|
X-GeN -> Cevap: 85YTL'ye Sıvı Soğurma (5 Temmuz 2008; 16:17:58)
|
quote:
Orjinalden alıntı: taktik quote:
Orjinalden alıntı: X-GeN quote:
Orjinalden alıntı: taktik quote:
Orjinalden alıntı: X-GeN Diğer bir türk forumunda yapılan "Dünya'nın En Geniş İşlemci Soğutucusu Karşılaştırması" inceleme ve testlerinde "Coolermaster R120"nin performansını görebilirsiniz. Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor ürün [sm=ok.gif] Not: Google'da aratırsanız bu incelemeyi bulabilirsiniz.. kimse kusura bakmasın ama thermaltake sonic towerin titan amandanın 0.4 derece arkasından gelebileceğine, bigwater 745ten daha iyi olabileceğine, ac freezer pronun big typhoon, ninja ve thermalright xp120den iyi olabileceğine ikna edemez.sadece ilk gözüme çarpanlar bunlar, testin ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.. Bilmeden araştırmadan yorum yapmayalım lütfen [sm=ok.gif] Birincisi, yapılan testlerin hangi koşullarda yapıldığına iyi bakın. İnanmadığınız soğutucunun inceleme sayfasına girin ve kaç fanla nasıl soğutulduklarına bakın... Sonic tower 3 adet fanla soğutularak o hale geldi.. İkincisi bu testlerin yapılmasında benim de katkılarım oldu. Tüm testlerin aynı koşullarda olması için oda sıcaklığı bile sürekli olarak ayarlandı. [sm=ok.gif] iyi de 3 tane fan takmanın gerekçesini göremedim? fanların kaç voltta çalıştırıldığını göremedim, madem sonic towera 3 fan takılmış neden mesela ninjaya 2 fan takılmamış anlam veremedim?sonic tower'in tek fanlı skoru da olmalıydı bu durumda, nasıl aynı şartlar altında oluyor bu durumda acaba? ayrıca ''Birçok sıradan hava soğutmaya göre kötü bir performans sergiliyor'' demişsin bu tanıma uyan hava soğutmalar hangileri oluyor bu durumda? madem testi referans kabul ediyorsak konumuz olan aquagate 120, 1 adet 120lik ve 1 adet 240lık radyatörü olan 3 fanla soğutulan, fiyat olarak çok daha yüksek olan bigwater 745'in sadece 2.2 derece arkasında kalmış bu durumda kötü mü oluyor acaba? su soğutmada herkezin beklentisi aynı olmayabilir, herkez parça parça toplayıp su soğutma kuracak el becerisine de sahip olmayabilir veya uğraşmak istemeyebilir veya okadar bütçesi olmayabilir. bana göre orta halli oc yapan duruma göre sessizlik isteyen, çok yüksek beklentisi olmayan, sadece işlemciyi soğutup ileride e.kartı chipset vs soğutmayı düşünmeyen kişiler bu fiyatıyla bu soğutucuyu tercih edebilir bence benim demek istediğim sadece bu. Öncelikle yanlış hatırlamışım, 2 fan ile yapılan test sonuçları incelemede mevcut. Biz ayrıca 3 fan ile de denemiştik ama bu abartının dışında birşey değil... Burada normalinden fazla fan kullanılmasının sebebi ise her soğutucunun maksimum potansiyelini ortaya koyabilmekti. Sonic Tower'ın yapısı 2 fan monte edilmesine izin veriyor, tabii aparatları izin veriyor. Scythe'da ise böyle bir destek yok, yalnızca 1 adet fan montajı aparatı mevcut. Hangi soğutucuya ne kadar fan takılabiliyorsa kendi aparatlarıyla, o kadar fan takıldı. Bu arada 120mm fan destekleyen soğutucuların %90'ında aynı fan kullanıldı, bunlar da açıkça resimlerinde gözüküyor. O yüzden fan olarak da aynı koşullardalar.. Bigwater ve CM arasındaki 2.2 derece fark ise azımsanmayacak bir sıcaklık, bunun altını çizmek isterim... Daha fazla da olabilirdi, ancak neden 2 derece onu şuan bilemiyorum.. Bunun dışında söyleyebileceğim, gerçekten su soğutma sistemine para yatırmak isteyen kullanıcılar için böyle (CM gibi) ucuz çözümler merak edip denemekten başka bir yarar sağlamaz. 85ytl'ye alabileceğiniz başka soğutucular (OCZ Vendetta2, Sunbeam Core-Contact ..) gibi çözümler CM'den daha iyi performans verir. Hatta üzerine cebinize para bile kalır [sm=icon_smile.gif]
|
|
|
|